Ako sa teraz býva vo Vrakuni?

9. sep 2022

Ahojky viem že voľakedy málokto hľadal bývanie v Mč Vrakuňa lebo pentagón... Ale je tam kopa novostavieb a aj takých tých dvojposchodovych bytov čo vyzerajú pocitovo že bývate v dome. Ide i to partner našiel byt na Majoranovej ulici a druhý na Ligurcekovej to už sú myslím Podunajské... Viete odporučiť alebo neodporučit konkrétne ulice a byty tam postavené? Lebo za novostavby a pocit že ste skoro ako v dome dať 240tisic je wau len teda či to nie je len wau pre lokalitu? Škôlka a škola je koľko na peši? Ďakujem za všetky info

zmrzlinka2021
9. sep 2022

Je to hlavne ďaleko na cestovanie, čiže človek zabije veľa času cestovaním. Pre mňa veľmi nesympaticka lokalita

lienka9
9. sep 2022

Za mna super.byvala som 2x vrakuna,2x podunajske.teraz presne tak ako pises mala radovka s dvorom.lokalita uplne pohoda,aj ked ja som vzdy byvala okolo billy a nie v tej starej vrakuni.doprava odkedy je hotovy obchvat je super.este som nezazila zapchu rano ani poobede.do mesta vobrc nieje daleko 15min mas na nivy,20 max do centra kamkolvek.ak chces viac napis ss a odpoviem tu rada

jane89
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jaja23
9. sep 2022

Ja bývam síce vo Vrakuni, ale nemám pocit, že je to ďaleko... Alebo že trávim veľa cestovaním. Podla toho kde človek pracuje, ale už nebývajú ani zápchy a nám sa tu býva dobre.

gabika0825
9. sep 2022

Skôr si myslím že Biskupice, je to tam take kludnejsie by som povedala. Ak máte auto tak cestovanie nie je problém, občas kolóny, ale málokedy. Skôr ak nemáte auto tak by som dotoho nešla. MHD je tam katastrofálna

autor
9. sep 2022

@gabika0825 prečo MHD katastrofa? Malo spojov alebo sú meškania? Lebo práve čo som pozerala tak dosť veľa spojov jazdí. Autá máme dve, len teda deti keď pôjdu na strednú budú musieť jazdiť MHD

majlo1234
9. sep 2022

Byvala som skoro 10 rokov v buskupiciach, spoje do mesta kazdych 10 minut, co sa tyka lokality, ja som bola spokojna, akurat tam obcas bolo citit slovnaft, to uz ale teraz nemusi byt tak

lucinka1988
9. sep 2022

bývam od narodenia už 34 rokov vo Vrakuni, vyrastajú tu aj moje dve deti, maximálna spokojnosť, inde by som nešla- veľa zelene, vrakunský lesopark, veľa možností na trávenie voľného času, všetko na skok, keď človek nejde priamo do bytoviek v pentagone, tak ani netuší, že tu nejaký je..Ja najčastejšie chodím do Petržalky- autom max 12min, mám pocit, že všetko na skok, nikam necestujem dlho, mhd už síce pekný h pár rokov nechodím, ale spoje sú dosť časté, dokonca na skok železničná stanica, veľa možností ore deti, ja naozaj nemám čo vytknúť a žiadna iná lokalita sa mi tak nepozdáva..A máme najlepšieho starostu na svete🥰

jaja23
9. sep 2022

Vôbec nie, mne chodí MHD každých hádam aj 6 minút, je to super, všade som rýchlo.

jaja23
9. sep 2022

Inak ten Slovnaft mi občas vadí, dosť ho počuť, ale nie je to úplne nepríjemné. Je to zvláštny zvuk tých ohnov, ale nepočuť to stále, par dni v mesiaci. My sme tu najskôr bývali v podnájme, tak sme vedeli do čoho ideme. Ale človeku, ktorý to nepozná, to môže byť trochu nepríjemné.

gabika0825
9. sep 2022

Môj priateľ býval predtým vo Vrakuni, neskôr aj v Biskupiciach, nemal v tom čase auto - bolo to asi 2 - 2,5 roka dozadu a hovoril mi že z tadiaľ sa cestuje veľmi zle, hlavne že tie spoje idu všetky cez mesto, kde sa stojí fakt na každom semafore, v meste zacpy, kym sa dostal do centra tak sedel aj 45 minút v trolejbuse. Čiže neviem či sa tam niečo zmenilo možno aj áno ako tu píšu baby, že sa im cestuje dobre tak neviem. Ale ja píšem čo reálne viem od človeka čo ma skúsenosti z tých smerov mhd 😊😊😊😊

veronice
9. sep 2022

Bývam tu doslova celý život, teraz už a s rodinou vo vlastnom. Takze:
- býva sa nám tu super (bývame pri pesej zone takže všetko blízko), odkedy je aktuálny starosta vo funkcii tak to tu každým rokom vyzerá lepšie a lepšie, naozaj sa stará 🙂
- MHD katastrofa? No neviem. Jazdí tu 78,87,67, konečnú tu ma 71,72, 65, 75 a n72 a ešte aj vlaková zastavka takže sa dostaneš naozaj vsade a z vrakune na hlavnú stanicu do 15 minut
- odkedy otvorili diaľnicu r4/d7 tak aj zápchy sa rapídne zlepšili takže okrem toho ze sa dostaneš všade tak aj rýchlo takže reči typu MHD a zápchy sú katastrofa sú už neaktuálne (ano, tie zápchy boli pred otvorením dialnice fakt katastrofa)
- sú tu školy, skolky, zdravotné strediská, tesco, lidl, Billa, na skok kaufland, jednoducho naozaj to nie je zle a to ze je niekomu ta lokalita nesympaticka nie je objektívne hodnotenie,chapes
- pentagon - o par dni tam (aj vďaka aktuálnemu starostovi) otvárajú stanicu mestskej polície tak veríme že aj tam uz bude čoskoro poriadok
- a ano, sme obklopení slovnaftom, letiskom, ČOV a železnicou ale ja to už fakt a i nevnímam akurat tak 1-2x krat do roka sa slovnaft s ČOV predháňajú kto urobí väčší smrad ale ale aj to sa dá zvládnuť 😁

Zhrnutie: Vrakuna je často demonizovana skrz pentagon a ze je to na okraji BA ale fakt to tu funguje a pre rodiny s deťmi kopec možnosti na vyžitie a potvrdzujem ze mame najlepšieho starostu takže určite odporúčam zvážiť túto lokalitu 🥰

laurar1
9. sep 2022

Ahoj. My byvame vo Vrakuni uz skoro 10 rokov. Okrem poslednych troch rokov sme boli bez auta, ja som pracovala v meste, potom na Patronke, chvilku dokonca v Zahorskej Bystrici, teraz nedaleko Racianskeho myta. Vsade som chodila busom. Na tu Patronku a dalej to bol masaker, takze ak pracujes dalej ako v starom meste, neodporucam, zabijes kopu casu cestovanim. Do mesta to v casoch pred kovidom a R7 a D4 trvalo okolo 45 minut, v horsich casoch aj hodinu. Teraz, ked idem do prace, do 20 minut som tam autom, niekedy aj kratsie. Chodim rano okolo osmej, sla som aj skor k lekarovi a nebol problem. Aj teraz, ked sa zacal skolsky rok, zatial neevidujem ziadne zapchy.Takze doprava uz nie je taky problem, ako bol kedysi, dokonca mam pocit, ze je to ovela blizsie ako z Dubravky, pripadne Devinskej. Ale naozaj to zavisi od toho, kde budes cestovat do prace.
Skolky, skoly su tu na kazdom kroku, je tu dokonca aj velmi popularne a chvalene gymnazium, sukromne skoly a skolky. Ja mam dieta v sukromnej skolke, ale ani do statnej nie je problem trojrocne dieta dostat a tie skolky si ludia chvalia. A vzdy mas nejaku nablizku. Obchodov je tu dost, zacina sa to aj celkom zaujimavo rozrastat, len za posledny mesiac otvorili mesiarstvo a novu pekaren. Vdaka starostovi su tu nove ihriska na kazdom kroku, bude obnova parku, opravuje a reknstruuje sa, co sa da.
Co sa tyka Pentagonu, ja byvam dost daleko, ale aj ked som sla okolo, nikdy ma nikto neotravoval. Dost sa neprisposobivych zgrupuje pred Tescom a v parku oproti, ale tade chodim denne a oni si ludi okolo nevsimaju. Ziadne ponukanie drog nehrozi, my sme sa minule zamysleli, ze keby sme nejake chceli, ani nevieme, koho osolovit.
Takze byvanie nie je take strasne, ako sa hovori. Kedysi sme sa kvoli dopravnej situacii chceli odstahovat, teraz premyslame nad novostavbou tiez vo Vrakuni. Skus sa tu prejst cez den a uvidis.

laurar1
9. sep 2022

A este co sa tyka Slovnaftu, pocut ho obcas, ale to sa napriklad stazuju aj lusia z inych mestkych casti, ked zacne tak poriadne. My mame nove dobre okna a odvtedy nepocujeme nic.

veronice
9. sep 2022

@gabika0825 ano, 2-2,5r dozadu ešte nebola otvorena nová diaľnica a bola to fakt katastrofa. Teraz je to fakt o 90% lepšie 😉 a spojov tu jazdí viac než dosť a dá sa dostať fakt všade 👍
@zmrzlinka2021 ďaleko na cestovanie odkiaľ kam? Lebo na hlavnej stanici si za 15 minut.... Ano, taka devínska je ďaleko ale dostať sa do 15 - 30 minut do centra vôbec nie je problém 😉 také Vajnory kde chodia dokopy 2 spoje raz za 20-30 minut sú podľa mňa vo väčšej pr... Paži 😁

zuzinabila
10. sep 2022

Pred pár dnami som odchadzala z BA po 20tich rokoch.mne Vrakuna vzdy vadila kvoli tomu ze je to totalna rovina🙂pre niekoho blbost,pre mna pohroma.milujem kopce,pohlad na lesy.preto sme sa aj prestahovali k lesu do kopcov😀

methexis
14. sep 2022

Ešte by som k výhodám pridala cyklochodnik až do centra 😊
A starosta je naozaj asi najlepší na Slovensku 😁

sju612
27. sep 2022

Ahojte, prosím poraďte , plánujeme kúpiť byt v PD, na Kazanskej . Bližšie ku Kauflandu . Ako sa tam býva prosím Vás ? Pracujem v Auparku, Každé Ráno plánujem chodiť MHD, býva dostupnosť už lepšia ? Ďakujem 🙏🏽

jane89
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sju612
27. sep 2022

@jane89 ďakujem , je kazanska aj Dorba na bývanie ?

kiwi3
27. sep 2022

jedine miesta, ktore su podla ma ok v podunajskych a vrakuni, su oblasti s rodinnymi domami (mimo hlavnych ulic ako je hradska). ze tam citit slovnaft je ale fakt, tak isto aj cisticku vod v okoli letiska (cize asi aj majoranova). do panelakov by som nesla, ale ak je na to niekto zvyknuty a nema inu moznost, asi mu to uz pride normalne.

kiwi3
27. sep 2022

@sju612 do kazanskej by som nesla. to je mordor. neprijemna hlavna cesta, krizovatka. v blizkosti slovnaft, vela hluku, smradu. v blizkosti kauflandu podivne individua, na slovnaftskej prostitutky a tak.

kiwi3
27. sep 2022

inak, ak ma niekto peniaze a chce byvat vo vrakuni, tak toto je urcite jedno z najkrajsich byvani, co sa tam da najst. priamo pri lesoparku. chodievam tade na bicykli a vyzera to fakt velmi fajn http://www.vilavlesoparku.sk/

sju612
27. sep 2022

@kiwi3 ďakujem za odpoved, ale keby mám peniaze idem do Petržalky alebo Ružinova 😁🙈🙈

sju612
27. sep 2022

@kiwi3 ja už neviem :( vravia mi ľudia čo tam bývajú že Slovnaft necítiť, že len sem tam , potom vy že áno na kazanskej … tak neviem už :( ….

akbara77
27. sep 2022

@gabika0825 viete o tom,že vo Vrakuni stojí vlak a na hlavnej stanici ste za 20 minút? Za 2,5 roka sa Vrakuna dosť zmenila. Asi tak.

sju612
27. sep 2022

@akbara77 dokonca keď máte elektricenku, vraj je to v cene v rámci mesta (vlaky).

miselka007
27. sep 2022

Ja som vyrastala vo Vrakuni, teraz byvame uz s muzom a synom v Biskupiciach a nikdy by som nemenila za inu BA cast. Cesty a hlavne zapchy sa velmi ale ze velmi zmenili odkedy postavili R4/D7. Ja pracujem pri Nivach a ci rano okolo 7 alebo poobede po 15:30 som doma za cca 12 max 15min co inokedy bol len sen byt za taku kratku dobu doma. Obchodov tu mame az az, skoly, skolky na kazdom rohu, ihriska, lesopark. Slovnaft za tie roky uz absolutne nevnimam a ani necitim. Obcas je pocut tie ohne ked spustia z tych vysokych kominov a aj mame potom v byte disco 🤣 a to byvame na prizemi ale mame okna otocene presne k Slovnaftu a akurat vzdusnou ciarou vidim tie kominy lebo mi tam ako naschval nic nezavadzia (ziadne stromy, ci bytovky) a osvetluje to izby ale vobec nam to nevadi. Staci zatiahnut zaluzie a nie je vidiet nic. My v PB cisticku necitime ale viem ze co byvaju ludia tam okolo nej a v starej Vrakuni tak ti ano. Ale ked som byvala este s rodicmi vo Vrakuni pri pesej zone tak sme nikdy nic necitili, aspon sa vobec na to nepamatam. Mne sa tieto lokality velmi pacia a nevedela by som si predstavit byvat inde. A co sa tyka Pentagonu tak chodievala som okolo ako stredoskolacka na zastavku aj ked mi to rodicia zakazovali ale vobec som necitila strach. A individuaa sa zgrupuju len tam na schodisku a zatial za 34rokov som s nikym nemala nejaky problem alebo ze by ma niekto otravoval alebo chcel okradnut.To sa mi este nestalo. Inak pekne domceky ako radova zastavba je na konci Biskupic ako sa ide do Rovinky kde postavili aj Lidl. Synova spoluziacka tam byva a pochvaluju si no neviem co to tam stoji ale byva sa im tam velmi dobre 😊 Ja si myslim ze sa vam tu bude pacit ak by ste ti niekde na okoli nasli byvanie ci uz Vrakuna alebo Biskupice. Inak tie PB sa mi zdaju take kludnejsie, mozno aj preto ze my byvame v poslednom panelaku a za nami uz zacina dedinka a je tu klud aj na nasej ulici.

veronice
27. sep 2022

@sju612 vieš čo, dostupnosť ôk, ale mne celá kazanska pride taka od veci 🙈 velka hlavná cesta, bližšie ku kauflandu aj ta veľká križovatka, hluk... Skôr sa pozeraj viac do sídliska ak je možnosť. Uz taka toryská mi pride lepšia. Ja bývam pri pesej zone a super - všetko blízko, bývam tu cely život, kupila som byt len o ulicu ďalej od rodičov a super 🙂 fitko, pošta, obchody, skolky, školy, zdravotné stredisko, vsetko po ruke... Na kazanskej mi pride všetko tak od ruky...
Ale ak mate možnosť ísť na obhliadku urcote chod a aspoň si zhodnotia sama to okolie a tak 🙂

akbara77
27. sep 2022

@sju612 áno, to je pravda...