Bývanie v Dúbravke

7. jan 2022

Môžte mi napísať vyhody nevýhody bývania v dubravke?

pribinak
7. jan 2022

Nevýhody? Asi ani žiadne

Je tu všetko

haley7897
7. jan 2022

Za mňa asi jedna z tých lepších lokalít na bývanie v BA. problém by mohol byť ak máš prácu na opačnom konci mesta, ale inak lokalita samotná je ok.

matovicova
7. jan 2022

Napíš aká ulica, lebo Dúbravka je veľká 🙂

ailiba
7. jan 2022

Tiež bývam v dubravke a sme spokojní. Je tu veľa detských ihrísk, kde je kopec hraciek. Teraz to veľmi oceňujeme. Nič nám tu nechýba. Záleží, aké máš ty priority.

sissy27
7. jan 2022

Nevýhody asi to čo všade - parkovanie ak nemáš vlastné parkovacie miesto k bytu, cesty v dezolátnom stave a najviac semaforov na meter cesty 🤷‍♀️
Inak super, je tu všetko čo sa týka občianskej vybavenosti (školy škôlky lekári pošta obchody reštaurácie ) všade zájdeš pešo v rámci D, spojenie do mesta úplne v pohode aj mhd aj autom. Dokonca aj aký-taký spoločenský život tu je (hody, remeselné trhy, letné kino, akcie pre deti), dostatok zelene, ihriská pre menšie aj väčšie deti a aj pre dospelákov (workout).
Nevyhovovala by mi ale časť okolo Agátovej - koniec Dúbravky, trošku ďalej na zastávku mhd ale hlavne nekončiaca výstavba.

sissy27
7. jan 2022

@haley7897 ja to tak mám - Dúbravka / Vajnory 😂 ale pohoda, za 20 min som v práci/doma, ak nie je nejaká havárka na obchvate. Také tie štandardné každodenné zápchy sú opačným smerom.

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sissy27
7. jan 2022

@beata_k nemyslím si, 15-20min priamy spoj mhd, buď k prezidentskému alebo pod most SNP / na šafko. Autom ešte menej.

luckamjar
7. jan 2022

@beata_k toto inak každý hovoril aj nám, že kde v p.deli kupujeme byt, ďaleko od centra, ale ak v okoli centra nepracuje tak je to úplne odveci zvažovať pri vybere bývania vzdialenosť k centru.

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
asocial
7. jan 2022

Ziadne nevyhody! Od 2014 byvam mimo Dubravky, lebo sme sli do domu nedaleko BA. Dovtedy som kvasila v Dubravke. 30 rokov som tam bola. Rodina este stale je. Mas tam vsetko, skoly, skolky (ano, probem ako vsade), niekde problem s parkovanim (ako vsade), ale co je super, je Kobyla, lesy, ihriska. MHDckou som chodila od 10 rokov, aj na VS som chodla do mesta a prezila som to. Je to super lokalita.

luccija
7. jan 2022

Mne sa tam vždy páčilo blízko do prírody...len vždy tam bolo oveľa chladnejšie ako v Petržalke a často fúkalo, ale ja som chodila na úplný koniec hore pod les.Mne sa páči, že je Dúbravka spojená staré rod.domy a aj paneláky

sissy27
7. jan 2022

@beata_k most SNP je centrum, tak kam “ďalej 20min”? Prípadne môžeš ísť z druhej strany - na hodžovo 83/84, to máš tiež priamy spoj do 20min v závislosti od toho kde v D nastúpiš. Prípadne tou elinou potiahneš ešte dve zastávky na šafko alebo k tescu a to už fakt neviem aké iné centrum by si chcela. Za 40min si z D v Novom meste a nie že v centre.

sissy27
7. jan 2022

@luckamjar presne, tiež neviem prečo sa ľudia zameriavajú na centrum. Nie som turista aby som chodila 3x za týždeň obzerať hrad a pamiatky. Rozmýšľam, ako často vôbec potrebujem ísť do centra - veď tam nie je nič, čo by som nemala hocikde inde (úrad, kaviareň, reštika, prechádzka, kino, nákupy…) ale keď už, tak do 20 min som tam, či už zvolím mhd, vlastné auto alebo taxi za 5€.

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kiwi3
7. jan 2022

dubravcania su vacsinou spokojni, ved co im uz aj zostava... ale podla mna okrem toho, ze dost daleko do centra (ja tam napriklad pracujem), tak dost skarede sidlisko. tiez som zila vacsiu zivota v petrzalke a myslela si, ze fajn, ale uz by som sa tam nechcela vratit. na dobre sa lahko zvyka. ale tak zalezi od financnych moznosti, samozrejme...

ailiba
7. jan 2022

@kiwi3 tak to si nemyslím. Ja som z Ružinova a teraz bývam v dubravke. Škaredé sídlisko? Tak neviem kde presne v dubravke. Keď sme kupovali byť, tak sme si vyberali. Chceli sme pri lese, kľud, ihriská... Ale každý má svoje priority a vkus. Mne sa dúbravka paci, preto tu bývame... Rozhodne nemusíme, ale chceli sme.

sissy27
7. jan 2022

@beata_k nivy a centrum? 😳 a tam sa kedy dalo čo robiť okrem toho, že si nastúpila na diaľkový autobus? Teraz tam otvorili ďalšie nákupné centrum a to je tak všetko. 8 rokov som robila v tejto lokalite a to teda fakt centrum nie je. Resp teda je to na hranici staré mesto a ružinov, ale určite nie centrum.

mamutka
8. jan 2022

Dúbravka je super pre ľudí, ktorí chcú byť blízko k lesu. Jasne, dá sa kúpiť byt aj ďalej od lesa, blízko hlavnej cesty, nad krcmou, jedna bytovka na druhej, a potom povedať, že je to na prd. My sme pod lesom, je tu ticho, úžasný výhľad, parádny výbeh, hocikedy srny z okna vidím. A vzduch sa tu pod lesom nedá porovnať s tým v centre a pod. Pre mňa je neprijateľné aby som žila s deťmi niekde nad cestou, že vydem von z bytovky a tri metre od dverí preplnená cesta so svojím hlukom, pachom a prachom. Do práce to mam 10 minút, ale keby to aj bolo ďalej, nerada by som šla žiť inam. Ale zas nie každý tu prírodu tak potrebuje. Ja za seba hovorím, že ak bývanie v meste, tak jedine takto v prírode.