Bilingválne gymnázium anglické Bilíkova Bratislava

19. máj 2024

Ahojte prosím vás niekoho detičky sem chodia? Spokojnosť? Syn sa dostal a váha či ísť alebo neísť. Mal to ako druhú školu talentovu, na prvú ho nevzali. Je to dobrá škola alebo ísť radšej na obyčajné gymnázium na gamcu kde ho vzali tiež? Nepoznáme nikoho z bilikovej. Ďakujem

simoli
19. máj 2024

Prečo vahate nad Gamčou? Nad takou školou sa neváha, ak má rád matematiku...

pribinak
19. máj 2024

Ak miluje matiku tak Gamca je jednoznačná voľba

Či je Bilicka dobrý gympel? No je…..praská vo švíkoch

fido69
19. máj 2024

Obe školy sú rovnako dobré rozhodnutie. 😉

scorpionflower1
19. máj 2024

Neviem ako to je na Bilíčke, ale som učiteľka a kazdy den mi chodia ponuky prace pre ucitelov v BA kraji a na Bilíkovej sa teda strieda učiteľský zbor dosť často. Zo štátnych gymnázií v BA asi najčastejšie hľadajú učiteľov nemčiny, angličtiny, slovenčiny aj matematiky. Za posledný rok hľadali 3x angličtinára. Podľa mojich skúseností to znamená, že asi nie je v kolektíve dobrá atmosféra a je tam vysoká fluktuácia učiteľov, čo ani pre študentov nie je príliš dobrá správa. Asi by som volila skôr Gamču, tam, mám dojem, je to oveľa stabilnejšie.

sima338
19. máj 2024

Na Bilíčke anglické nič moc, Bilíčka je známa nemeckým bilingválom a to tiež dolu vodou...volila by som skôr Gamču, áno, učitelia posledné roky problém, ako píše kočka nadomnou, nechcem to bližšie komentovať, ale teda anglický bilingvál je tam veľký priemer

guudy
19. máj 2024

Jednoznacne Gamca. Gratulujem k prijatiu😊👍🏼

scorpionflower1
19. máj 2024

@sima338 ja mam tiez zafixovane, ze Bilicka je viac orientovana na nemcinu, preto ma prekvapila ta anglictina v uvodnom prispevku.

scorpionflower1
19. máj 2024

@pribinak teraz praska vo svikoch uplne kazdy gympel v BA. Ale s ucitelmi je velky problem. Je ich malo a velakrat aj nie su dostatocne dobri. Mozes mat skolu s akymkolvek super dobrym inovativnym konceptom, ked nemas ludi je to v zadku. Ja mam take info, ze Bilicka uz nie je to, co byvala kedysi.

pribinak
19. máj 2024

@scorpionflower1 problém s vyučujúcimi má kopec škol

evika80
20. máj 2024

Urcite bilingval. Mojho prijali z 8. rocnika a po 9. mesiacoch intenzivnej anglictiny hovori plynule. Velke plus do zivota. Maju native speaker lektorov. Chodi ale na Česku.

evika80
20. máj 2024

este doplnim, ze vsetky predmety maju v anglictine, okrem SJ a spaniny 🙂 V poslednom rocniku si vyberaju predmety, z ktorych budu maturovat v slovencine, aby mali pripravu na prijimacky na VS.

mici111
20. máj 2024

@evika80 pozor, nie každý bilingvál má všetky predmety v english, povedala by som, že skoro žiadny.. Česká paráda, že to majú.. klasický bilingvál má cca 4 Max 5 predmetov v angličtine a určite nie všetky predmety... Česká má IB diploma programme, čo je tiež výborné...moja chodí na IB na Pankúchovu, tam je komplet všetko okrem slovenčiny v angličtine..ale napríklad bilingvál na Pankúchovej je v angličtine iba geografia, chémia, anglicka literatúra a európske štúdiá...
Treba si zistiť, ale predmety konkrétne bilingválne gymnázium má v angličtine

evika80
20. máj 2024

@mici111 ano, mas pravdu. Preto som pridala tu druhu spravu, lebo som si aj myslela, ze kazdy bilingval moze mat svoj program.

scorpionflower1
21. máj 2024

@pribinak mne o tom nemusis hovorit, ja uz uvim v 4. skole, z toho v 2. v BA. Na Bilicke je velka fluktuacia aj v porovnani s inymi gymplami v BA.