Amniocentéza v Ružinove

23. jún 2021

Ahojte. Je tu veľa diskusii na túto tému, ale nič aktuálne. Kedysi sa v nemocnici pri amniocenteze ostávalo 2 dni, potom 1, nakoniec hodinu a teraz som čítala niečo, že 15 minút a pošlú ťa preč.. chcela by som vedieť najnovšie informácie, ako to naozaj prebieha, koľko to trvá a koľko po zákroku ste sa museli šetriť?

michaelapeller
23. jún 2021

Bola som necelý rok dozadu, po zákroku tam zostávate 15 min. Samotný zákrok trvá asi 10-15 min, najdlhšie je to čakanie pred, to trvalo asi 3hod. Kludovy režim odporúčajú 2 dni

pauli222
8. dec 2022

Tiež som hľadala aktuálne info pred AMC, bola som preto v šoku, že kedysi sa s tým ležalo, dnes je to ako odber krvi.. prídeš, odídeš.. Gynekológ dá odporúčanie na AMC, dá kontakt na genetiku..Medirex..tam sa dohodne odber AMC..Ružinov, Antolska alebo Koch.. Aktuálne nemocnica Ružinov, č.dveri 55..vypíšu sa údaje o pacientke, odoberú krv, ľahneš si, vydezinfikujú brucho, spravia sono, určia vhodné miesto vpichu, podľa umiestnenia plodu a placenty..ihla prejde najprv brchom, neboli to vôbec, potom ide prepichnutie do maternice k plodovemu vaku, to už zaboli, trochu som sa pri tom pohla reflexívne, bolesť sa dá vydržať, odber je chvíľa, všetko vidieť na sone, kde je ihla, kde je bábätko..následne utrú dezinfekciu, prelepia ranu, podpíšeš správu, ideš na chvíľu na chodbu, ak je všetko OK ideš hneď domov.. Kto ma krv negatív, dostáva injekciu.. Voda sa dorobí za par hodin, je to len pár ml.
Niekto písal, že nemal žiadne bolesti, niekto iba 2h po, ja som nemala nič na začiatku, keď odišiel adrenalín, začala som cítiť mierny tlak, oddychovala som, celý deň som mala kŕče, bolesti až do večera.. Je treba sledovať, či nie je vytok iný ako číry, akonáhle je žltý alebo ruzovkasty je zle..žltý znamená odtok plodovej vody, ružový krvácanie.. V prípade kŕčov treba dať magnezium..
Mne na druhý deň nasral ružový vytok, bol to pozostatok krvacania z dňa odberu, môj lekár nás oboch skontroloval, boli sme vporiadku. On vie testom hneď určiť, či je aj odtok plodovej vody.
Každá žena je iná, inak znáša bolesť a inak reaguje, ale základ je sa šetriť, spať a oddychovať, ak je to možné..