Babka na stráženie

21. jún 2024

Ahojte, neviem ci sem chodia aj babicky, ale ak by sa nasla, ktora by sa potesila vzajomnej vypomoci, budeme radi ak zanecha spravu. Sme mlada rodinka s malymi detmi, ktorej chybaju stari rodicia. Okolie Bratislava, Dunajska streda, Senec

janinah
21. jún 2024

Len ma zaujíma aku výpomoc ponúkate vy...

struhanka
21. jún 2024

@janinah Môžu napr. panej chodiť kosiť trávnik, plieť záhradu, pomáhať so zberom ovocia, ak býva v dome. Pomáhať jej s upratovaním, varením, domácimi prácami. Voziť ju na nákupy, k lekárom. Chodievať spolu na výlety, do spoločnosti… Tipujem, že buď už nemajú staré mamy, alebo bývajú ďaleko a týmto spôsobom si hľadajú náhradnú starú mamu. Pani, ktorá je aktívna, má čas a energiu, len je možno trochu osamelá. To je myšlienka tej vzájomnej pomoci a tiež pekná aktivita.

marcellka32
21. jún 2024

@struhanka pozri, ak je pani, ktorej treba toto všetko pomôcť čo si menovala, tak je už o dosť staršia a nedáš jej varovať malé deti ...to sa proste vylučuje
Čiže aktívnej pani zaplatiť

janinque
21. jún 2024

Ahoj, moja teta si takto našla babku pre deti (v Senci), dala inzerát do lokálnych novín (tuším Senecko) a ozvala sa jej pani, ktorá bývala asi o tri ulice od nich. Fungovali spoločne určite cez 10 rokov.

struhanka
21. jún 2024

@marcellka32 Nechápem, kde sa to vylučuje. Niektorí ľudia napr. bez ohľadu na vek neradi kosia trávnik, či už majú 30, 50 alebo 60. Plieť záhradu zvládnu aj deti, zber ovocia je napr. aj oberanie kríkov ako sú maliny, jahody, ríbezle, egreše. Deti s rodičmi a so starými rodičmi pooberajú a potom im môžu pomôcť s varením v zmysle, že urobia džemy, kompóty, sirupy. Ked im pani pomôže postrážiť deti, na oplátku ju môžu zaviesť na kontrolu k lekárovi. Tým je predsa aj zubár či gynekológ, očný lekár, kam sa chodí na preventívku.

autor
21. jún 2024

@struhanka velmi pekne ste to popisali, taka je predstava 🙂 samozrejme sa nebranim aj financnej odmene, len aby to bola mila pani, ktora ma vztah k detom

marcellka32
21. jún 2024

@struhanka zrejme si nerozumieme, ty píšeš že by ju na oplátku zaviedli k lekárovi, ale veď ciperny dôchodca vie ísť aj sám, nepotrebuje pomoc ..a ak potrebuje pomôcť s nákupmi, s lekármi, tak to je pre mňa už človek ktorému nezverim malé deti, chápeš ma?

struhanka
21. jún 2024

@marcellka32 Chápem. Napr. ja nie som dôchodca a ku gynekológovi ma niekedy vezie muž, aby som nemusela ísť autobusom, keďže ho nemám 5 krokov od domu. Detto, keď idem na kontrolu k lekárovi, ktorý je v druhom okrese. Aj keď by som mohla ísť autobusom/vlakom, niekedy ma zavezie. Tak som myslela tú pomoc s odvozom ja na základe vlastnej skúsenosti.

zuzinka888
21. jún 2024

Autorka napis oznam do miestnych novin, ci niekde na branu panelaku. Mozno sa niekto ozve. Vobec nechapem preco sa tu riesi co autorka ponuka ako protisluzu. To je uz len na ich dohode. A niekedy samotny cas straveny s detmi vie byt protisluzba. Hlavne ak dochodcovia " trpia" samotou ci maju odcestovane deti vnucata. Moja sestrenica sa takto kamaratia s jednou pani z panelaku- preposlu si obed, zoberu nakup- a nie je to o tom ze pani nevladze- no nemusi vlacit MHD a rada ide pozriet letakove akcie. Pani je ciperna ma asi 65 ziberie deti na zmrzlinu, do parku....vlastne deti ma v australii tKze ich vidi iba cez zoom. A babina ako ju deti volaju bola aj u nas na Orave na par dni. Takze je to mozne. Autorke drzim palce.

zuzinka888
21. jún 2024

@marcellka32 tak nie kazdy byva v Ba a niekde kde je problem zo spojom je potrebne odviest k lekarovi aj do Teska. Nie preto ze by to nezvladol ale nie vsade chodi MHD kazdych 15 minut. A ist do lekarne a vratit sa za 3 hodiny kvoli spojom tiez nie je sranda ani pre mladsich.

marcellka32
21. jún 2024

@zuzinka888 vôbec som nenarazala na doprovod spojmi MHD, ale ok...

ada12345
21. jún 2024

@marcellka32 Nechapem co tolko riesis tento inzerat. Vsak ked ta nezaujima a netyka sa ta, tak ho preskoc. Ak sa najde niekto, koho oslovi, tak sa autorke ozve. A potom to uz je na ich dohode. Naco taketo negativne komentare z tvojej strany?

nadchovnik
21. jún 2024

Ja som Šamorín.Vlastné vnúčatá nemám

findomatej
21. jún 2024

Autorka - veľmi pekná myšlienka 🙂. Nech sa ti zadarí. My sme bývali v BA a nemali sme nikoho, žiadna blízka rodina. Keď som kočíkovala malého, tak babky z neďalekého dds chodili pravidelne na prechádzky. Jedna, ktorá chodila stále sama sa mi prihovorila a ja som bola šťastná, že si môžem s niekým pokecať. Stretávali sme sa skoro každý deň, pár slov sme prehodili. Bola mi veľmi sympatická 🧡. Keď sme vedeli, že sa budeme sťahovať, tak nie a nie ju stretnúť, aby som jej to oznámila a rozlúčila sa. Úplne posledný deň sme ju predsa stretli a ja som bola rada že ju vidím, nezabudnem na to.

lizatko1009
22. jún 2024

Za pan boh zaplať to nefunguje. Ú nás na ulici panie na dôchodku strážia Vietnamcom deti, ale za cash.

lucina19
22. jún 2024

@lizatko1009 existuje taky projekt a poznam viacero rodin, ktore takto funguju, nasli si babicku, ktora s nimi rada travi cas a zadarmo! navzajom si pomozu

www.babickazosusedstva.sk

len senioriek je nahlasenych menej, moze to trvat aj ár mesiacov, kym Vam najdu