Ahojte dievčata. Na základe zlých triple testov 1:40 na DS,som dnes absolvovala amnio.
Povedali ze výsledky su do 48 hodin. Ako dlho ste čakali? Zavolali Vam skôr? Som fakt odvčera odkedy som sa to dozvedela hotova.
prvotne vysledky (pozitiv/negativ) ti mozno daju vediet uz zajtra, podrobne trvaju dlhsie.. drzim palec 🍀
@michaelapeller nesuhlasim, triple testy nie su nepresne, ked tak su nespravne interpretovane, triple testy hovoria o pravdepodobnosti a faktom je, ze jedna z tych 40tich zien s rovnakymi vstupnymi hodnotami to dieta s DS mat bude - ano nemusi to byt autorka a ani dalsich 38 zien ale ta 40. ho mat bude
@petamich áno súhlasím, ale v tom prípade to znamená, že ak mám výsledok 1:40, alebo 1:15000, má to asi rovnaku výpovednú hodnotu
@michaelapeller svojim sposobom mas pravdu a suhlasim, to je uz na kazdej z nas co je akceptovatelna miera rizika - 2.5% alebo 0.006% pri prikladoch, ktore si uviedla - ano oboje je na konci dna nie katastroficke cislo ale asi by som na geneticke testy pre klud svedomia ak by mi vyslo 1:40 sla, pri sanci 0.006% by som sa na to vykaslala lebo to riziko je fakt nizke ale jasne, clovek nikdy nevie - mne tie triple pridu ako dobra indikacia, na zaklade ktorej sa rozhodnut ci ist na trisomy/nifty napr. ale to som ja
@petamich trisomy su opäť tabuľkové výpočty,ktore vyjdú opäť “na hrane” a na konci dňa na tej amnio aj tak skončíš.
U mna veľkú rolu zohráva vek,mam uz 39 rokov. No potom sa ale pýtam,co taká Benova,ktorá v 52 porodila zdravé dieta. Jej predpokladám ze triple testy asi vyšli tiez nie pozitivne...
@elly2009 vek ale nie je jedina premenna, ja mam 35 a triple mi vysli negativne, hoc podla veku by som mala mat nejaku pravdepodobnost ostatne hodnoty (free beta HCG) atd. som mala dobre a preto mi pravdepodobnost prepocitali a tak to mam aj vo vysledkoch, mojho maleho brata cakala mama v 40 a tiez jej vysli negativne, vek vstupuje do vypoctu ale vyssiu vahu maju ine ukazovate
a trisomy sa mi nezda, ide predsa o test, ktory sa robi z izolovanej DNA dietata = geneticky test ale ano jedina 100% je amnio
kazdopadne drzim paste! 🤞🏻
@elly2009 tak pani Benova porodila zdravé dieťa, keďže prirodzene k nemu neprišla a verím tomu, že to embryo, ktoré jej vkladali, bolo po genetickej stránke preskúmané zľava, sprava, odpredu aj odzadu (samozrejme ani predimplatačná genetika embrya nezaručí 100% geneticky správne embryo/dieťa, no vie sa nou vylúčiť cely rad genetických vád dopredu).
Tiež ti veľmi držím palce, aby boli výsledky OK 🍀🍀
@elly2009 preco aj takskoncis na amnio? Ja som si myslela ze trisomy su v podstate na to iste, ale je to menej invazivne ako amnio. Zle si myslim?
@petamich
@modrakobyla007
@hviera81
@iana_123
@lala8761
@michaelapeller
@denden77
Dievčata,výsledky mi prišli nakoniec vo štvrtok neskor poobede. A vyšlo mi,ze pohlavie mužské a výsledok je normálny negatívny.
Tie ďalšie testovania,ktore píšu ze este prebiehajú iba majú potvrdiť tieto výsledky? Toto bolo na DS, ES a trisomy
@elly2009 ahojte baby, robil vám aj vyšetrenie zo spodu? 😔
@elly2009 ahoj, ja som na výsledky amnio čakala asi 28h. Podľa mojej skúsenosti sa veľmi snažia aby mali výsledky čo najrýchlejšie, ale môžu nastať komplikácie (napr. krv v plodovej vode) ktoré môžu viesť k tomu že to trvá trochu dlhšie. Zial viem ti povedať len toľko. Silno držím palce!