Amniocentéza v Bratislave - skúsenosti

parcelka
16. aug 2022

Ahojte,
chcela by som sa obj. na aminocentezu v Bratislave, mam odporucanie od gynekologa len absolutne neviem kde sa mam obj.. Na internete je toho viac ale chcela by som pocut Vase skúsenosti, ktorou kliniku odporucate?

minesasubu
16. aug 2022

Ja som bola v ruzinove a maximalna spokojnost

katesocka
16. aug 2022

Ja som bola na Antolskej.

nwnw
16. aug 2022

@parcelka ja kramare. Nic strasne

pavla_z
16. aug 2022

@parcelka mne Dr na genetike dala možnosť Antolská alebo Ružinov. Išla som na Antolskú lebo tam stačilo prísť ráno na 7:00. V Ružinove bolo treba prísť už deň pred takže sa mi nechcelo deň zbytočne ležať v nemocnici. Inak všetko bolo v poriadku aj doktori aj sestričky boli milí.

katesocka
16. aug 2022

@pavla_z presne pre toto som aj ja išla na Antolsku, aby som tam nemusela byť deň navyše 🙈

pavla_z
16. aug 2022

@katesocka nechápem vôbec prečo to tak majú. Predpokladám že žiadne vyšetrenia pred tým nerobia. Mne robili iba sono v deň keď som sa bola objednať na amnio a pár dni na to som mala termín na samotný odber.

katesocka
16. aug 2022

@pavla_z aj u mňa tak... Sestra bola tuším 2 krát v Ružinove a veru nezdá sa mi, že by jej robili nejaké vyšetrenie navyše deň vopred 🤷‍♀️

parcelka
autor
17. aug 2022

Baby a Železničná nemocnica? Poculi ste o nej ci je ok? Ja som tam bola pred 13 rokmi u Ondrejcaka ale uz bohuzial zomrel, tak ci to vobec funguje a kdo je tam dobry. A este otazka kolko ste cakali na vysledky? Mam 38 tak asi nebudem platit ale ci sa plati za nejake urychlene vysledky?

parcelka
autor
17. aug 2022

@katesocka Ahoj, to si bola tu presne?

liloastitch
17. aug 2022

@pavla_z mne v Ružinove robili sono a odbery krvi deň vopred. Inak žiadne vyšetrenia.

parcelka
autor
17. aug 2022

@liloastitch Ahoj, mozes mi povedat ci vsetko bolo v poriadku? Bola si spokojna? Aj si platila za urychlene vysledky? To si bola v Univerzitnej Nemocnici na adrese Ruzinovska 4? Tam presne? Lebo som uz zmatena a nie som z BA tak o to viacej ☺️ dakujem

liloastitch
17. aug 2022

@parcelka ahoj, čo sa týka samotného zákroku prebehlo všetko ok, okrem amniocentézy robili rovno aj kordocentozu, na ktorú si v nemocnici v BB ešte netrúfli preto som volila Ružinov. Za zrýchlené výsledky som neplatila nič, sami si ich vyžiadali. Prístup lekárov bol pre mňa trochu taký "chladný" . Ale tak hovorili na rovinu čo má čaká. Neskôr som tam navštevovala aj rizikovú ambulanciu, ten prístup tiež odmeraný, ale zas pomôcť sa mi snažili aj nad rámec. Áno je to ružinovská 4.

katesocka
17. aug 2022

@parcelka áno tam na Antolskej. Prvé výsledky (3 najčastejšie trisomie) som mala o 2 dni, ostatné do 3 týždňov. Nič som neplatila.

parcelka
autor
17. aug 2022

@liloastitch a tu kordocentozu robia automaticky vsetkym? alebo si mala dodatocne odporucanie?

parcelka
autor
17. aug 2022

@katesocka dakujem ti velmi pekne za odpovede 🤗

liloastitch
17. aug 2022

@parcelka nie, to sa automaticky nerobí. Ja som ju potrebovala.

parcelka
autor
17. aug 2022

@liloastitch aha, chapem. Dakujem pekne za odpoved 🤗

katesocka
17. aug 2022

@parcelka nie je začo a držím palce 🤗

parcelka
autor
18. aug 2022

@katesocka Ahoj, este ma napada jedna otazka ☺️. Ked si tam zavolala tak si musela najprv ist na konzultáciu s vysledkami z krvi a vymennym listkom od gynekologa alebo hned ti dali termin na zakrok a az tam pred zakromkom si mala konzultaciu a tak?

parcelka
autor
18. aug 2022

@liloastitch Ahoj, prosim ta, ked si tam zavolala tak najprv ta obj. na konzultáciu a az potom na zakrok? Alebo hned na zakrok a pred nim ta aj vysetrili? Tak chcem mat predstavu ci budem musiet chodit do BA 2 krak ☺️

liloastitch
18. aug 2022

@parcelka ja som sa na základe odporúčania objednala k docentovi Feriancovi, potrebovala som ísť konkrétne k nemu. Šla som na konzultáciu na rizikovú poradňu a v ten deň ma aj hospitalizovali aby na druhý deň mohli robiť odbery.

katesocka
18. aug 2022

@parcelka ja som bola s výsledkami z krvi najprv na genetike kam ma objednal gynekológ, tam mi povedali že teda keď chcem amnio, nech si vyberiem či Ružinov alebo Antolská. Potom som odišla na Antolsku, tam ma posielali hore dole 🙈 ale teda si pamätám že som musela počkať kým mi spravia ultrazvuk (plná čakáreň žien) a potom mi dali termín, ak si dobre pamätám tak o týždeň, lebo sa mi zdá, že to robia len raz za týždeň. Ale toto sú info z pred 4 rokov (presne v auguste som bola v týchto dňoch 🙈)

pavla_z
18. aug 2022

@parcelka ja mám rovnakú skúsenosť ako písaná hore. Bola som v decembri 2019 na Antolskej. Dole v gynekologickej ambulancii mi dali termín na amnio a papier na sono. To som si hneď išla dať urobiť. A potom pár dní na to samotná amnio. Robili mi ju pár dní pred vianocami a pred štedrým dňom som mala už aj tu prvú časť výsledkov. Zvyšok som mala po novom roku. Takže na to že boli sviatky výsledky boli celkom rýchlo .

parcelka
autor
26. aug 2022

@pavla_z Ahoj, mas prosím ta cislo na dr. Vaclavovu- ze to ona len robi na Antolskej. Volam na ustrednu prepajaju ma kade tade, jedna baba mi polozila ze mam volat Vaclavovej ale doprcic nevedia mi dat cislo nikde, prepajaju ma krizom krazom, ake mam nervy 🙄

parcelka
autor
26. aug 2022

@katesocka Ahoj, mas pls cislo na Vaclavovu? Nevesia mi dat na nu číslo, stale ma prepajaju a ze mam volat Vaclavovej ale klapku ani cislo na nu nemaju....

katesocka
26. aug 2022

@parcelka prepáč, nepomôžem ti, ja som tam bola pred 4 rokmi 😟

pavla_z
26. aug 2022

@parcelka mrzí ma to ale v tomto ti ani ja nepomôžem lebo ja som sa bola priamo objednať v nemocnici nikam som nevolala. Len dr na genetike niekam volala keď som tam bola či majú voľné keďže to bolo asi týždeň pred vianocami a poslala ma že mám ísť osobne sa objednať

pavla_z
26. aug 2022

@parcelka a priamo do gynekologickej ambulancie na Antolskej si neskúšala volať? Ja som sa bola objednávať tam. A vtedy tam bol práve nejaký doktor a ten mi dal termín. S MUDr. Vaclavovou som bola prvý krát až priamo na odbere.

katesocka
26. aug 2022

@parcelka inak vlastne ako píše @pavla_z , aj ja som da osobne objednávala, zhodou okolností tam bola MUDr. Vacvalova, čiže číslo by som asi nemala vôbec