Covid rodičky v Bratislave

28. okt 2021

Ahoj, ma prosím niekto aktuálnu skusenost, vedomost, ako to funguje s covid pozitívnymi rodičkami (bez vážnych príznakov, "len" pozitívny PCR test) v BA pôrodniciach - Antolská, Ružinov, Kramáre? Odrodia takú maminu v hociktorej z tých troch? Je po pôrode spolu s babatkom alebo ich oddelia? Na kontroly pred pôrodom sa môže prísť do hociktorej z tých porodnic? Ďakujem za akékoľvek skúsenosti ci rady.

emalka
28. okt 2021

Jasne ze odrodia, neviem odkial ide info ze rodicky s covidom neprijimaju. Neodmietnu ti akutnu zdravotnu starostlivost.
Na poradnu pred porodom mozes chodit do ktorejkolvek ale ked zacnes tak vhodievaj uz len do tej jednej. Moze sa ale stat ze ak nemas naplanovanu vyvolavacku/sekciu, zacnes rodit a v tvojej vybratej nemocnici budu mat plno, tak ta poslu do inej. Teraz pred par dnami tak bola plnka v Ruzinove. Odporucam sa pridat do skupin jednotlivych porodnic, baby tam pravidelne pisu ako to tam funguje.

loginexistuje
28. okt 2021

ak mas potvrdeny covid a si v karantene tak urcite nechod len tak na poradnu najprv zavolaj a dohodninsa na postupe urcite nie sedet len tak medzi ostatne a neboj sa odrodis ( idealne je ist podla spadu)

autor
28. okt 2021

Ok, ďakujem, čiže podľa toho čo píšete, hociktora z tých 3 pôrodnic berie covid pozitívne.
Ano, jasne, ze by bolo nezodpovedné len tak si sadnúť do čakárne k ostatným tehotným. To by som volala vopred... Ak to tam niekde dakto dvíha..

emalka
28. okt 2021

Telefony dvihaju, fakt odporucam pridat sa do tych skupin, su tam aj aktualne kontakty na vsetky poradne.