Ako sa žije vo Svätom Jure?

31. júl 2024

Ahojte, kto zije vo Svatom Jure a bol by ochotny zhodnotit plusy a minusy tejto obce?

- dostupnost do BA je aká ráno v spicke? Chcela by som zhodnotenie aj autom napriklad na Nivy, autobusom na Nivy, vlakom na stanicu? Pripadne inac?
- ake su tam moznosti cyklotras? Da sa dostat do Bratislavy po cyklotrase?
- moznosti skolky, zakladnej skoly, strednej? Hlavne teda ma zaujima skolka ci sa da dostat, a zakladna skola, stredna uz moze byt aj v BA
- prechadzky v prirode? Je tam blizko les a kopce takze asi tam
- je tam niekde po blizku nejake jazero/kupalisko kde sa da cez leto schladit?
- organizuje obec nejaky program pre obyvatelov?
- ako su na tom detske ihriska?
- kde chodite nakupovat bezne potraviny?
- kde chodite vencit psov???

🥰

Plus teda hocico iné co vas napadne a stoji za zmienku.

Ďakujem

pukina
31. júl 2024

ahoj, nie som z Jura, ale par otazok ti zodpovedat viem.
Na ranne presuny na Nivy si priprav pevne nervy, ja som vdacna, ze kvoli tomu nemusim chodit do prace a mam HO. Ked tam raz za cas musim ist, cesta mi trva niekedy aj hodinu, z Jura pocitaj tak 45 minut az hodinu. Mozno ked konecne prerobia vsetky cesty v BA, tak to bude aj plynulejsie..

Co sa cyklotras tyka, je vybudovana cyklotrasa Jurava, ktora spaja jur, racu a vajnory. Urcite na nete najdes viac informacii, ked si hodis do google.

prechadzky v prirode: ano, na to si si odpovedala sama, bud sa vyberies do karpat, alebo z opacnej strany je panonsky haj, kadial vlastne vedie aj cyklotrasa. tam mozes chodit vencit aj hafana.

co si vsimam, tak obec organizuje viac akcii v roku, minimalne fajn program byva pocas hodov v aprili..

na viac ti asi nezodpoviem, lebo tam nebyvam, ale chodim tam dost casto tak aspon co to viem zhodnotit..🙂

autor
31. júl 2024

@pukina tie cesty do práce ma velmi nepotesili teda. Su take cesty aj napr o 6:30 ráno? O 7 rano? Alebo to zacne tak 7:30 a trva do 9? 😃

Super ze je spojena obec s Bratislavou cyklotrasou 🙂

pukina
31. júl 2024

autorka, idealne ,ak mas blizko zastavku busu bez prestupov, v takom pripade chod radsej busom. Autom je to asi v akomkolvek case dost katastrofa a navyse dolezita vec, uz tam vsade platis za parkovanie. Donedavna este bola na Nivach jedna lokalita, kde sa do 14:00 dalo parkovat zdarma, ale uz aj ta je spoplatnena cely den.

autor
31. júl 2024

@pukina pises ake je parkovanie na nivach? To ma vobec nezaujima ja tam parkovanie mam 😅 chcela som vediet ake su cesty zo Svateho Jura ráno

pukina
31. júl 2024

tak to je fajn ked mas parkovanie. ale tie cesty su katastrofa ako som pisala😀

autor
31. júl 2024

@pukina tak to ma netesi :(

maatuulka
31. júl 2024

Ahoj, ja byvam v Jure 6 rokov a nemenila by som .. autobusy idu dobre, rano do prace aj poobede. Cesta na nivy busom je tiez dobra. Co sa tyka zakladnej skoly dcera prestupovala v tretom rocniku a bez problemov ju hned vzali. Mladsiu mi vzali do skolky ked mala 2.5 roka a nemali sme trvaly pobyt v juri tiez bez problemov. Cyklotrasy su z dvoch stran, do Race a do Vajnor. Pravidelne chodime na prechadzky. Prirodu mas tiez hore v Jure je les kde je zrucanina Bieleho hradu.. a ako je stanica je šur prirodna rezervacia. Mame tu super restiku 🙂 .. ihriska.