Chirurgia prsníka - Bratislava

janiely
23. júl 2024

Ahojte. Viete mi poradiť na ktorú nemocnicu sa obrátiť v prípade chirurgie prsníkov - odber na histológiu. V bratislave? Potrebovala by som vedieť ako to tam funguje, či najskôr čakám na termín vyšetrenia a potom ešte čakám na termín operácie? Kde to funguje najrýchlejšie?
Mám odporúčanie od dr.ktorý mi robil sono, vybrať útvar z prsníka. (Nemám ešte diagnózu, nakoľko histológia bude kľúčová).
Neviem sa pohnúť v tejto veci, neviem či už zo stresu alebo čo. Potrebujem usmernit.
Ďakujem.

ninazemna
23. júl 2024

Napr. Onkologický ústav sv. Alžbety, Heydukova 10.

janiely
autor
23. júl 2024

Skusim tam zajtra zavolat. Ako je to s terminmi na operaciu.

ninazemna
23. júl 2024

02 / 3224 9215 chir. ambulancia, prsníky pondelok Dr. Dyttert, štvrtok Dr. Chválny. Všetko na stránke OÚsA. Podobnú zdravotnú starostlivosť poskytuje aj Národný onkologický ústav, Klenová 1.

jenisjenis
23. júl 2024

@janiely skuste nemocnica Bory chirurgická ambulancia operacie prsnikov robi Mudr.Marcinová.Šikovna a myslim ze sa ani dlho nečaká

janiely
autor
26. júl 2024

Super dakujem vam velmi pekne baby . Prva nemocnica dovolenka, mam volat az zaciatkom buduc. tyzdna. A v boroch mi dali uz termin zaciatkom buduceho tyzdna, takze idem asi tam. Uz sa mi podarilo spojit aj s mojim gynekologom, ktory mal tiez dovolenku, tak povedal, ze kludne tie bory.

janiely
autor
18. aug 2024

Takze len pre info, ak by aj ine zienky toto riesili co ja. Bola som v boroch 30.7.24, 1.8.24 biopsia, o 10dni neskor prisli vysledky (nastastie je to nezhubne) a termin operacie mi vedeli dat uz o 2 dni ale dohodla som sa s dr.,ze idealne po lete, nech nie je tak horuco, takze zac.septembra idem na operaciu. Velmi rychlo vsetko a navyse velmi starostlivi lekari, som spokojna. Dufam, ze aj operacia dopadne dobre a rychlo sa mi to zahoji.

ninazemna
18. aug 2024

@janiely Držím palce.

janiely
autor
19. aug 2024

@ninazemna dakujem pekne 🙂

janebb
18. nov 2024

@janiely Dobrý deň, chcela by som vás len poprosiť o vašu skúsenosť pri hospitalizacii a celkovo ako sa cítite po zákroku, nakoľko tento týždeň ma caka rovnaka operácia v Boroch a samozrejme už prichádza nervozita 😊Ďakujem veľmi pekne

dadika2535
19. nov 2024

@janiely dobrý deň, akurát aj ja som objednaná k Dr. Mancinovej. Aký ste mali celkový dojem? Boli ste s operáciou spokojná, prosím?

janebb
20. nov 2024

@dadika2535 Dobrý deň, môžem vám aj ja odpovedať 😊 zajtra ma pani doktorka Marcinova operuje. Ale zatiaľ som mala z jej vyšetrení veľmi dobrý pocit. Vlastne celkovo z mamacentra. Je ochotná a všetko mi veľmi pekne vysvetlila. Ja som veľký bojko ale aj na všetkých predoperackach som sa cítila prijemne. Dnes mam hospitalizaciu zajtra výberu nádor a v piatok môžem ísť domov. Takze ak vás čaká niečo podobne. Rada vám pomôžem odpovedať na otázky 😊

dadika2535
20. nov 2024

@janebb joojha, ďakujem Vám. Ja som rovnaký bojko. Idem na prvovystenie, ale nález mám, preto som sa rozhodla, pre operáciu práve v mamacentre. Držím Vám palce a veľa zdravia🫶🏻

dadika2535
20. nov 2024

@janebb zaujimalo by ma, predpokladám, že aj ostatné ženy, že koľko ste čakali na dátum operácie, prípadne či všetky predoperacne vystrenia ste absolvovali na Boroch. Nakoľko nie som z Bratislavy, neviem ako to funguje. Ďakujeeem/e

janebb
21. nov 2024

@dadika2535 prišla som so sprievodným lístkom priamo od mojej doktorky s nálezom, najskôr som bola na vyšetrení u pána doktora Pápaya, veľmi mily človek, urobili mi znovu sono, mamografiu a biopsiu. Najviac som sa asi bala biopsie ale všetko umrtvia a pán doktor to naozaj vie s ľudmi a myslím si že vďaka nemu to bolo pre mna zvládnuteľné. Všetko sa dalo vydržať a to som vážne extrémny bojko. Následne sme si dohodli termín operácie myslím že za mesiac od vyšetrenia. Objednajú vás aj na anesteziologicke to musí byt ako posledné ja som ho mala. 2 dni pred operáciou, tam musíte priniesť všetky výsledky z odberov. Odbery na predoperacne ma poslala moja všeobecná na interne platila som 50€. Odporúčam kúpiť si aj pooperačnu kompresnu podprsenku na zips, popravde zišla by sa mi už po biopsii. A potom po Anesteziologickom som všetko priniesla pani doktorke Marcinovej. A aktuálne čakám na prijatie na sálu a neviem sa dockat kedy mi dajú naladovku 🤣 pretože som nespala a najradšej by som ušla 🤣 ale vsetci sú na mna veľmi príjemní. Takze pokračovanie neskôr. 😊

dadika2535
25. nov 2024

@janebb verím, že operácia dopadla dobre a už sa doliecujete v pohodlí domova. Veľa zdravíčka

janebb
25. nov 2024

@dadika2535 Dobrý deň, áno všetko v poriadku už mám za sebou aj prvu kontrolu 🙂 super sa to hojí.
Čo sa týka operácie, všetko dopadlo dobre cca hodinku som spala, zobudila som sa ako ma prevážajú na JIS. Akurát som čakala pól dňa na operáciu a naladovku mi nedali😁 takze som trosku stresovala. Ale personál sa k nám bojkom správa úžasne 😊 dokonca pani neviem či to bola anestéziologička ale ona mi opisovala priebeh a čo mi davaju a kedy cca zaspim ma držala za ruku až kým som nezaspala 😊 potom bola pri mne aj keď som sa zobudila. Infúzia od bolesti vyriešila hneď bolesť po zobudení ihneď. A ako mi aj pani doktorka dnes povedala kompresna podpsenka robí veľa co sa týka hojenia. Takze naozaj odporúčam, ja mám lipoelastic.
Ak máte otázočky kludne sa pýtajte ale nemusíte sa bat pani doktorka Marcinova je naozaj profík.
A dôležitá vec po operácii si pár hodin poležíte a idete domov keď je všetko ok 😊

dadika2535
14. dec 2024

Dobrý deň. Aj ja by som sa chcela podeliť so svojou doterajšou skúsenosťou v Mamacentre Bory.
- úžasný prístup pani doktorky Marcinovej na prvovyšetrení, bola veľmi empatická, všetko vysvetlila. Rovno ma objednala aj na biopsiu. Termín som dostala za dva týždne. Len poznámka, že ambulancia prsníkovej chirurgie je hneď na začiatku, treba sa hlásiť na recepcii A, ktorá je hneď oproti hlavnému vchodu do nemocnice.
- Následne som teda prišla o dva týždeň opäť do nemocnice. Rádiodiagnostika a jej recepcia sa nachádza ďalej od vchodu, konkrétne prejdete recepciu A, po pravej strane budete mat recepciu O -odbery, vľavo recepciu Cinre, prejdete ďalej po chodbe, kde vpravo za elektrickými dverami je recepcia rádiodiagnostika
- Najskôr teda prebehne klasické sono v mojom prípade potrebovali doplniť aj mamografiu, ktorá je hneď vedľa, oddelená posuvnými dverami, kde teda bola tiež milá zdravotnícka pracovníčka. Mamografia nemá bolieť! Máte cítiť len tlak, preto aj táto zdravotníčka ma nastavila a zatlačila len toľko koľko som bola ochotná akcepotovať, aby to nebolelo. Takže naozaj empatia a profesionálny prístup na vysokej úrovni.
- Následne pani doktorka Kozárová, ktorá je taktiež veľmi milá a empatická lekárka si pozrela snímky z mamografie, aby presne vedela, ze ktoré miesta v prsníku ma odbioptovať. Sestrička všetko dôsledne vydezinfikovala, mala som na sebe aj sterilnú plachtu. Spravila biopsiu pod ultrazvukom, avšak počas sonografického vyšetrenia našla nález ešte aj na druhom prsníku, tak aj z neho mi zobrala vzorku. Aby som nemusela chodiť ma viac krát. Počas celého výkonu odoberania vzoriek z ľavého aj pravého prsníka pani doktorke asistovala milá sestrička. Cítila som sa bezpečne, dôberovala som personálu, pani doktorka sa vždy ubezpečovala, či ma niečo nebolí, či sa to dá zvládnuť a podobne. Prostredie bolo čisté, vyzdvihujem taktiež použitie jedného setu ma biopsiu pre každý prsník zvlášť, aby sa zamedzilo kontaminácii a následných komplikácií s infekciou.
- Nakoľko som absolvovala biopsiu aj v inom zdravotníckom zariadení s rukou na srdci musím konštatovať, že odborníci v Mamacentre Bory sú úplne na inom levely čo sa týka hlavne prístupu k pacientke, vybavením ambulancií a celkovým dojmom. Za mňa odporúčam ďalej všetkým.
- Dnes je deň po biopsii, môžem normálne fungovať, sem- tam ma to zabolí, ale nie to nič, čo by sa nedalo vydržať. Opuch žiaden, bolesti minimálne, oproti biopsii ktorú som zažila predtým v inom zdravotníckom zariadení.
- Teraz už len počkáme na výsledky a následne mi pani doktorka Marcinova s tímom Mamacentra Bory navrhnú ideálny terapeutický postup. Nebojím sa, majú moju plnú dôveru. Takže za mna super a neľutujem, že za takouto zdravotnou starostlivosťou musím cestovať, pretože to stojí za to a oplatí sa to!