Čaute,
Videla som veľa bytov (lacnych) na stavbarskej ulici v BA. Aký je tam zivot? Pamätám si to len od čias pentagonu.
Ďakujem
Neviem, či sa tu časom niečo zlepšilo. Ťažko povedať, osobne by som tam byt nekupovala ani napriek nízkej cene.
@daniela099
@sissy27 len som videla ze je prerobený tak preto sa pýtam ci sa tam niečo zmenilo k lepšiemu. Najlepšie lokality v BA na bývanie?
Opýtala by som sa niekoho kto tam v súčasnosti býva, ale skôr by som do toho nešla. A najlepšie lokality v BA? Pre každého niečo iné, každému vyhovuje niečo iné, záleží od toho, ake máš požiadavky. Ale tým rizikovým a problematickým lokalitám ako napríklad okolie Pentagonu by som sa vyhýbala.
Na oko sa zmenilo, ale je to stále starý Pentagón s fetakmi.Vela ľudí si chváli Ružinov všade blízko, zeleň, jazero.Ja som bývala na začiatku Petržalky pri sade J.K.a páčilo sa mi hrádza, nákupné centrum, hneď v meste.Zalezi čo očakávas.Kamarstka si nevie vynachváliť Raču ťažko povedať čo hladas
@luccija tak hľadám si podnajom, idem na VŠ, akože mne je jedno keďže sú tam mhd. Niečo pekné kde sa prejdem, a to je všetko, ideálne zastávku blízko. Idem na UK farmáciu
Do pentagonu nechod ak ti je zivot mily.
Tak začiatok Petržalky nastupis na elektricku a si v škole, alebo v rámci tréningu sa prejdes cez most🙂blízko Eurovea, Aupark, Billa hrádza, keď chces športovať.Tam máš aj zdravotné stredisko, trh, poštu pozeraj Ovsište, Háje, Dvory tie ulice.Cez celú Petržalky ti tečie chorvátske rameno môžeš sa prechádzať
pri Stavbarskej tych farmaceutov budes mat naokolo az-az, len oni to na rozdiel od teba nestudovali 😉😁
@luccija super ďakujem🙂
V ziadnom pripade by som tam nesla.. nebezpecne. My sme minule museli ist do tesca co je tam po blizku. Cakala som v aute ale tí “ini” ludia co tam chodili… a hulakali… opiti/nadrogovani… no normalne som sa citila tam nie prijemne….
kamoska byva vedla Stavbarskej..
zazitok mat tam deti a psov, vzdy ked som sla kolem, v trave ihly.
a kurwy v buse zdrogovane
nie, dakujem, neprosim
ja ked som chodila na vš do ba, bývala som najskôr na mlynarovičovej to je tiež začiatok petržalky.Ale mne sídliská nikdy moc nesedeli.Tak potom som išla do starého mesta na mozartovu a tam pekne tichučko,žiadna tlačenka pri bytovke ani panelák na paneláku tam sa mi už páčilo.Je možné,že tých prenájmov skúsiš aj viac kým ti sekne lokalita
V podstate akejkoľvek časti môžeš byť, každá z nich je vybavená a nájdeš tam obchody aj prírodu. Len sa teda treba vyhnúť uliciam ako stavbárska alebo kopčianska. Bratislava nie je veľká, mhdčka funguje na dobrej úrovni, všade sa dostaneš. Nájdi si lokalitu v blízkosti školy s priamy spojom (tak do 10 - 15 minút spoj). Nájsť podnájom nebude v tomto čase také ľahké, ak nechceš platiť veľmi ustrelenú sumu. Čiže možno budeš rada, ak vôbec niečo zoženieš.
@liusa82 no stare mesto sme hľadali ale momentálne tam nič také není ale ďakujem🙂
@gemerka17 ďakujem🙂
Momentálne je to ťažšie nájsť nejaký ideálne 1izbak pripadne 2izbak pokiaľ nechcem platiť 800e mesiacbe. Ale hádam sa niečo objaví
@egonsk toto bolo dobre :D chapem ďakujem
nechod tam , ked tak druha najlacnejsia lokalita je myslim petrzka, miesto je super isla by osm tam...konec petrzalky
@angelinja ďakujem🙂
Ja osobne ak by som hľadal podnájom v Bratislave ako študent, tak spôsobom:
a) bývanie čo najbližšie k škole, aby som nemusel jazdiť/platiť MHD (úspora času a z časti aj financií),
b) najlacnejšia ponuka.
Byva mi v pentagone znamy, bytovka ako taka je prerobena, do vchodu sa dostaneš len s kľúčom, su tam kamery, on si pochvaluje zmenu k lepsiemu, ale byva tam roky, na tie individua je zvyknutý a prakticky tam chodí len spat. Ty ako študentka-zena sa tam prosim netrep, pofiderni ludia, vonku striekacky a pod. Este max cez den, ale pojdes v noci z party a ktosi ta tam podreze 🫣
Stavbárska nie je iba Pentagon. A aj na "lepšej" adrese môže sused oproti variť piko a ten vedľa chlastať prvú ligu spievajúc celú noc ruské ľudovky.😅 Odporúčam aspoň obkuknúť lokalitu osobne a držať si palce, aby si utrafila dobrých susedov.
@e1h no len brigádu môžem mať inde, školu inde. Myslím ze cenu mhd nejako zvládnem ale ďakujem
@suge no to je jasné, ďakujem
Este dlho potrva, kym Stavbarska nebude vnimana ako “podradnejsia” cast Bratislavy. Sice starosta sa chvali, ako situaciu vyriesil (ano, robi co moze), aj ludia co tam byvaju Ti povedia, ze sa to tam zlepsilo, ale stale by som tam byvat nesla, ani do podnajmu
Dnes je brigáda na jednej adrese, o mesiac môže byť niekde úplne inde, takže podľa toho by som sa neriadil. Oproti tomu sa škola takmer isto meniť nebude.
Čo sa týka ceny MHD, tá sa finančne zvládnuť dá, ale ak človek býva 5-10 minút pešo, tak sa dá ušetriť veľa času, tie financie sú len bonus.
Mal som kolegu, ktorý si úplne náhodou našiel ubytovanie blízko práce tak, že nevedel dopredu, že kde bude pracovať. Oproti kolegom a kolegyniam, ktoré niekedy cestovali do/z práce aj hodinu, veľmi si to pochvaľoval. Tiež mám kolegyňu, ktorá zase zámerne hľadala prácu blízko domov. Má to 3 minúty pešo domov, tým pádom čas zabitý cestovaním je takmer nulový. Ono sa to nezdá, ale za týždeň, mesiac a rok sa to naráta a ak ten ušetrený čas človek nejako zužitkuje (viac oddychu, športovanie, vzdelávanie, práca, atď.), môže to mať veľký vplyv na kvalitu života.
Byvam nedaleko a je to najlepsie byvanie a vyzitie ake som kedy mala. Nie je vobec podradne 👌😉😉
stavbarska ulica je aj bytovka doost daleko od pentagonu (a stale sa vola stavbarska).
zalezi ake cislo. zaciatok stavbarskej je normalny panelak s vnutroblokom, uplna klasika, vnutri obrovske detske ihrisko
No stavbarska je stale pentagon a mozes 3x hadat, preco su tam tie byty lacnejsie ako kdekolvek inde v BA 🤷♀️