Cena bytu v Petržalke

snoopynecka
8. aug 2023

Ahojte baby, rada by som sa Vás opýtala ci ste niektorá z vás v poslednom čase nepredávala niaky byt v Bratislave? Predávam dvojizbak v Petržalke na Námestí hraničiarov a neviem asi koľko cca môže trvať taky predaj. Ďakuje Vám za akúkoľvek reakciu.

luliu
8. aug 2023

@snoopynecka závisí na cene akú dáš. Ak dobrú predá sa rýchlo, ak premrštenú, predas tazko

colsami
8. aug 2023

Ak Ti predaj relativne ponahla, odporucam neskusat zbytocne vysoke sumy, lebo budes dlho predavat. Momentalne je naozaj vyhoda na strane kupujuceho.

Vypis si z bazosa alebo nehnutelnosti par co najpodobnejsich inzeratov ako je Tvoj byt (lokalita, rozloha, rekonstrukcia, balkon pivnica atd...), prerataj na m2 a mozes si spravit cca prehlad kolko pytat. S tym ze ak nechces dlho predavat, daj lepsiu cenu, niektore su ozaj premrstene a v konecnom dosledku ludia zjednaju, a len to spomaluje proces predaja.

gemerka17
8. aug 2023

Pozri si na nehnuteľnostiach byty v tvojom okolí v rovnakom stave. Urob priemer a daj 10% dole a vtedy sa ti možno niekto ozve na prehliadku. Kupujúci budú skúšať zjednavat cenu. Teraz je tak nastavený trh. Čiže všetko závisí od ceny.

zanet_ronny
8. aug 2023

@snoopynecka predavala pred rokom, taktiez na NH, ale 3i... za ca. 2 mesiace bol byt predany. neviem, aky stary mas byt, moj bol v 15rocnej "novostavbe".

snoopynecka
autor
8. aug 2023

@snoopynecka ďakujem babule. Relitak povedal, ze do 6 mesiacov, len sa nám to zdá dlho, tak preto sa pýtam. Ci mate skúsenosť aj skôr.
@snoopynecka

gemerka17
8. aug 2023

@snoopynecka ak máš premrstenu cenu, tak nepredas ani za 6 mesiacov. Okrem toho je to od neho dosť čudný časový horizont, nereálny. Lebo ak by ste mali niečo zaujímavé, tak do týždňa, dvoch mate obhliadky a možno, možno aj kupcu. Úrokové sadzby sa znova budú zvyšovať, čiže hypoteka bude len a len drahšia, čiže čas hraje proti vám. O pol roka budete mat znova menšie šance na predaj.

colsami
8. aug 2023

Ako hovori @gemerka17, s blbou cenou dlhy predaj... priznam sa, sledujem inzerciu uz dlhsiu dobu a realne su byty aj domy co sa nepredali a inzeruju sa viac ako rok (!) uz aj s nejakymi znizeniami cien, maju inzeraty uz aj predaj, aj podnajom, skusaju, a stale aktualne... Skratka, stale ich ponuka v tejto dobe (aj medzi ostatnymi ponukami) nie je dostatocne dobra, aby niekto kupil.

Pravda je taka ze ak mas byt ktory nicim "specialnym" nezaujme pomedzi ostatne, tak musi zaujat cenou. A ak niekoho zaujme dostatocne, bude rychlo predany 🙂

snoopynecka
autor
8. aug 2023

@snoopynecka baby ďakujem vám veľmi pekne za všetky správy. A teda myslíte, ze cena 140000 na dvojizbový je v pohode? Lebo pozerala som, ze aj za viac predávajú, ale je pravda, ze tento byt nemá napríklad balkón.

kenzom
8. aug 2023

@snoopynecka skús si vypočítať na aktualnacenabytu.sk..
Sú viaceré kalkulačky na nete aj prip.pozriet podobný v pod.lokalite.

snoopynecka
autor
8. aug 2023

@kenzom ďakujem, hneď som využila 🙂

yellow28
8. aug 2023

@snoopynecka nie som odborník, ale kamoška teraz predala 3-izbak s balkónom oproti OC Galéria za 179 tis. Tipujem, že dvojizbak bez balkóna Max. 120 tis...

nina255
8. aug 2023

@yellow28 za 120 nekupis uz ani jednoizbak pomaly…urcite viac..aj 150 tis by som tipovala

yellow28
8. aug 2023

@nina255 jedna vec je, že predávajúci si navrhne cenu, druhá vec je, či je reálna a za koľko sa byť predá....kamoška chcela za ten trojizbak 210 tisíc a nakoniec bola rada, že sa vôbec niekto našiel a kúpil ich byt za oveľa nižšiu cenu....rozdiel je v Tom, či si môžeš dovoliť čakať a vyjednávať...dnes sú vo výhode kupujúci, nie predávajúci ako to bolo pred rokmi...hypo už nie je za 0,99 ;)

kikushaa
10. aug 2023

Urob si priemerku zadaj okolite ulice na nehnutelnostiach +- m2 vo filtry. A potom bud trosku pridaj alebo uber podla toho ci je zrekonstruovany, v akom velkom bytovom dome je atd.

kikushaa
10. aug 2023

NH ma super polohu, byvame vedla, no pri 2i nemat balkon je pre mna strasna nevyhoda. Do tych kalkulaciek sa ale tusim toto vsetko zadava, cize ti to vie vyplut nejaku realnu sumu, ktoru za ten byt vies dostat ✌️