Myslíte, že pôjdu ceny bytov v BA nižšie najbližšie 3 roky? Keď sa zvýšili percenta na hypotékach a postavia sa nájomné byty? 🤔 Myslím, že je taký predpoklad.
Nepojdu, lebo v Bratislave je bytov nedostatok a zaujem o ne vysoky. Odhliadnuc od inflacie.
Ceny nemaju ist preco dole to je uplne nezmyselne. Stavebny material, zelezo, ocel to vsetko ide hore. V Mariuopole bola najvacsia oceliaren a vsetci vieme ako dopadli - ma to velky dopad na svet. Ceny v eu zavratne rastu a to aj inych komodit. Caka nas velka inflacia, dobre uz bolo. Nie byvanie bude len drahsie.
urcite nie, pretoze dobyt je velky, bytov sa stavia malo, a hlavne sorry najomne byty?
myslis tych par stoviek co bude stavat mesto? to je nic, najomne byty sa prevazne poskytuju socialne odkazanym, zamestnancom (skolstvo / samosprava....), najomne byty v BA je uplne mimo realitny trh..... s tymi vobec netreba ratat......
nie nepojde dole nic, ziadna realitna bublina sa nebude konat. nechces kupit tak nekup, najde sa niekto kto kupi, to je BA realita......
tak v BA to určite nehrozí
Pojde len hore...
Predpoklad je, že pôjdu hore ceny bytov
Ceny bytov pôjdu hore nielen v BA ale všade na Slovensku
Určite nepôjdu ceny dole, prinajlepšom môžu stagnovať, ale myslím ze aj to je v BA nepravdepodobné.
Pôjdu ešte hore, materiál je stále drahší a drahší. A to zo dňa na deň.
Nájomné byty sa stavajú už roky a ešte stále sa stavať vlastne nezačali. Takže nájomné byty v BA by som najbližšie roky vôbec neriešila. A čo sa týka cien, áno, hypo síce išli hore, ale reálne stále v BA chýba nejakých 20-30 000 bytov, takže logicky dole nepôjdu, nie je na to absolútne žiadny dôvod. Možno budú lokality v BA, kde budú ceny stúpať len o desatinky, ale väčšina BA bude stúpať aj najbližších niekoľko rokov.
A teda je fajn, že ty si myslíš, ale ak si toto myslíš, tak nemáš absolútne žiadny prehľad o realitnom a finančnom trhu na Slovensku. Odporúčam teda pohľadať si pravidelné analýzy z bánk, z NARKS, realitnej únie a nezávislých inštitúcií. Tí si myslia niečo iné ako ty a myslia si to na základe faktov a dlhoročného sledovania trhov. Takže odporúčam nemyslieť si, ak tejto problematike nerozumieš. Pretože ak sa spoľahneš na svoj úsudok, že veď počkáš a kúpiš až keď bude lacnejšie, tak sa oklameš.
nie, ty si ZELAS aby išli dole 😉 NIKDY nepôjdu a je tu takých tém milión
kedze v blizkej dobe by mala nastupit generacia, v ktorej sa rodilo malo deti, mozu akurat tak stagnovat, ale dole uz nepojdu nikdy... ale to tiez len za predpokladu, ze ludia neodkladali kupu nehnutelnosti a bude dostatocna nova vystavba.
Ono, to ze by ceny isli dole sa neda uplne vylucit. Predsa len v susednom state prebieha vojnovy konfikt, a ak by sa ten nedajboze este viac rozsiril, samozrejme to realitny trh ovplyvni. Kazdopadne - v tom pripade by ta zmena situacie dostala este do vacsej neistoty a o kupe bytu by si neuvazovala. Ceny nehnutelnosti klesaju pocas kriz. A kriza ma vacsinou vacsi dopad na menej solventych ludi, ako bohatych. Ak si teraz nevies dovolit nehnutelnost teraz, pocas krizy si ju pravdepodobne tiez nebudes vediet dovolit. A ja osobne by som ani neinvestoval do nehntelnosti, ktorej hodnota klesa a neviem kde sa zastavi.
Ja len k tomu, že sa určite nemôže stať, že ceny pôjdu dolu…. Presne to sa stalo u nás (Kanada) na začiatku 80tych rokov, prišla kríza, nezamestnanosť, veľká inflácia, hypotekárne úroky vzrástli na neuveriteľných 17% ľudia sa snažili zbaviť nehnuteľnosti, lebo neboli schopní splacat hypotéku a ceny nehnuteľnosti klesli o 30%.
@sisaka keby klesli o 30%, budu na hodnote spred dvoch-troch rokoch, ak sa bavime o Bratislave. To by dopyt zrejme neprestal.
@zuzanka.zuzu 😉
No nikdy... Aj v roku 2008 bola kríza a klesli, takže to sa môže ľahko stať znova.
Momentalne je to stale tak, ze o cenach sa licituje a na jeden byt mas viac zaujemcov (ak to nie je uplna kravina inzerovana uz rok, ktoru nikto nechce). Byt sa od zverejnenia preda do max par tyzdnov, ak je dobra cena/predavajuci nastavi nizsiu ako porovnatelne byty, preda do par hodin.
v 2008-2009 som predavala aj kupovala byt v BA a veru neviem kde ta kravina o poklese cien vznikla 😂😂😂 ty si bud uplne mladucka alebo realitne neskusena, ale v BA neklesnu lebo byty proste NIE SU
a mimochodom fakt je tu milion tem ohladne tohto... pohladaj si spatne 2 roky dozadu, zacinala korona a modrokonikovi experti predpovedali ze byty prepadnu na cene, teraz nekupujte 🙈 hups 🙊
@zuzanka.zuzu tak korona bola na to "malý pán", keďže všetci boli doma na HO, finančne sa situácia veľmi nezmenila.
@zuzanka.zuzu v 2010 sme kupovali 1i byt v ba za 52k. Predtým stali 80k, a vyšplhať sa znova na 80 im trvalo 10r.
to si teraz mudra 😀 vtedy si ani ty nevedela co nas caka 😉
aaaale netrep 🙏 2010 4i petrzalka neprerobeny 80, komplet rek.90... iste v 2008 stal 1i 80t 🙈 kde? pod slavinom? moja, zle si si vybrala, ak nieco sledujem tak su to nehnutelnosti a politika 😎 sice neviem aka je fuchsiova farba ale tomuto sa 100% rozumiem 😉
@zuzanka.zuzu a čo som si vybrala? Že na Teba regujem? No to áno, to sa ponizujem.
da bum tssss.... moja pravda potvrdená, začína sa útok 😀 ja ho rovno ukončím a nechám ťa tu s tvojimi snami o klesaní hodnoty bytov v ba 😉 paaa
@zuzanka.zuzu z môjho pohľadu utocis ty. Svojimi ironickymi zmurkajucimi smajlikami, oslovovanim "moja".
2008 stál byt 80 a v 2010 stal 52? Netrep. Robila som v týchto rokoch v biznise, viem koľko stáli nehnuteľnosti. Navyše v BA máme niekoľko nehnuteľností, tak ozaj máme prehľad. Ak si sa týmto príspevkom chcela strápniť, tak to ti vyšlo. Lebo si úplne mimo a evidentne v tomto nemáš ani len najmenší prehľad.
Vôbec ak sa postavia tie najomne byty tak to budu len kontajneri postavene na sebe tak panel este pôjde hore