Bolt taxikár - Bratislava

martin_2002
9. aug 2023

Zdravíčko prosím vás máte niekto skúsenosti s Boltom v Bratislave? Myslím taxikára, pozeral som, že plat je tam okolo 2000€ ale to musí byť somarina, neverím tomu
.. Neviete niekto ako to je naozaj? +keď si od nich prenajmem auto bude to asi o dosť menej..

vanilkovazmrzka
9. aug 2023

Ja ze taxikari jazdia so svojimi autami 🤷‍♀️

A ze plat zavisi od toho, kedy a kolko jazdis.

melanta
9. aug 2023

Áno, vieš určite zarobiť aj 2000 ako živnostník, ale to nebudeš jazdiť 8 hodín ale oveľa oveľa viac. Veď zisti si. Bolte, koľko zaplatíš za auto, na to musíš každý deň zarobiť ako prvé, potom si vypočítaj koľko jázd môžeš urobiť za hodinu a koľko za tú hodinu minieš na benzín. A zistíš aký je asi zisk za hodinu. Samozrejme z mesačného zárobku ešte odpočítaj odvody.

melanta
9. aug 2023

@vanilkovazmrzka normálni áno. A potom sú služby, kde auta patria spoločnosti a taxikár si auto požičiava.

lindus_esterka
9. aug 2023

tiez mam za to, ze jazdia svojimi autami + si samozrejme aj sami tankuju. A viem ze predtym ak si clovek capol na auto aj logo boltu (nie len svoje údaje), tak boltu menej odvadzal, za to ze im vlastne robi reklamu, neviem či to stále tak funguje

janai1
9. aug 2023

@lindus_esterka nejazdia všetci svojimi autami. Normálne sú flotily a šoféri si prenajímajú autá.

@martin_2002 teraz to už nie je tak, že sa dnes rozhodnes a zajtra jazdíš. Potrebuješ evidenčnú kartu vodiča, doklad o zdravotnej a psychickej spôsobilosti

melanta
9. aug 2023

Mimochodom, v profile máš Rajec. Ako chceš jazdiť ako taxík v Bratislave. Veď pôvodní Bratislavčania nepoznajú celú BA. Ako ty z dediny s 5000 obyvateľmi, od Žiliny s 81000 obyvateľmi chceš jazdiť pod Bratislave s vyše 420000 obyvateľmi. Stalo sa mi, že som si zavolala taxík, taxikár si nahadzoval do navigácie adresu, ktorú musí poznať človek po roku. Vystúpila som. Tiež sa mi stalo, že som musela taxikára navigovať. Nech príde človek pracovať do BA, to je v poriadku. Ale nedám zarobiť človeku, ktorý ide voziť ľudí po meste, ktoré nepozná.

lindus_esterka
9. aug 2023

@melanta uz bolt vyuzivam minimalne, ale vacsinou ma viezli mimobratislavske spz. Jeden vodic mi tvrdil, ze musia mat celu jazdu zapnuty waze (aj to tak kazdy vzdy mal) a ze musia ist vyslovene tou trasou co im to pise

melanta
9. aug 2023

@lindus_esterka hej, brat kvôli tomu prestal s nimi jazdiť, lebo išli podľa waze a nie podľa toho, čo je najlepšie, keďže sami od seba to nevie taký človek posúdiť, keďže tie cesty nepozná.

mircis27
12. máj 2024

neviem ako je to v Bratislave, ja robím v Košiciach a nie je to také ružové ako sa zdá. Zárobok môže byť vysoký, ak robíte 6 dni v týždni a aspoň po 6-8h. Lenže ak zarobíte za mesiac 2400e, odrátajte si 25% províziu, čo si berie Bolt a potom 20% z celkovej ceny aj daň z príjmu. Dôležitý faktor je aj benzín (pohonné hmoty), za mesiac spálim aj 400e. Čiže jednoduchá kalkulačka je: 2400 za mesiac - 20% daň a - 25% provízia pre bolt - 400e benzín = 800e a to robíte 6 dní v týždni po 6-8h, ci sa vám to oplatí a to hlavne, že si ničíte vlastne auto a ničia vám ho aj ľudia, keďže za deň sa vám tam vystrieda do 30 ľudí, je na vás. Ja si myslím, že sa to neoplatí, práve naopak, keby tie odvody neboli, tak potom možno. Ale s províziou a odvodmi vlastne prídete skoro o polku zárobku a to ešte rátajte servis a benzín.

azzflo
12. máj 2024

@melanta to je dobra blbost, stokrat radsej pojdem s clovekom, ktory sa riadi navigaciou, kde ma aktualnu dopravnu situaciu a trasu mu pravidelne prepocitava a ponuka rychlejsie trasy. To nema nic spolocne s tym, ci pozna mesto alebo nie, naozaj netuzim stat niekde zaseknuta kvoli nehode, obchadzke a podobne. Sama si vzdy vsetko hodim do navigacie aj vo svojom meste, aj ked ho poznam, presne z tohto dovodu. Zaroven to umoznuje ludom, ktori dane mesto nepoznaju, trochu si tu trasu sledovat a zamedzuje to tak kadejakym umelym zachadzkam, ako to skusali na turistov prave ti tebou spominani, ktori si myslia ze vsetko vedia najlepsie a potom odrbavaju koho mozu.