Bývanie vo Vlčiom hrdle

fotografka_petra
9. jún 2020

Ahojte. Máte niektorá skúsenosti s bývaním vo Vlčiom hrdle? Uvažujem že si tam kúpim byt. Aktuálne bývam v Biskupiciach, takže na pofidernych ľudí som celkom zvyknutá 🙂 konkrétne by to malo byť v čísle 55.. Ďakujem 😊

lienocka2808
9. jún 2020

@fotografka_petra ja byvam na 57. Byvam tu rok a pol. Ale uz riesime nieco ine. Je to priatelov byt este ked sme nemali dieta. Ak mate deti, moc tu toho pre nr teda neni. Nedavno tu zavreli male potraviny a cinsku restauraciu. Jedine co tu zatial je je ubytovna a krcma/restauracia robinson. Zalezi aj na tom, ci budete mat byt otoceny priamo k robinsonu alebo z druhej strany. Cez leto tu byva dost rusno do neskorych hodin. Kazdu sobotu do 22 hod ziva hudba a navstevnici vonku. Ak by ste mali este nejake otazky, kludne sa pytajte.

fotografka_petra
autor
9. jún 2020

@lienocka2808 a čo sa týka bezpečnosti? Cítite sa tam bezpečne? A čo hluk zo Slovnaftu?

nickpick
9. jún 2020

@lienocka2808 len fakticka poznamka - Vlcie hrdlo - vo Vlcom hrdle....pri sklonovani vypadava ‘i’...

https://predajprenajom.sk/zo_sveta/najhorsie_mi...

fotografka_petra
autor
9. jún 2020

@nickpick sa mi zdalo že nejaké to je divné 🤣

nickpick
9. jún 2020

@lienocka2808 prepac, omylom som to adresovala tebe

lienocka2808
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ceresnovci
9. jún 2020

byval som tam 2 roky... ak vies do coho ides pomer cena / kvalita super!! tiez som bol na 55 ke (:

lienocka2808
9. jún 2020

@fotografka_petra hluk zo slovnaftu je iba pri nabehu prevadzok, co nie je az tak casto. Celkovo slovnaft nie je az taky problem, problem je momentalne rusna cesta, same kamiony a nakladiaky zo stavby D4/R7. Bezpecnost, ja sa citim ok, ale ja sa citim ok vsade, ja nie som dobra vzorka, mozno niekomu by vadili rozne individuality, ale nic strasne. Ja tu byvam nedobrovolne a iba docasne a tak som sa nastavila, ja by som si tu byt dobrovolne nekupovala. Myslim, ze je mnoho inych, lepsich lokalit v bratislave.

rusalinka
9. jún 2020

@fotografka_petra bývali sme tam 8 rokov, odsťahovali sme sa v marci. Ale len preto, lebo sme chceli väčší byt.
- Hluk zo Slovnaftu som ja nepočula nikdy, vždy ma prekvapilo, keď som našla na topkách, že bratislavčanov vydesili nočné zvuky, že slovnaft niečo robil.. ja som asi nahluchlá, ale vždy sa o tom dozvedela až ráno 😀
- Smrad zo Slovnaftu - veeeľmi výnimočne, za tých 8 rokov to môžem spočítať na prstoch rúk.
- Bezpečnosť - mnohokrát som išla z tej veľkej zastávky k nám na 55-ku a nikdy som nemala strach, a to som išla často aj dosť pozde večer.
- Vybavenosť - sú tam dva obchody - Javorina a priamo na zastávke, na malý nákup úplne postačujúce, dve zastávky ďalej je kaufland, takže toto bolo v pohode. V poliklinike lekáreň, je tam pošta, kaderníctvo - ktoré síce ostalo v roku 1980, ale na ostrihanie chlapa, ktorý si nepotrpí na hipsterský image, úplne postačujúce 😀 Na zastávke nejaká čína, hore v javorine jedáleň, v hoteli reštika...
- Pre deti - teraz je tam zrekonštruované ihrisko, my sme už nestihli využiť, je tam súkromná škôlka - tú sme využili a bola super. V hoteli Modena je vraj nejaký welness, nikdy som tam nebola, tak neviem.
... v podstate jediné, čo mi prekážalo, boli sobotné zábavy v Robinsone. To mi fakt vadilo, najmä v lete, kedy sa ani okno nedalo otvoriť, lebo tam vyvreskovali :-/
Ale inak - nám sa tam fakt bývalo úplne fajnovo, ako písal ceresnovci, pomer cena/kvalita je naozaj mega...

lienocka2808
9. jún 2020

@fotografka_petra co sa tyka ceny bytov, je to ok. Uz za cca 80 tisic mate dvojgarzonsku, co je super. Medzi pozitiva patri to, ze mate blizko cyklotrasu, maly dunaj. Nevyhody vidim v tom, ze tu nie je nic pre mladych ludi (kaviarne, obchody, kulturne vyzitie). Aj tie nove detske ihriska su stale zatvorene uz odkedy boli vytvorene, je problem s udrzbou. Priamo pri vlcom hrdle 55 je iba ten robinson. Male potraviny ako som pisala noli zatvorene ako aj cinska restika. Mne tu velmi chyba take nieco.

liz_lemon
9. jún 2020

radsej by som si kupila byt v PB, je tam super obcianska vybavenosti, kopec MHD, o Slovnafte som ani nevedela, ziadny hluk ani smrad

anickaa1993
10. jún 2020

Ja som tam bývala od 12 rokov a doteraz tam chodím na návštevu k mame. Mne sa tam bývalo dobre, pokiaľ nie ste náročný, je si tam kde sadnúť, v Moderne je reštaurácia, kde robia veľmi dobrú kávu, obchody majú základné vybavenie, v Javorina je síce hrozne kaderníctvo, ale v Moderne je super. Cítila som sa tam vždy bezpečne, dokonca viac ako v Petržalke. Je tam síce viac robotníkov, ale oni si o 17tej vypijú svoje pivko pred obchodom a zalezu domov. Nikdy si ku mne nikto nedovolil.

aliziana
13. jún 2020

Ja súhlasím s poznámkami s @rusalinka, bývala som 7 rokov na 57, lepšie mozno v tom, že keďže sme bývali smer mesto (aj s krásnym výhľadom), tak Robinson sme až tak nepočuli.
Ale áno, je to tak na rozbeh bývania, teraz už máme niečo väčšie, aj keď poznám aj starších, čo sú tam spokojní...