Ceny bytov v Bratislave

9. jún 2022

Myslíte, že pôjdu ceny bytov v BA nižšie najbližšie 3 roky? Keď sa zvýšili percenta na hypotékach a postavia sa nájomné byty? 🤔 Myslím, že je taký predpoklad.

radkasswe
9. jún 2022

Vôbec ak sa postavia tie najomne byty tak to budu len kontajneri postavene na sebe tak panel este pôjde hore

namornicka
9. jún 2022

Nepojdu, lebo v Bratislave je bytov nedostatok a zaujem o ne vysoky. Odhliadnuc od inflacie.

bashee
9. jún 2022

Ceny nemaju ist preco dole to je uplne nezmyselne. Stavebny material, zelezo, ocel to vsetko ide hore. V Mariuopole bola najvacsia oceliaren a vsetci vieme ako dopadli - ma to velky dopad na svet. Ceny v eu zavratne rastu a to aj inych komodit. Caka nas velka inflacia, dobre uz bolo. Nie byvanie bude len drahsie.

lucik194
9. jún 2022

urcite nie, pretoze dobyt je velky, bytov sa stavia malo, a hlavne sorry najomne byty?

myslis tych par stoviek co bude stavat mesto? to je nic, najomne byty sa prevazne poskytuju socialne odkazanym, zamestnancom (skolstvo / samosprava....), najomne byty v BA je uplne mimo realitny trh..... s tymi vobec netreba ratat......

nie nepojde dole nic, ziadna realitna bublina sa nebude konat. nechces kupit tak nekup, najde sa niekto kto kupi, to je BA realita......

elizabet173
9. jún 2022

tak v BA to určite nehrozí

reklamka
9. jún 2022

Pojde len hore...

travelllerka
9. jún 2022

Predpoklad je, že pôjdu hore ceny bytov

pribinak
9. jún 2022

Ceny bytov pôjdu hore nielen v BA ale všade na Slovensku

stannkal
9. jún 2022

Určite nepôjdu ceny dole, prinajlepšom môžu stagnovať, ale myslím ze aj to je v BA nepravdepodobné.

nic0le
9. jún 2022

Pôjdu ešte hore, materiál je stále drahší a drahší. A to zo dňa na deň.

melanta
9. jún 2022

Nájomné byty sa stavajú už roky a ešte stále sa stavať vlastne nezačali. Takže nájomné byty v BA by som najbližšie roky vôbec neriešila. A čo sa týka cien, áno, hypo síce išli hore, ale reálne stále v BA chýba nejakých 20-30 000 bytov, takže logicky dole nepôjdu, nie je na to absolútne žiadny dôvod. Možno budú lokality v BA, kde budú ceny stúpať len o desatinky, ale väčšina BA bude stúpať aj najbližších niekoľko rokov.

melanta
9. jún 2022

A teda je fajn, že ty si myslíš, ale ak si toto myslíš, tak nemáš absolútne žiadny prehľad o realitnom a finančnom trhu na Slovensku. Odporúčam teda pohľadať si pravidelné analýzy z bánk, z NARKS, realitnej únie a nezávislých inštitúcií. Tí si myslia niečo iné ako ty a myslia si to na základe faktov a dlhoročného sledovania trhov. Takže odporúčam nemyslieť si, ak tejto problematike nerozumieš. Pretože ak sa spoľahneš na svoj úsudok, že veď počkáš a kúpiš až keď bude lacnejšie, tak sa oklameš.

zuzanka.zuzu
9. jún 2022

nie, ty si ZELAS aby išli dole 😉 NIKDY nepôjdu a je tu takých tém milión

kiwi3
9. jún 2022

kedze v blizkej dobe by mala nastupit generacia, v ktorej sa rodilo malo deti, mozu akurat tak stagnovat, ale dole uz nepojdu nikdy... ale to tiez len za predpokladu, ze ludia neodkladali kupu nehnutelnosti a bude dostatocna nova vystavba.

wade
9. jún 2022

Ono, to ze by ceny isli dole sa neda uplne vylucit. Predsa len v susednom state prebieha vojnovy konfikt, a ak by sa ten nedajboze este viac rozsiril, samozrejme to realitny trh ovplyvni. Kazdopadne - v tom pripade by ta zmena situacie dostala este do vacsej neistoty a o kupe bytu by si neuvazovala. Ceny nehnutelnosti klesaju pocas kriz. A kriza ma vacsinou vacsi dopad na menej solventych ludi, ako bohatych. Ak si teraz nevies dovolit nehnutelnost teraz, pocas krizy si ju pravdepodobne tiez nebudes vediet dovolit. A ja osobne by som ani neinvestoval do nehntelnosti, ktorej hodnota klesa a neviem kde sa zastavi.

sisaka
9. jún 2022

Ja len k tomu, že sa určite nemôže stať, že ceny pôjdu dolu…. Presne to sa stalo u nás (Kanada) na začiatku 80tych rokov, prišla kríza, nezamestnanosť, veľká inflácia, hypotekárne úroky vzrástli na neuveriteľných 17% ľudia sa snažili zbaviť nehnuteľnosti, lebo neboli schopní splacat hypotéku a ceny nehnuteľnosti klesli o 30%.

maranta_leuconeura
9. jún 2022

@sisaka keby klesli o 30%, budu na hodnote spred dvoch-troch rokoch, ak sa bavime o Bratislave. To by dopyt zrejme neprestal.

autor
9. jún 2022
autor
9. jún 2022

No nikdy... Aj v roku 2008 bola kríza a klesli, takže to sa môže ľahko stať znova.

maranta_leuconeura
9. jún 2022

Momentalne je to stale tak, ze o cenach sa licituje a na jeden byt mas viac zaujemcov (ak to nie je uplna kravina inzerovana uz rok, ktoru nikto nechce). Byt sa od zverejnenia preda do max par tyzdnov, ak je dobra cena/predavajuci nastavi nizsiu ako porovnatelne byty, preda do par hodin.

zuzanka.zuzu
9. jún 2022

v 2008-2009 som predavala aj kupovala byt v BA a veru neviem kde ta kravina o poklese cien vznikla 😂😂😂 ty si bud uplne mladucka alebo realitne neskusena, ale v BA neklesnu lebo byty proste NIE SU

zuzanka.zuzu
9. jún 2022

a mimochodom fakt je tu milion tem ohladne tohto... pohladaj si spatne 2 roky dozadu, zacinala korona a modrokonikovi experti predpovedali ze byty prepadnu na cene, teraz nekupujte 🙈 hups 🙊

autor
9. jún 2022

@zuzanka.zuzu tak korona bola na to "malý pán", keďže všetci boli doma na HO, finančne sa situácia veľmi nezmenila.

autor
9. jún 2022

@zuzanka.zuzu v 2010 sme kupovali 1i byt v ba za 52k. Predtým stali 80k, a vyšplhať sa znova na 80 im trvalo 10r.

zuzanka.zuzu
9. jún 2022

to si teraz mudra 😀 vtedy si ani ty nevedela co nas caka 😉

zuzanka.zuzu
9. jún 2022

aaaale netrep 🙏 2010 4i petrzalka neprerobeny 80, komplet rek.90... iste v 2008 stal 1i 80t 🙈 kde? pod slavinom? moja, zle si si vybrala, ak nieco sledujem tak su to nehnutelnosti a politika 😎 sice neviem aka je fuchsiova farba ale tomuto sa 100% rozumiem 😉

autor
9. jún 2022

@zuzanka.zuzu a čo som si vybrala? Že na Teba regujem? No to áno, to sa ponizujem.

zuzanka.zuzu
9. jún 2022

da bum tssss.... moja pravda potvrdená, začína sa útok 😀 ja ho rovno ukončím a nechám ťa tu s tvojimi snami o klesaní hodnoty bytov v ba 😉 paaa

autor
9. jún 2022

@zuzanka.zuzu z môjho pohľadu utocis ty. Svojimi ironickymi zmurkajucimi smajlikami, oslovovanim "moja".

melanta
9. jún 2022

2008 stál byt 80 a v 2010 stal 52? Netrep. Robila som v týchto rokoch v biznise, viem koľko stáli nehnuteľnosti. Navyše v BA máme niekoľko nehnuteľností, tak ozaj máme prehľad. Ak si sa týmto príspevkom chcela strápniť, tak to ti vyšlo. Lebo si úplne mimo a evidentne v tomto nemáš ani len najmenší prehľad.