Ahojte, poznáte prosím nejakú službu, ktorá sa zameriava na čistenie práčok? Nepotrebujem ju opraviť iba poriadne hĺbkovo vyčistiť, sama to bohužiaľ nedokážem, plní sa zvrchu a je dosť zanesená, tak to rada necham profesionálovi.
Ďakujem.
Hod do pracky nejake nedolezite handry, prasok a 2 - 3 lyzice krystelickej sody, daj najdlhsi cyklus aky pracka ma, najvyssi teplotu aku ma a vyper ich. Velka vacsina tych mastnych plesnivych a zapachajucich slizov zo zvyskov spiny avivaze a chlpov z oblecenia zide, aj vy tych najskrytejsich zakutiach pracky. Potom vyper osusky aspon na 70°s pol litrom octu naliateho priamo do budbna a mas pracku cistu.
@misov ja cistila adi 2krat za 10 rokov lanza cisticom olus gumu vystriekala savom ma plesne nechala poatat a potom s tou lanzou na vysolu teplotu. To vpredu som tiez otvarala 2krat kde je sitko a ciste to bolo. Ja periem aj na vyssich teplotach nie len ma 30 ke 40 tke tak mozno preto nikdy zanesena nebola. Prasok davam do bubne nie do tej nadobky na prasok
@misov Ahoj, skusala si ju vycistit tabletami do pracky? Ci ani tie nepomohli? Mne raz kolegynka poradila, ked uz mi poriadne netahalo prasok na pranie do pracky, aby som tam hodila nejake stare uteraky a ako je nadobka, kde sa sype v pracke prasok na pranie, dala trochu prasku, priliala tak deci ci dva octu, a skor, nez to zacne penit, rychlo zavrela. A pustila ju na najvyssiu teplotu (90 stupnov). Ona zvykne do kazdeho prania priliat aj trochu octu, ze na tom pradle to nie je citit, ale pomaha to proti usadeninam, smradu z pracky, krajsie vyperie a neusadza sa jej vodny kamen. Mne to tiez velmi pomohlo, ale nerobim to ako ona, pri kazdom prani, skor tak raz za mesiac, ked periem len uteraky alebo handricky a pustim na najvyssiu teplotu.
Skus vyskusat, uskodit to nemoze, aj keby si skusila parkrat po sebe. Sluzbu, ktora by to robila zial nepoznam, ale mozno by ti toto mohlo pomoct.