Ahojte
Malý bude mať síce v marci dva roky ale tým, že ide zima a teda vonku sa nedá byt dlho hľadám aktivity čo s ním.
Navštevujeme hernicky, plávať sme boli ale skôr hľadám niečo možno krúžok alebo podobné kde by sa to dieťa viac socializovalo do svojej skupiny.
Ďakujem
Ahoj. Keď mala dcéra 2 roky chodili sme na výtvarnú výchovu. Akoby príprava na škôlku. Deti to tam veľmi bavilo. Platilo sa vždy jednorázovo. Čiže žiadne viazanie. Chodili sme pravidelne. Aj keď niekedy boli dni, že viac tvorili mamičky ako deti 😄 zároveň tam bola malá hernicka, deti sa aj zahrali spolu. Ak ich prestalo baviť tvorenie. A mohli sa pohrať, najesť. A zase sa vrátili tvoriť. Mamičky tiež debatovali 🙂 ja na to rada spomínam.
@mandevilla f
Toto by sa mi veľmi páčilo, ale v maloktorych mestach to majú.
@hortenziaj To majú, mali v centre voľného času. 1 x týždenne. Rôzne časy boli aj dni. Kto chcel išiel aj viac x do týždňa.
Detske centra, u nás raz za týždeň, do knižnice chodime, na ihriská rôzne, na detské akcie ak niekde su, aj do cukrárne u nás dke majú detský kútik. Krúžky u nás bieda hľadať, ale už nehľadám, príde na to cas keď budu starší, zatial sa chodíme veľa prechádzať a tak rôzne, doma tvorime dačo.
@mandevilla mne to tak u nás chyba, dve aktivity pre také malé deti sú v jeden deň, čiže chodime len na jednu, ale raz do týždňa na hodinku a pol je mne osobne malo, mňa to tak nabije energiou keď som tam, deti sa hrajú a ja kecám konečne normálne,pripadne len relaxujem a užívam si ze moje deti sa nebiju medzi sebou.
No baby ja sa cítim previnilo lebo okolo mňa zväčša čo majú dievčatá chodia na kurzy tancu a pod a my nič . Akože áno chodíme ihrisko v nakupakoch kútiky ale toľko krát sme boli odtiaľ chorý že už aj z toho mám nervy. Akurát sme kúpili lístky na fihatralala tak aspoň niečo
@effy777 ale to nemaj z toho výčitky. Rob tak ako vám vyhovuje. Pečte medovníky, maľovať a tvoriť môžete aj doma. Je toho plný internet. A keď chces malému rovesníka. Nemáš nejakú kamošku? Môžete striedať domácnosti.
My chodime s malym ( 16m) do Jump studio odporucam , plavanie , chodim s nim do kutikov, herniciek , odporucam ti skupinu na fb Kam s dietatom v Ba su tam super napady 🙂
Zienky, netreba to prehanat. Uz velmi davno som si uvedomila, aky obrovsky tlak je vyvijany na rodicov, aby deti chodili na co najviac aktivit a kruzkov. Vysledkom potom su napr absurdnosti, ze 2 rocne dieta chodi do tretieho rocnika anglictiny a pod. Kaslite na milion kruzkov a venujte sa vlastnemu dietatu. Ihrisko, herne, nejake plavanie v tomto veku absolutne postacuju. Socializovat vo velkom kolektive sa budu v skolke…
@mandevilla doma si kreslíme s pastelkami, no plastelina na ňu sa pozerá ako na mimozemšťana 😀 staviame,hráme sa s autom. Na uciacej veži mieša keď varíme ale presne ako písala jedna baba tu ja cítim tlak z okolia že chodiť na krúžky a každý deň a vlastne výsledkom je total zničená matka ktorá ledva pada do postele.
My sme chodili na nejake kruzky. Ale ak to tak necitis, vobec to nesil. Po pravde je to uplna zbytocnost. Dietatu do 3 r staci spokojna starostliva mama, pobyt na cerstvom vzduchu a minimum digitalneho smogu 😉
@effy777 neviem do akej miery sa chce socializovat tvoj maly a odkial si, ale vo vacsich mestach v obchodnych domoch zvyknu byt take herne/ detske kutiky, vyhoogli si podla lokality. Pripadne zaloz skupinu s inymi mamickami, detske centra su, tie mna sklamali, lebo robia aktivitu raz do mesiaca...alebo si kup knizku montessori na doma, su tak aktivity pre deti, ako napr presypat fazule/ vodu z pohara do pohara a podobne.