Ahojte, mam znamu, co zije v BA a nevie si vynachváliť toto velke mesto a povedala, ze BA ponuka siroke moznosti na realizaciu ci uz v praci, pre deti vela parkov, vela obchodnych centier, vela kultúrnych vymozenosti.Uprimne? Tiez ma to tam láka? Zili by ste v BA, aj ked je to drahe mesto.
Nie cítil by som sa tam úplne stratený. Mne to pripadá ako Amerika.
BA ako mesto sa mi nepaci, nezijem tam, ale moznosti maju jednoznacne najlepsie. Mne by maximalne vyhovovalo, ze odtial sa da letecky dostat do vela destinacii, pripadne vedla z Viedne. Ja sa z vychodu dostanem dokopy nikam, ak chceme letiet, musime cestovat najskor do BA alebo Budapeste...
Zijem v Ba a inde si to neviem predstavit, vyhovuje mi mestsky zivot.
zila som 10 rokov, uz som cez 15 odstahovana a som spokojna. Blbe je, ze vplyvom zivotnych udalosti tu pracujem, ale teda zit - a dochadzat denne za pracou a najma vychovavat deti - by som v Bratislave nechcela.
Sme v centre v malom okresnom meste, deti tu ziju od malinkata, maju tu uz vazby, skoly, priatelov.... Ano, vzhladom k nadaniu deti a moznosti je ta Bratislava fajn, avsak realne - co z toho ma bezny clovek v dostupnosti? Ked potrebujem, do BA sa previezt nie je problem, nakupne centra nepotrebujes kazdy den, rovnako ani muzea... Radsej si BA uzivam ako turista, nie ako obcan 🙂
nie, iba keby som musela, dobrovoľne nie
Zijem tu cely zivot a nechcela by som zit inde. Je tu vsetko co k zivotu potrebujem. Male mesto mi nevyhovuje
Žijem v BA. Ak na Slovensku, tak inde si to predstaviť neviem. Bývam v časti kde je to ako dedina, čiže mimo mestský kľud, zároveň kúsok od rušného mesta. Je tu kopec zelene a miest na výlety, relatívne dobré reštaurácie a kaviarne, kvalitný wellness a masáže, kiná, divadlá.
Aj ja žijem v BA. Nevedela som si to najskôr predstaviť, keďže som z dediny a voči BA som mala predsudky. Ale zvykla som si a páči sa mi tu. Je tu veľa možností na realizáciu, či pracovne, alebo voľnočasovo. Výhodou je aj letisko, krátka vzdialenosť do Viedne, Budapešti, či do Čiech. Príroda a lesy sú veľmi blízko a Bratislava má veľa lokalít, pri ktorých by si vôbec nepovedala, že si vo veľkom meste.
Nie
Zijem v BA cely zivot, moji predkovia z obidvoch stran boli z BA. Ak by som sa mala odstahovat, tak iba niekam, kde je rovnako vela, alebo viac moznosti. Do menej vybaveneho mesta, ale ani do satelitu pri BA by som uz nesla zit.
A v čom sa prejavuje ze je to drahé mesto? Ja žijem v BA a mam rovnaký nájom ako brat ktorý žije v ZA. Minule som rozmýšľala o sťahovaní kvôli práci a pozerala som byty v Nitre a vyšli rovnako. Potraviny stoja všade rovnako. A nejaký dramatický rozdiel v cenách v reštauráciách som si tiež nevšimla.
Za mňa tiež nie. Skôr niekde v okolí Liptova, Tatry a tak. Ale v BA nikdy.
nie
BA je na medzinarodne pomery male mesto. Ale drahe, co sa byvania a sluzieb tyka. Ci su tu extra moznosti a prilezitosti, tazko povedat, ale mam to tu rada. No po ukonceni pracovneho zivota by som radsej odisla zit niekam mimo mestsky ruch, mna tato dopravna situacia totalne nici (obera o cas). Kym su deti, ktore maju zaujmy, hobby a skoly, tak je to super, vsetko v jednom.meste, pokial nezdrhnu do sveta. Ale za seba, najviac sa mi zivot tu pacil pocas mladych rokov ako bezdetnu - ci uz rusny skolsky zivot alebo uz pracovny po praci. Uz ked prisli deti, tak vsetko sa komplikovalo dopravou, potrebou dlhsie cestovat ako v mensom meste a zasekavat sa v zapchach
Nepochadzám z Bratislavy ale žijem tu 4 roky a maximálne mi to vyhovuje. Mesto samo o sebe pekne nie je ale máš tu koľko možnosti - či už vzdelanie, voľný čas alebo zamestnanie. 🙂
Moja rodina býva na strednom Slovensku v malom meste, idem tam 2 ročne a lezie mi to na nervy s tým, že pomaly ani na kávu nemáš kam ísť. 🙈
Som rodena bratislavcanka a nemenila by som. Ponuka siroke moznosti na studium, pracu, kulturu, sport, cestovanie… no uznavam, ze mladym sa v BA kvoli cenam tazko kupuje nehnutelnost. Chybaju najomne byty ako vo Viedni. Ktovie, kde moje deti nakoniec skoncia.
@22abigail22 ako to myslis ze mesto ako samo o sebe pekne nie je ?
Narodila som sa tu, vyrástla a žila až do svojich 34 rokov. Už 13 rokov tu nežijem a nechcela by som sa vrátiť. Po roku dochádzania do práce som sa odstrihla aj od toho a neviem si to vynachváliť. Keď mám ísť do BA (chodím pomerne často, mám tu mamu), tak mám z toho skoro až stres.
Mám na myslí skôr vzhľad - samé auta, rozpadnuté budovy, kopec smeti na zemi a tak.
@irusa preco nie ?
Bývala som tam, momentálne tam iba pracujem, ale vrátila by som sa, ak by som na to mala peniaze.🤑
pracovať možno áno, ale bývať v betonovej džungli isto nie...
skôr niekde na okraji Bratislavy, kde už by som bola posledný dom a za mnou už len polia....
jasne, zila som a vyhovovalo mi to a ba sa mi pacila po kazdej stranke. Fakt ale je ze som byvala v dome :DD
Ako bezdetna ano. S detmi ma to uz nelaka. A ked, tak niekde v Raci. Teraz mi vyhovuje male mesto, kde je vsetko blizko, skola, skolka je 5min autom, kruzky takisto. Je pravda, ze cim je dieta starsie, tym viac pocitujem menej moznosti. Rada by chodila mozno na volejbal alebo hokejbal ale tu nic take nie je. Tiez tu nie je ziadna bilingvalna stredna, najblizsie v NR. Dochadzaju tam aj od nas deti, ale je to uz take,no...
@deti95060810 zájdi do Petržalky k dostihovej dráhe a okolí, tam je toľko zelene, vôbec nie je len betón 🙂 vyrastala som v Petržalke a vydala sa do 40 km iného mesta, v ba som často lebo mi chýba 🙂
Bratislava je super, mam ju velmi rada, zila som tam asi 7-8 rokov. Za mna to velke mesto nie je ani nahodou, stale mi tam nejake moznosti chybaju, ale to je vseobecne tym, ze Slovensko je male a ma malo obyvatelov... Uvazujem o stahovani sa do ineho, zahranicneho, vacsieho mesta... Bratislava je taka dedinka miest. "centrum" Slovenska, no stále pokojná atmosféra a na skok do Viedne a v podstate vdaka tomu aj letecky kamkolvek
zijem v BA a paci sa mi tu...ale teda neviem porovnat,lebo inde som nezila.