Akú nehnuteľnost kúpiť v Bratislave?

14. máj 2024

Čo by ste si vybrali - 50 ročný panelák v ruzinove čiastočná rekonštrukcia (Ružinov) alebo novostavba typu ovocne sady?
Cenovo je to rovnako.

lubkovaandrejka
14. máj 2024

Ja osobne ,byt v Ruzinove, vsetko mas po ruke. Z ovocnych sadov mam pocit,ze mas vsetko daleko, (aj ked to tak vlastne nie je). :D

tilly
14. máj 2024

Ten byt v Ružinove kde konkrétne? Lebo nie je Ružinov ako Ružinov. Sú domy, kde si viem predstaviť život a ulice, kde by som žiť nechcela. Ovocné sady sú kde?

melanta
14. máj 2024

Ovocné sady súhlasím, sú trochu mimo. V Ružinove záleží kde a aký dom.

pribinak
14. máj 2024

Ovocné sady. Do stareho paneláku budete musieť neustále investovať: strecha výťah zateplenie …..

melanta
14. máj 2024

@tilly pri letisku

autor
14. máj 2024

Ruzinov - trnavka alebo ostredky, pripadne v lokalite kde je mierova. Jedna sa bud o panelelak alebo tehlový dom, vždy s výťahom.
Niežeby mam so svojím rozpočtom veľmi na výber.

melanta
14. máj 2024

Za mňa Trnávka a Ostredky nie, nepáčia sa mi tie lokality. V Ružinove by som na prenájom kúpila niečo, čo je blízko k Apollo biznis centru a Nivám (tam je veľmi veľa mimobratislavčanov aj cudzincov pracujúcich v biznis centrách) a starému mestu. A potom niektoré časti Petržalky. Ja mám v Petržalke Slnečnice a Fuxovu, oba byty som mala vždy veľmi rýchlo prenajaté, nikdy som nehľadala nového nájomníka dlhšie ako 2-3 dni.

tilly
14. máj 2024

@melanta hmm, tak to je fakt od ruky, ale zas keby v bola napr letuška... 🤣

tilly
14. máj 2024

Ak Ružinov, tak trávniky

autor
14. máj 2024

@melanta to je síce pekne, ale je tam nejaký rozpočet. T.j 170 000 eur. Kebyže mam rozpočet 250 000 eur na 2 izbovy byt, tak sa nepýtam. Musím pracovať s čím je. Zohľadniť aj prenajom a následne bývanie.

queen_mary
14. máj 2024

Ja mam ostredky rada. Super obcianska vybavenost, park, spoj elektrickou rovno do centra. Trnavku nepoznam..
Ale podla mna ostredky a strkovec su vzdy dobra volba

kikushaa
14. máj 2024

Z tychto moznosto urcite ostredky

madeincssr
14. máj 2024

Podla stratovych casov (MHD aj autom) na cestovanie do prace, obchodov, za kulturou, do mesta, deti [hoci aj buduce] - skoly/zaluby... a najma podla sympatii k danemu miestu: hluk, cistota, zelen, komunita aka tam byva, parkovanie... Kazdy ma ine priority a paci sa mu to, co sa inym nepozdava.

kiwi3
14. máj 2024

ostredky su super, tiez tam byvam. aspon trochu prirody v meste, idealne pre deti aj psickarov. a trnavka este lepsie, ale zalezi kde. tam su dobre asi len nove byty, pripadne rodinne domy, ale to je financne trosku inde.

bonboniera
14. máj 2024

Ostredky 100%

zic
14. máj 2024

No, ako sa vzdy hovori (a je to svata pravda), zaklad je lokalita... Tu nezmenis. Blizko letisko (hluk), blizko vlakova trat (hluk).. atd atd - toho by som sa vyvaroval...
Potom nech to je nejake "slusne" sidlisko... a nasledne slusny byt. Hlavne "nevyhod" peniaze za nieco, co potom budes lutovat... ta cena novostavby nie je pre nic za nic taka nizka (ako cena stareho bytu niekde inde)...
Ked nenajdes nieco dobre, radsej by som pockal

lauha21
14. máj 2024

Podla mňa záleží ako velmi používaš auto - na ostredkoch ho ani nemusíš mať, fakt všetko máš buď pešou alebo MHD dostupnosťou do pár minút… to sa o Ovocných sadoch povedať nedá a Trnávka tak pol na pol záleží kde presne 😊 ale ak auto používaš denne a nevadi ti to tak by som kupila aj tie ovocné sady, je to nove, nemusíš do toho investovať, mesačné náklady budu určite nižšie a časom to určite rýchlejšie predáš ako starý panelák lebo ten bude už len starší a “horší” 😊