Ceny prenájmov v Bratislave

14. jún 2022

Chceme sa s priateľom presťahovať do podnájmu v Blave. Najmä teda kvôli lepšej práci. Pozerám tie ceny za 2 izbový byt. Všade chcú 600 e a viac. Nemáte prehľad, či sa dá aj za lacnejšie? Takto len jeden príjem odíde za bývanie.

kiwi3
14. jún 2022

to su realne ceny, za menej jedine po znamosti. my sme pred dvoma rokmi platili 480 a uz vtedy to bola vynimocna cena.

janka1412
14. jún 2022

Ešte je možnosť bývania na ubytovni, alebo v byte s viacerými ľuďmi s tým že budete mať svoju vlastnú izbu. Lacnejší nájom neviem, či sa dá nájsť v BA

janai1
14. jún 2022

Lacnejšie sa sa len veľmi ťažko ... My sme pred 2 rokmi platili 550 za 2-izbak. Teraz ceny začínajú na 600 aj to ešte musíte mať šťastie

evaachesa
14. jún 2022

Bohužiaľ ceny išli dosť hore. My prenajímame 1tku a tiež sme teraz museli dvihnúť cenu keďže energie išli hore. Prenajímame teraz komplet prerobený a zariadený 1izbák za 580€. 600€ za 2jku je ešte dobrá cena.

jankalukasova
14. jún 2022

Nuž... V Bratislave sa nie len viac zarába ale aj viac platí. 600€ je taká spodná hranica, potom buď po známosti alebo je v tom nejaký háčik (zlý stav bytu, zlá lokalita...)
Mala som kolegu, ktorý prišiel zo stredného Slovenska a myslel si, že keď v BA zarobí 1000€ (už je to pár rokov), tak mu bude sveta žiť. Hmmmm... Veľmi rýchlo zmenil názor a aj sa nakoniec vrátil domov. Vraj keď zrátal náklady na bývanie, cestovanie, stravu... Tak sa to neoplatilo.

majlo1234
14. jún 2022

Skus pozriet Vrakunu a Biskupice, mozno sa tam najdu lacnejsie byty nakolko to nie su vyhladavane lokality

22abigail22
14. jún 2022

Skúste skôr pozrieť v okolí BA (Dúbravka, Karlovka, Lamač, a pod.) alebo Stupava, Malacky namiesto priamo v meste. 🤷
My bývame v Dúbravke v 3-izbáku a platíme 680€/mesačne spolu s energiami.

janai1
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janai1
14. jún 2022

@22abigail22 Dúbravka a Karlovka sú jedny z najvyhľadávanejších častí... Tam ťažko nájde niečo lacné

22abigail22
14. jún 2022

@janai1
Bratislavčania to berú ako "okolie". V minulosti sme bývali v Devínskej a každý povedal, že bývame ďaleko (od mesta). 🤷

aleshka_supermama
14. jún 2022

My máme 2 iz Ružinov 2ročná novostavba parkovacie stacie 700e ... bohužiaľ to sú reálne ceny bytov 600 a viac🤷‍♀️

modraslamka
14. jún 2022

bohuzial nie len BA i v Poprade, co pozeram, su take ceny.

napetra
14. jún 2022

@22abigail22 To ako si nato prisla, ze pre bratislavcanov je Dúbravka, Karlovka, Lamač, Devinska Nova Ves okolie BA ? Ved to je BA 4 obvod.

22abigail22
14. jún 2022

@napetra Ja som si vedomá, že je to jedna z mestskej časti BA. Tak mi tak hovoria ľudí z práce a známi. Myslím si, že to skôr myslia tak, že to nie je priamo v meste.

napetra
14. jún 2022

@22abigail22 Tak to je cudne, ze BA4 niekto oznacuje za okolie BA. Potom co povazuju za Bratislavu, iba centrum ?

simsalabim
14. jún 2022

@22abigail22 neblazni. Karlova Ves je takmer v centre. Super lokalita, som todena BA, byvala som tam az do dospelosti. Aj Dubravka je fajn. Devinska JE od ruky.

missdiva
14. jún 2022

@22abigail22 ja to tiez beriem ako "okolie", pre mna je BA ruzinov, nove mesto, stare mesto.

napetra
14. jún 2022

@missdiva Nemoze to v tvojom pripade suvisiet s tym, ze si zo Ziliny ? Ja som sa narodila v BA a ani by ma nenapadlo povedat, ze Karlova Ves, ci Dubravka je okolie Bratislavy. To je asi iba zuzeny nahlad na mesto. Mam znameho z Kosic, co tvrdi, ze do Petrzalky by nikdy nesiel byvat, ze to je Bronx. Tiez pobavil.

missdiva
14. jún 2022

@napetra ja mam v BA byt a skratka tamtie lokality som riesila vzdy len ako navstevu za niekym a ta cesta sa mi zdala strasne dlha z centra a skratka mi to prislo ako "sidliska" resp.taka rezidencna cast a to vobec nemyslim v zlom. Proste moj pocit.

missdiva
14. jún 2022

@napetra ale ked sa nad tym zamyslim asi to zalezi od toho kde sa clovek najviac pohybuje, kde ma pracu, zaujmy, okruh znamych... aj v ziline mam len par lokalit co su pre mna mesto a ostatne su pre mna uz len okolie hoci to v skutocnosti je mestska cast...

napetra
14. jún 2022

@missdiva Chapem ta, ze to nemyslis v zlom a ze sa ti to takto javi a pre teba daleko. Nepoznas tieto lokality, nechodis tam casto, nepoznas to, tak sa ti to zda cudzie a vzdialene. Pritom na Racianskom myte si aj z Devinskej autobusom za 15-20 minut. Mne sa zda BA mala a z jedneho konca na druhy sa dostanes rychlo.

marcellka32
14. jún 2022

No takto...je rozdiel ak budeš mať prácu v Karlovej vsi a bývať budeš vo Vrakuni, alebo byt Petržalka a práca Dúbravka....čiže je fajn to skĺbiť, keďže ranné dopravné špičky sú niekedy ohubu, kolegyňa cestovala z devínskej do Ružinova niekedy 40 minút, a ďalší človek zo Senca bol v práci za 30 minút, takže je to individuálne

missdiva
14. jún 2022

@napetra to je pravda zas to nie je velkomesto... rozhodne sa daju tie vzdialenosti prezit aj ked to nie je vzdy kvoli kolonam pohodlne. Je to dost o osobnom pocite kde sa kto zdrziava ako pisem vyssie.
Ja osobne za seba by som ale nechcela byvat mimo ruzinova,noveho mesta a stareho, este s prizmurenymi ocami si viem predstavit racu alebo zaciatok petrzalky. Ale sto ludi sto chuti...
Inak k teme 600€ za 2izb sa mi zda este fajn cena ale tak zalezi od stavu samozrejme.

missdiva
14. jún 2022

@marcellka32 uplny suhlas.

mell27
14. jún 2022

@22abigail22 Áno Devínska je ďaleko 😃 ale napr Karlovka isto nie je okolie Bratislavy 😁😁

napetra
14. jún 2022

@missdiva Ja som v mladosti byvala v Ruzinove na Posni. Mne sa tam byvat velmi nepacilo. Okolie take vyprahnute, stromy este neboli take ako dnes, doprava iba elektrickami. A ked nesli elektricky kvoli havarii, tak sme slapali az z Posni peso do mesta. Je to naozaj o tom, ze byva sa lepsie na mieste kde mas aj zamestnanie. Mesto nie je velke, mimo spicky si vsade za par minut. Ale fakt pri zapchach je to o nervy, ale to je tusim uz v kazdom vacsom meste.

mell27
14. jún 2022

Skúste pozrieť zdieľané byty, podľa lokality,kde budete pracovať. Dá sa zohnať aj za 300€ väčšia izba pre pár. 😊

lusyyy36
14. jún 2022

Podľa mňa fajn cena. My sme platili pred 7 rokmi v BA 550e za 1izbak

zmrzlinka2021
14. jún 2022

@napetra Petrzalka je jedna z najziadanejsich lokalit, skvela dostupnost vsade, podobne aj karlovka

zmrzlinka2021
14. jún 2022

@autorka
Hladajte garzonku. Tu mozete ziskat aj za 500 EUR, co je 250 na osobu.

Treba pocitat s tym, ze velmi vela najmov v BA obsahuje sumu za energie, poplatky ale aj splatku hypoteky majitelom bytu.