Amniocentéza Ružinov

elly2009
28. apr 2021

Ahojte dievčata. Na základe zlých triple testov 1:40 na DS,som dnes absolvovala amnio.
Povedali ze výsledky su do 48 hodin. Ako dlho ste čakali? Zavolali Vam skôr? Som fakt odvčera odkedy som sa to dozvedela hotova.

lala8761
28. apr 2021

@elly2009 ahoj, ja som na výsledky amnio čakala asi 28h. Podľa mojej skúsenosti sa veľmi snažia aby mali výsledky čo najrýchlejšie, ale môžu nastať komplikácie (napr. krv v plodovej vode) ktoré môžu viesť k tomu že to trvá trochu dlhšie. Zial viem ti povedať len toľko. Silno držím palce!

michaelapeller
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
denden77
28. apr 2021

prvotne vysledky (pozitiv/negativ) ti mozno daju vediet uz zajtra, podrobne trvaju dlhsie.. drzim palec 🍀

elly2009
autor
28. apr 2021

@lala8761 a preco ti robili amnio?

elly2009
autor
28. apr 2021

@denden77 mne ide hlavne o DS...

Baby a tiez vás to po vpichu tak bolelo? Celkom ma to boli teraz takto vecer

denden77
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
denden77
28. apr 2021

@elly2009 viem.. mne dali do 24hod. vysledok a podrobnu spravu do mesiaca (vsetko k DS).. ja som bola v Zeleznicnej ale myslim, ze zaklad sa snazia vsade vybavit co najskor (najma, ak ide o vyssi tt)..
boliet vyslovene nebolelo, trochu neprijemne to samozrejme bolo..

michaelapeller
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
petamich
28. apr 2021

@michaelapeller nesuhlasim, triple testy nie su nepresne, ked tak su nespravne interpretovane, triple testy hovoria o pravdepodobnosti a faktom je, ze jedna z tych 40tich zien s rovnakymi vstupnymi hodnotami to dieta s DS mat bude - ano nemusi to byt autorka a ani dalsich 38 zien ale ta 40. ho mat bude

michaelapeller
28. apr 2021

@petamich áno súhlasím, ale v tom prípade to znamená, že ak mám výsledok 1:40, alebo 1:15000, má to asi rovnaku výpovednú hodnotu

petamich
28. apr 2021

@michaelapeller svojim sposobom mas pravdu a suhlasim, to je uz na kazdej z nas co je akceptovatelna miera rizika - 2.5% alebo 0.006% pri prikladoch, ktore si uviedla - ano oboje je na konci dna nie katastroficke cislo ale asi by som na geneticke testy pre klud svedomia ak by mi vyslo 1:40 sla, pri sanci 0.006% by som sa na to vykaslala lebo to riziko je fakt nizke ale jasne, clovek nikdy nevie - mne tie triple pridu ako dobra indikacia, na zaklade ktorej sa rozhodnut ci ist na trisomy/nifty napr. ale to som ja

elly2009
autor
29. apr 2021

@petamich trisomy su opäť tabuľkové výpočty,ktore vyjdú opäť “na hrane” a na konci dňa na tej amnio aj tak skončíš.
U mna veľkú rolu zohráva vek,mam uz 39 rokov. No potom sa ale pýtam,co taká Benova,ktorá v 52 porodila zdravé dieta. Jej predpokladám ze triple testy asi vyšli tiez nie pozitivne...

petamich
29. apr 2021

@elly2009 vek ale nie je jedina premenna, ja mam 35 a triple mi vysli negativne, hoc podla veku by som mala mat nejaku pravdepodobnost ostatne hodnoty (free beta HCG) atd. som mala dobre a preto mi pravdepodobnost prepocitali a tak to mam aj vo vysledkoch, mojho maleho brata cakala mama v 40 a tiez jej vysli negativne, vek vstupuje do vypoctu ale vyssiu vahu maju ine ukazovate

a trisomy sa mi nezda, ide predsa o test, ktory sa robi z izolovanej DNA dietata = geneticky test ale ano jedina 100% je amnio

kazdopadne drzim paste! 🤞🏻

iana_123
29. apr 2021

@elly2009 tak pani Benova porodila zdravé dieťa, keďže prirodzene k nemu neprišla a verím tomu, že to embryo, ktoré jej vkladali, bolo po genetickej stránke preskúmané zľava, sprava, odpredu aj odzadu (samozrejme ani predimplatačná genetika embrya nezaručí 100% geneticky správne embryo/dieťa, no vie sa nou vylúčiť cely rad genetických vád dopredu).

Tiež ti veľmi držím palce, aby boli výsledky OK 🍀🍀

hviera81
29. apr 2021

@elly2009 aj ja mam 39 a mne triple vysli na 1:2400. cize vek tam zohrava rolu (nie malu), ale nie je to jediny faktor.
akoze aj po tomto vysledku ma tlacili do amnio, ale nesla som nakoniec....

modrakobyla007
29. apr 2021

@elly2009 preco aj takskoncis na amnio? Ja som si myslela ze trisomy su v podstate na to iste, ale je to menej invazivne ako amnio. Zle si myslim?

elly2009
autor
2. máj 2021

@petamich
@modrakobyla007
@hviera81
@iana_123
@lala8761
@michaelapeller
@denden77
Dievčata,výsledky mi prišli nakoniec vo štvrtok neskor poobede. A vyšlo mi,ze pohlavie mužské a výsledok je normálny negatívny.
Tie ďalšie testovania,ktore píšu ze este prebiehajú iba majú potvrdiť tieto výsledky? Toto bolo na DS, ES a trisomy

michaelapeller
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
abcmajacba
6. júl 2021

@elly2009 ahojte baby, robil vám aj vyšetrenie zo spodu? 😔

michaelapeller
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
parcelka
17. aug 2022

@elly2009 Ahoj, prosim ta, aj mna to teraz caka, mozes mi povedat ci vsetko bolo v poriadku? Bola si spokojna? To ti robili v nemocnici na Ruzinove ano? Pridam fotku,pozries sa pls ci to si bola tam? Nie som z Ba ☺️ Aj si platila za urychlene vysledky?
@elly2009