Bábätko preferuje jednu stranu

7. máj 2024

Ahojte,ak ste riesili problem ze babatko vzdy len na jednu stranu davalo hlavicku a na druhej sa rozculovalo,kde ste to riesili v ramci Bratislavy,okolie?
Dali vam cviky?

maminastatinom
7. máj 2024

Podla toho ake velke babo, ja som ho od narodenia otacala nielen tak, že ležalo na pravej alebo ľavej strane, ale otáčala som ho aj v postielke tak, že tam kde malo najskor nohy potom zase hlavu- neviem či to dobre vysvetlujem, som mu to proste menila cele. Navyse bol prve tyzdne v takej pevnej perinke, co bola po mojom muzovi a tu som tak mierne naklinila, akoby operala o stenu, babo bolo v normalnej polohe, len grafitacia fungovala a ta hlavicka mu skor "klesala" a isla na potrebnu stranu. Moje dieta tiez protestovalo a islo si od narodenia svoje.

autor
7. máj 2024

@maminastatinom skoro 3 mesiace.. cize nebolo potrebne cvicenie u fyzioterapeuta? Lebo citala som ze to mozu byt skratene svaly a neskor to moze sposobovat problemy.

maminastatinom
7. máj 2024

No to neviem, to nemam skusenost, ale myslim, ze v tomto obdobi som uz prestala, lebo tam som to uz nevedela korigovat, len ked som ich v spanku otocila. Moje deti boli pohybovo velmi rychle a vyspele, to je ine ako pri babatku co len lezi a v podstate sa nehybe. Mozno ti povie nieko kto ma skusenost alebo vedomost, alebo sa spytaj rovno pediatra.

julinka65
7. máj 2024

idealne je v spanku otacat, ukladat spinkat raz na jednu raz na druhu stranu. jasne, ze v noci to moc asi neustriehnes, ale zase ked to robis od malinka, tak vtedy sa to babatko este nevrti tak pocas spanku.

autor
7. máj 2024

@julinka65 v noci necham na tej co chce a cez den davam na druhu

minesasubu
7. máj 2024

Náš syn dával hlavu na lavu stranu , chodili sme na fyzio - Feesio v Ba, kedže mal skratené šlachy a bolo treba cvičiť a masirovať - kedže bol v maternici divne otočení tak sa to s ním ťaholo a ťaha doteraz
polohovanie som neriešila mali sme paperovu perinku od Evy K. a tam netreba polohovať na spánok ani v rámci hry ked tam bol
odporúčam pozrieť aj správnu manipuláciu s babetkom (ak to ešte nerobiš) a do kresielka/lehatka dávať uplne minimálne kedže tam dieťa preferuje jednu stranu vždy do buducna