Cestovanie MHD z Podunajských Biskupíc

1. máj 2023

Dobrý deň, v živote sa mi zmenila situácia a naskytla sa mi možnosť vymeniť jednoizbak za trojizbový byt. V skratke, som slobodná mamina s 13 r dcérkou. Po rozvode som si kúpila jednoizbak aby sme mali kde bývat. Teraz sa mi však finančná situácia zmenila a mám možnosť kúpiť trojizbový byt v Podunajských biskupiciach pri Tesco hron (áno super cena, lokalita vraj nič moc ale ide nám o priestor) prosím vás ako to je s cestovaním MHD? Auto nemám a podľa rozpisov MHD tam je super dostupnosť takmer všade. No reálne by ma zaujímalo, či tie ranné spoje meškajú? Napríklad dcérka má základnú školu v Rači a kolektív jej meniť už nechcem a aj ona sa priklana k cestovaniu. Podľa MHD rozpisu by jej autobus išiel ráno z Dudvazskej a za 30 minút by ju vysadil v Krasňanoch. Čo je super a bez prestupov. Je to reálne ráno? Alebo sú tam kolóny? Ja pracujem v starom meste takže tiež má zaujíma že aké sú meškania. Ďakujem za reálne skúsenosti ľudí, ktorí tam bývate. 🥰 A prosím lokalitu mi nehejtujte, že idem sama s dieťaťom do podunajských. Nejdem do pentagonu predsa. 😉

maranta_leuconeura
1. máj 2023

Rano su zapchy z Podunajskych a poobede do.

klara351
1. máj 2023

Ahoj, ja byvam vo Vrakuni, nedaleko od Hronu. Tie zapchy nie su taka katastrofa ako boli kedysi. Ja chodim do prace na Racianske myto, vacsinou okolo osmej. V ramci Vrakune uz zapchy nebyvaju, Gagarinova velmi maly usek na zaciatku a potom su bus pruhy. Tak do pol hodinky od cintorina som na Racku. Ak ma syn skolu po tease 75 alebo 65, nemala by mat problem. 30 minut to nebude, ale ani nejako extreme viac.

dadis
1. máj 2023

Nesla by som do tej casti Ba, ak ma dcera skolu v Raci. V Raci je aj omnoho kvalitnejsie byvanie. Skus pozriet radsej 2-izbak v ramci Race, alebo este Rendez byvali lacne byty..

asocial
1. máj 2023

mas moznost ist aj na stanicu, mas to asi 15 minust peso a potom si rychlo v centre. AK je to fajn byt, nevahaj. Pre mna PB sice nie, ale to preto, lebo som cely zivot zila v inej casti BA, a uprimne, ta je este asi dalej od centra🙂

Co sa tyka do Race - moji spoluziaci (hovorim o detoch, ktore mali vtedy 10) cestovali cez polku do BA do nasej skoly (osemrocny gympel)

maranta_leuconeura
1. máj 2023

@dadis Rendez je horsi jak Podunajske, viem o com hovorim. Podunajske maju aspon obciansku vybavenost a priame spoje do centra

autor
1. máj 2023

@dadis prečo nie? V Rači sme aj teraz, rendez nechcem určite a priamo v Rači za tú cenu nekúpim veru

lentilka23
1. máj 2023

Urcite nie. Ja som tam prezil detstvo a doteraz mam z tej lokality traumu. Radsej hladaj v Raci, to je ovela lepsia cast mesta. Este su tam aj elektricky, co je vyhoda...

autor
1. máj 2023

@lentilka23 prečo, akú traumu? Počula som, že sa to tam už trošku vyčistilo a aj fetaci už nie sú to čo kedysi... Alebo konkrétne pri Hrone je niečo zle načo si dať pozor?

autor
1. máj 2023

@maranta_leuconeura rendez nie je zlý, bývajú mi tam kamošky len teda spoje stále nič moc a keď sa rampy pokazia tak to je hrôza 😀

dadis
1. máj 2023

@maranta_leuconeura Nepoznam ten Rendez, len z pocutia, ze su tam lacne byty (dovtipila som sa, ze to je z dovodu slabej vybavenosti, dostupnosti), ale ked si porovnam kvalitu byvania vo Vrakuni a Raci, tak by som nemenila lokalitu. Najma blizkost Slovnaftu, ziadna pekna priroda, vela asocialov. Dvom im bohate staci 2-izbovy byt (mam sama vyskusane, se ked som byvala s dcerou, ze nam 2-izbak bohate stacil)

autor
1. máj 2023

@klara351 ako sa ti tam býva? Je to tam zle alebo sa treba báť niečoho?

autor
1. máj 2023

@dadis ale nám nebude stačiť dvojizbak, mám maminu, ktorá možno bude potrebovať našu pomoc a tá tretia Izba by bola pre ňu.

motogirl699
1. máj 2023

Ja som bývala 25 rokov v tej oblasti, moji rodiča tam bývajú doteraz. Chodila som na strednú za Hron a nikdy som nemala žiadne problémy. A co sa týka dopravy, už je to oveľa lepšie ako to bývalo.

dadis
1. máj 2023

@autorkatak to je potom ina vec, ked aj mamina :(...teraz som pozerala, ze za 170k sada v Raci kupit 3i..ten vo Vrakuni je ovela lacnejsi?

maranta_leuconeura
1. máj 2023

Autorka, je to trat cez Vinohrady na Hlavnu, vsetky rychliky tade idu, takze rampy su dole takmer stale 🤣 na druhu stranu smerom Zlate piesky su zas kolony z dovodu, ze sa tam napaja Raca aj Vajnory na jednu cestu. Naozaj velmi zle spojenie so sveton

autor
1. máj 2023

@dadis áno, Vrakuňa- Podunajské (ono je to také prepojené) by nás vyšla 145 tisíc. Po dohode s predávajúcim sme vyjednali túto cenu, myslím že za menej už nekúpim.

dadis
1. máj 2023

Hmmm..to asi nie, to asi ani 2i v Raci nekupis

viky173
1. máj 2023

Ja som byvala v Podnunajskych Biskupiciach na podnajme asi 2 roky. Bolo to hned na zaciatku Biskupic. Lokalita sa dala, ale na tie zapchy som si dlho zvykala a nakoniec som si aj zvykla. Cize podla mna chod do toho, ked sa Ti paci byt a budes mat v jeho okoli ticho (ziadna krcma, bezdaci, lahke zeny a pod).

autor
1. máj 2023

@maranta_leuconeura viem, ale z tých zlatých to zachráni aspoň električka 😀

maranta_leuconeura
1. máj 2023

Aj z Race aj zo Zlatych je elektricka, problem je ale dostat sa z Rendezu do Race alebo z Rendezu na Zlate. Nech ti to vyjde v Podunajskych 👍

autor
1. máj 2023

@viky173 krčma blízko nie je, prostitútky sú myslím pri slovnafte až... Bezdomovci asi budú, pár krokov od bytu je Tesco hron ale inak sme sa tam boli prejst, tri hodiny sme sa tam motali a nezdalo sa nám to nebezpecne. Uvidíme no, veľmi to zvažujem ale aj trošku váham či áno alebo nie

dadis
1. máj 2023

Tak dcera ma 13, rok nejako odchodi do tej Race a strednu nech si vyberie blizsie 😉. Drzim palce

autor
1. máj 2023

@klara351 ďakujem za info, asi si vezmem deň voľna a ráno si to vyskúšam MHD odtiaľ 🥰

autor
1. máj 2023

@dadis strednú by chcela gympel jeden v Rači a druhý v Dúbravke takže dva rozdielne konce mesta 😀

dadis
1. máj 2023

A za tu cenu by si podla mna tu dubravku vedela kupit...ci? Byty isli teraz dole vsade

luccija
1. máj 2023

Vyskúšaj sa cez týždeň, keď sa dá odviezť tým busom ces školský rok.Ma výhodu, že bude sedieť nastupovať na začiatku..kolóny bývajú, dole nič hrozne.Ale asi by som nechcela, dole by mi dieťa chodili z Podunajskych do Dúbravky denne
Lokalita ťažko povedať sú ľudia co tam bývajú roky všetko po ruke zdr.stredisko, obchody...ak vieš, že 3 izbak inde nekúpis a potrebuješ ho tak čo iné radiť?len do dobre over vchod kde kupuješ aki ľudia tam byvaju

autor
1. máj 2023

@dadis veru nevedela... Neviem či počkať že padnú ešte nižšie alebo ako sa bude vyvíjať trh

autor
1. máj 2023

@luccija ono to cestovanie školákov nie je až taká.pohroma, ja som tiež chodila na strednú 20km od bydliska, len teda netrcala som v kolónach zbytočne. Veru že to vyskúšam nech to zažijem na vlastnej koži, ďakujem 🙂

dadis
1. máj 2023

Teraz som pozerala, ze je tam nejaku za 149, 158...teraz sa oredavaju pod inzertnu cenu..ozaj cestovat cez celu ba nie je stastne riesenie

lentilka23
1. máj 2023

Vzdy to bude cigaren pri Slovnafte. Kto mohol z tadial usiel.