Autoškola na motorku pre ženu - Bratislava a okolie

9. júl 2024

Ahojte , mam skoro 160cm a okolo 55kg mam na vas otazku kde v BA a okoli ste robili vodičak na motorku? Volala som do par autoškôl a beru ludi od 170cm a neviem ci niekde v Ba alebo na Sk sa da urobiť vodičak na A2 pre nizku ženu. Ďakujem.

melanta
9. júl 2024

Aj Waso a Profit? Pýtala si sa? Ja som robila oprávnenie A v autoškole M. Majú na webe že 170 cm, ale skúsila by som sa aj tak opýtať. A skús zavolať v Trnave autoškolu Sklarčik.

melanta
9. júl 2024

A ak už máš 24, urob si rovno A.

autor
9. júl 2024

Ja mam ešte len 22 tak som chcela urobiť A2 a ci ma to vôbec bude baviť jedine čo ma odradza , ze keď volam tak to maju motorks od 170cm

madeincssr
9. júl 2024

A VP na auto mas? Co tak skusit najprv kvalitny skuter 125 (PCX, Nmax...)? Taha to celkom dobre (aj cez 105 km/h GPS), rozjazdis sa, uvidis, ci je to pre teba a ked neskor najdes vhodnu autoskolu, kde maju moto aj pre nizsich, uz ti to pojde ako po masle.

autor
9. júl 2024

@madeincssr na auto mam uz 3 roky ale chcela som A2 a skuter ma az tak nezaujal .

madeincssr
9. júl 2024

V akom zmysle? Vyskusala si, ci ta maximalka ti nevyhovuje? Nemas niekoho v okoli, s kym by si si dobry skuter vyskusala? Naj z naj (na VP sk.B) je napr. Honda Forza 125 a Yamaha Xmax 125, ale su to uz vacsie a tazsie zalezitosti a su dost drahe aj ako jazdenky. Su to vsetko vodou chladene 4-ventilove stvortakty (jednovalce) so startermi, ABS a aj ich solidny hlboky zvuk (a zaroven tichost) ta mozno, okrem slusneho tahu, prekvapi. A na ceste ta motorkari zdravia (tak slusne vyzeraju) a s chopperistami v pohode udrzis tempo.

e1h
10. júl 2024

Ja osobne odporúčam tiež začať skútrom, obzvlášť v Bratislave,
Ku všetkému si dovolím napísať, že aj to iba vodičom, ktorí vedia bez problémov jazdiť v hustej premávke, majú prehľad o dopravnej situácií aj stovky metrov dopredu, a vedia jazdiť predvídavo, už z diaľky vedia vytipovať problémových účastníkov premávky, ktorí môže spôsobiť nehodu, resp. jazdia defenzívne.
Skúter/motorka sú pre menej skúseného vodiča v premávke neviditeľné a hlavne ťažko predvídateľné, preto musí byť vodič týchto dopravných prostriedkov viac než dobrým vodičom. Ak nemáte už za sebou veľkú porciu kilometrov (aj) v mestskej premávke, prípadne nedokážete predvídať správanie ostatných vodičov na cestách, neodporúčam presadať na jednostopové vozidlo.

melanta
10. júl 2024

@e1h súhlasím. Ja som si síce išla rovno na najväčšiu motorku, ale A vodičák som si robila v čase, kedy som mala za sebou 20 rokov aktívneho šoférovania. Ľudia sú bezohľadní, ak človek nie je plne koncentrovaný, motorkára ľahko prehliadne. A navyše ak autorka píše, že vlastne nevie či ju to vôbec bude baviť. Radšej skúsiť skúter, ten čo to napovie. Urobiť pár jázd na skútri a potom si vyskúšať niekde v predajni sadnúť na pár motoriek. Aby aj vzhľadom k tej výške cítila, aké to je, keď pri stoji nebude pevne stáť nohami na zemi a bude musieť udržať 200 kilovú motorku, keď zastaví na plnej križovatke.

libusak
12. júl 2024

Skus Matus v pezinku 🤔 myslim ze maju horneta a rebelku 🤔