Chceme sa s priateľom presťahovať do podnájmu v Blave. Najmä teda kvôli lepšej práci. Pozerám tie ceny za 2 izbový byt. Všade chcú 600 e a viac. Nemáte prehľad, či sa dá aj za lacnejšie? Takto len jeden príjem odíde za bývanie.
Ešte je možnosť bývania na ubytovni, alebo v byte s viacerými ľuďmi s tým že budete mať svoju vlastnú izbu. Lacnejší nájom neviem, či sa dá nájsť v BA
Lacnejšie sa sa len veľmi ťažko ... My sme pred 2 rokmi platili 550 za 2-izbak. Teraz ceny začínajú na 600 aj to ešte musíte mať šťastie
Bohužiaľ ceny išli dosť hore. My prenajímame 1tku a tiež sme teraz museli dvihnúť cenu keďže energie išli hore. Prenajímame teraz komplet prerobený a zariadený 1izbák za 580€. 600€ za 2jku je ešte dobrá cena.
Nuž... V Bratislave sa nie len viac zarába ale aj viac platí. 600€ je taká spodná hranica, potom buď po známosti alebo je v tom nejaký háčik (zlý stav bytu, zlá lokalita...)
Mala som kolegu, ktorý prišiel zo stredného Slovenska a myslel si, že keď v BA zarobí 1000€ (už je to pár rokov), tak mu bude sveta žiť. Hmmmm... Veľmi rýchlo zmenil názor a aj sa nakoniec vrátil domov. Vraj keď zrátal náklady na bývanie, cestovanie, stravu... Tak sa to neoplatilo.
Skus pozriet Vrakunu a Biskupice, mozno sa tam najdu lacnejsie byty nakolko to nie su vyhladavane lokality
Skúste skôr pozrieť v okolí BA (Dúbravka, Karlovka, Lamač, a pod.) alebo Stupava, Malacky namiesto priamo v meste. 🤷
My bývame v Dúbravke v 3-izbáku a platíme 680€/mesačne spolu s energiami.
@22abigail22 Dúbravka a Karlovka sú jedny z najvyhľadávanejších častí... Tam ťažko nájde niečo lacné
@janai1
Bratislavčania to berú ako "okolie". V minulosti sme bývali v Devínskej a každý povedal, že bývame ďaleko (od mesta). 🤷
My máme 2 iz Ružinov 2ročná novostavba parkovacie stacie 700e ... bohužiaľ to sú reálne ceny bytov 600 a viac🤷♀️
bohuzial nie len BA i v Poprade, co pozeram, su take ceny.
@22abigail22 To ako si nato prisla, ze pre bratislavcanov je Dúbravka, Karlovka, Lamač, Devinska Nova Ves okolie BA ? Ved to je BA 4 obvod.
@napetra Ja som si vedomá, že je to jedna z mestskej časti BA. Tak mi tak hovoria ľudí z práce a známi. Myslím si, že to skôr myslia tak, že to nie je priamo v meste.
@22abigail22 Tak to je cudne, ze BA4 niekto oznacuje za okolie BA. Potom co povazuju za Bratislavu, iba centrum ?
@22abigail22 neblazni. Karlova Ves je takmer v centre. Super lokalita, som todena BA, byvala som tam az do dospelosti. Aj Dubravka je fajn. Devinska JE od ruky.
@22abigail22 ja to tiez beriem ako "okolie", pre mna je BA ruzinov, nove mesto, stare mesto.
@missdiva Nemoze to v tvojom pripade suvisiet s tym, ze si zo Ziliny ? Ja som sa narodila v BA a ani by ma nenapadlo povedat, ze Karlova Ves, ci Dubravka je okolie Bratislavy. To je asi iba zuzeny nahlad na mesto. Mam znameho z Kosic, co tvrdi, ze do Petrzalky by nikdy nesiel byvat, ze to je Bronx. Tiez pobavil.
@missdiva Chapem ta, ze to nemyslis v zlom a ze sa ti to takto javi a pre teba daleko. Nepoznas tieto lokality, nechodis tam casto, nepoznas to, tak sa ti to zda cudzie a vzdialene. Pritom na Racianskom myte si aj z Devinskej autobusom za 15-20 minut. Mne sa zda BA mala a z jedneho konca na druhy sa dostanes rychlo.
No takto...je rozdiel ak budeš mať prácu v Karlovej vsi a bývať budeš vo Vrakuni, alebo byt Petržalka a práca Dúbravka....čiže je fajn to skĺbiť, keďže ranné dopravné špičky sú niekedy ohubu, kolegyňa cestovala z devínskej do Ružinova niekedy 40 minút, a ďalší človek zo Senca bol v práci za 30 minút, takže je to individuálne
@napetra to je pravda zas to nie je velkomesto... rozhodne sa daju tie vzdialenosti prezit aj ked to nie je vzdy kvoli kolonam pohodlne. Je to dost o osobnom pocite kde sa kto zdrziava ako pisem vyssie.
Ja osobne za seba by som ale nechcela byvat mimo ruzinova,noveho mesta a stareho, este s prizmurenymi ocami si viem predstavit racu alebo zaciatok petrzalky. Ale sto ludi sto chuti...
Inak k teme 600€ za 2izb sa mi zda este fajn cena ale tak zalezi od stavu samozrejme.
@marcellka32 uplny suhlas.
@22abigail22 Áno Devínska je ďaleko 😃 ale napr Karlovka isto nie je okolie Bratislavy 😁😁
@missdiva Ja som v mladosti byvala v Ruzinove na Posni. Mne sa tam byvat velmi nepacilo. Okolie take vyprahnute, stromy este neboli take ako dnes, doprava iba elektrickami. A ked nesli elektricky kvoli havarii, tak sme slapali az z Posni peso do mesta. Je to naozaj o tom, ze byva sa lepsie na mieste kde mas aj zamestnanie. Mesto nie je velke, mimo spicky si vsade za par minut. Ale fakt pri zapchach je to o nervy, ale to je tusim uz v kazdom vacsom meste.
Skúste pozrieť zdieľané byty, podľa lokality,kde budete pracovať. Dá sa zohnať aj za 300€ väčšia izba pre pár. 😊
Podľa mňa fajn cena. My sme platili pred 7 rokmi v BA 550e za 1izbak
@napetra Petrzalka je jedna z najziadanejsich lokalit, skvela dostupnost vsade, podobne aj karlovka
@autorka
Hladajte garzonku. Tu mozete ziskat aj za 500 EUR, co je 250 na osobu.
Treba pocitat s tym, ze velmi vela najmov v BA obsahuje sumu za energie, poplatky ale aj splatku hypoteky majitelom bytu.
to su realne ceny, za menej jedine po znamosti. my sme pred dvoma rokmi platili 480 a uz vtedy to bola vynimocna cena.