Bývanie Nové Mesto - Pokrok/Februarka

11. jan 2023

Ahojte, zvazujeme stahovanie. Byvame momentalne v Novom meste a radi by sme tu aj zostali. Je tu niekto kto byva na Februarke? Ul. Sibirska, Kraskova, Ursinyho, Piestanska...? Ako sa vam byva? Plusy, minusy? Zatial vnimam negativne parkovanie, kedze tam este nieje regulovane parkovanie, ale v okolitych castiach je, takze sluzi ako zachytne parkovisko.. Citit to? Dakujem velmi pekne.

luccija
11. jan 2023

Bývali sme na Sibírskej mne sa nepáčilo.Rano 4:10 som bola hore s prvou elektrickou.Mozno sila zvyku..v okolí bývali väčšinou starší ľudia, jedny potraviny mne sa také mestské bývanie nepáčilo.Ale na druhej strane za chvíľu sme boli na bicykli na Kolibe, vinice..parkovanie tiež mínus.Vsade máš niečo ..

zuzike123
11. jan 2023

Bývali sme na Ovručskej, veľká spokojnosť. Všetko po ruke na pešo (menšie potraviny pod nosom, Tesco v Slimáku, Billa, Lidl, tržnica na dosah, drogéria,...), doktori v poliklinike na Tehelnej dostupní cez koľajnice, kaderníčka, kostol... Aj do centra sa dalo dostať peši. V tom čase sme chodili na venčiť psa ešte do vinohradov, pešo na Kolibu sa dá ešte aj dnes. MHD na všetky smery, ale električka je veľkou výhodou v zápchach. Parkovisko nám prirobili, zaparkovali sme vždy. Tri škôlky na sídlisku, kde chodili deti, ZŠ po ruke. Detské ihriská, aj športové ihrisko pár metrov z domu, krúžky v Squashcentre a v ZŠ, v lete chládok medzi domami aj na ihrisku. Kopa mladých rodín s deťmi (aj keď úplne v našom dome), stretávali sme sa aj mimo ihriska, dodnes sme s niektorými kamoši. Mne sa ťazko odchádzalo, bývanie tam bolo doslova "pohodlné" . Ešte podotknem, električku sme ku nám nepočuli, skôr občas vlak.

maggiba
11. jan 2023

Byvali sme v Manhattane. Ano, nie su to presne ulice, ktore si vypisala, ale: ja som to tam zboznovala. (Teraz sme, zial, az vo Vrakuni. Kvoli vacsiemu, ale cenovo dostupnejsiemu byvaniu.)
Ano, na hluk od elektriciek resp aj vlakov si clovek musi zvyknut. Ale tym padom ma vyhodu, ze naozaj aj elektricka, ale aj ta zeleznicna stanica su na pesi. Do mesta som chodila kocikovat uplne bezne do Medickej ci Prezidentskej, vramci prechadzky.
Zavisi, co od tejto stvrte cakas. 😊

Parkovanie. Takto napisem, kedze stale tam chodime do obchodu "U babicky" a ja aj na vecerne cvicenia/treningy (Sibirska). Uz sa mi parkrat stalo, ze som musela parkovat za Rackom, na Smrecnianskej, ktora uz je regulovana parkovacim systemom. A viem to celkom odhadnut podla mna: je to o dost horsie oproti povedzme april/maj/jun 2022. Naozaj od cca oktobra/novembra sa mi len pridavaju minuty, co musim nakruzit, kym a ak vobec najdem parkovacie miesto. Od Thurzovej po Smrecniansku, po celej dlzke a sirke. (Nevyhodou aj je, v tejto situacii, ze nemam kratke auto, ktore by som lahsie niekde vtlacila.)
Naozaj pevne dufam, ze zareguluju aj tu cast konecne. Ja ako nerezident si rada zaplatim.

liz_lemon
11. jan 2023

to vazne niekto este vola Raciansku, Februarka?

zuzahajdulka
11. jan 2023

@liz_lemon Februarka je zazity nazov sidliska od Račka po cca Zváračák. Nemysli sa tym cela Racianska ul.

liz_lemon
11. jan 2023

@zuzahajdulka ja som rodena Bratislavcanka, samozrejme to poznam, len sa cudujem, ze to tak niekto stale vola, uz ani moja mama, co ma cez 70 to tak nevola

zuzahajdulka
11. jan 2023

@liz_lemon aj ja som rodena a volame to tak vsetci. Pre nas je to furt Malinovského, Prior, Steinerka, Gottwaldák, Mierko, dom ROH a podobne 🙂.

kikushaa
11. jan 2023

Ja stale hodzovo volam mierko napriklad, aj gotko volam stale gotko 😆

qetka
11. jan 2023

@zuzahajdulka aj u nas 🤣 februarka, malinovskeho, steinerka, mierko… a chudak moj muz (neskorsi rocnik) netusi o com sa s mamou rozpravane 🙂 ale teda februarka je pre nas az po nladu gardu ;)

sandri
11. jan 2023

Byvala s na Februarke (kusok od Racka) cca 10 rokov dozadu. K parkovaniu sa vyjadrit neviem, kedze dnes je situacia ina, co sa tyka byvania:
Plusy: velky park hned pod nosom, blizko do centra, blizko na elektricku, bus aj trolejbus, potraviny hned pod nosom
Minusy: elektricka! Pre nas bol hluk z elektricky neznesitelny, v lete sa vobec nedalo spat pri otvorenom okne (nas dom bol od trate oddeleny len chodnikom a cestou) kvoli hluku, ked bolo otvorene okno a isla elektricka, nepocula som televizor! Dalsie velke minus v tej dobe boli bezdomovci - neviem, ako je to teraz, ale vtedy zacal v parku 2x do tyzdna Vagus davat zadarmo obed bezdomovcom. To malo za nasledok, ze sa na Racko stiahli vsetci bezdomovci z okolia a nam obyvatelom otravovali zivot. Obsadili lavicky, kde byvakovali od jari do jesene, zobrali a vulgarne nadavali kazdemu, kto im nedal peniaze (co bolo nerealne, lebo okolo tej lavicky som chodila kazdy den niekolkokrat a kebyze im davam peniaze zakazdym, tak zbankrotujem).

zuzahajdulka
11. jan 2023

@qetka nedavno som sa narychlo nevedela vykoktat pri objednavani taxika, vravim : "prosim si taxi ku Krajskej sprave VB na Februarke". A ten dobry muz fakt prisiel k policajnemu prezidiu na Racianskej, ani brvou nemihol. 🤣

miavra
11. jan 2023

.

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
2medvede
12. jan 2023

Byvam v tejto lokalite 12 rokov, najvacsie minus je parkovanie, ktore je fakt katastrofa, kedze je to jedina neregulovana zona v okoli. Byvaly starosta, ktory mimochodom tiez byva v tejto lokalite, je odporcom Vallovej parkovacej politiky, takze to cele blokoval, ale s novym starostom verim, ze pride zmena k lepsiemu co sa tyka parkovania este tento rok. Minusom su AJ bezdomovci v parku na Racku, ale ja osobne som s nimi problem nemala a chodili sme casto do parku kocikovat aj na ihrisko. Plusom je poloha v ramci BA, skvela dostupnost na vsetky smery verejnou dopravou, nachadzaju sa tu vsetky mozne obchody a sluzby, 3 skolky, ZS, vynovene sportovisko, jedine co mi chyba je vacsi supermarket, takze na vacsie nakupy potravin treba ist autom. Ostatne zavisi uz od konkretnej mikrolokality, ked to velmi zovseobecnim, tak cim dalej od Racianskej, tak tym prijemnejsie/pokojnejsie byvanie. Byvam na Ukrajinskej, je to ticha ulicka so zelenym dvorom, elektricky nepocujeme vobec, ciastocne pocujeme vlaky, ale mna osobne to nerusi vobec. Urcite by som nesla byvat priamo na Raciansku, ten hluk, ruch, prasnost hlavne v spicke su velmi citelne, suvisi to aj s tym ze tam prebieha posledne roky vystavba. V lete velmi vnimam, ze oproti nasej ulici je tam pocitovo o par stupnov viac, ked sa ten asfalt rozpali + vyfukove plyny k tomu. Celkovo mam ale tuto lokalite rada kvoli komfortu , ktory ponuka a dostupnosti a odporucam hlavne mladym ludom. Za tie roky, co tu byvame, sa velmi zmenilo vekove zlozenie obyvatelov, kedze je to sidlisko zo 60-tych rokov, tak vacsina povodnych obyvatelov uz umrela a nastahovali sa sem mladi ludia, je tu mnoho rodiniek s malymi detmi.. Kludne sa spytaj, ak by ta nieco konkretnej este zaujimalo.

autor
12. jan 2023

❤️ dakujem velmi pekne za odpovede...utvrdili ste ma v tom, co som si aj myslela... dufam teda tiez, ze do tejto stvrti coskoro dorazi parkovacia politika (kazde rano vidim auta PK,MA,SC ako parkuju na Pionierskej a v okoli...)