Ako sa dostanem z hlavnej stanice na Hrobákovu ulicu v Petržalke?

katkateo
11. apr 2024

Niekto z BA ? Ako sa dostanem z hlavnej stanice v Ba na Hrobakovu ulicu v petrzalke ? Ktorou elek.?

pribinak
11. apr 2024
luliu
11. apr 2024

@katkateo žiadna električka, na Hrobákova nechodia elektricky, musíš busom a prestupovať

luliu
11. apr 2024

@pribinak chce ísť z vlakovej stanice 😉

janai1
11. apr 2024

@katkateo z hlavnej stanice ktorej? Autobusovej, železničnej?
Otvor si imhd, cp alebo Google maps a nájdi si

pribinak
11. apr 2024
luliu
11. apr 2024

@janai1 hlavna stanica je len jedna, a to vlaková..... Nivy sú autobusová stanica, nie hlavná stanica

lienka.7
11. apr 2024

@katkateo ak myslíš z vlakovej, tak bud pôjdeš 1 zastávku 93kou a potom prestupis na 83ku (zastávka Pod stanicou) alebo to prejdeš aj pešo z Hlavnej stanice a nastupis priamo na 83ku na zastávke Pod stanicou. 83ka potom stojí na Hrobakovej

janai1
11. apr 2024

@luliu to vysvetluj každému teda. Minule sa ma hostia pýtali na hlavnú stanicu a chceli ísť na autobusovú 🫢

maranco
11. apr 2024

Ja pozerám spoje aj MHD na tejto stránke
https://cp.hnonline.sk/bratislava/spojenie/vysl...

katkateo
autor
11. apr 2024

Ďakujem veľmi pekne vsetkym 🍀 😉

babkaland
11. apr 2024

Skôr autobusom. Električky tam nechodia (iba jedna trať prejde most a neďaleko za ním končí. Ani trolejbusy tam nechodia pre info. Tak hladajte len autobusy. Hľadajte tie s číslami medzi 80-90 tie premávajú v a do petržalky.

Ako sa dostanem z hlavnej stanice na adresu: Na hrebienku 33? Lebo jediné čo sa mi v Bratislave nepáči, že zastávky nemajú totožný názov s ulicou na ktorej sú. Ten kto neni z Bratislavy, odkiaľ by vedel že má ísť trolejbusom na konečnú že Koliba a odtiaľ je to vraj kúsok.

Inák na Hrobákovej býva kamoš.

janai1
11. apr 2024

@babkaland to by ma zaujímalo ako si to predstavuješ keď na jednej ulici su aj 4 rôzne zastávky...
Vieš ako? Otvoríš Google mapy, napíšeš odkiaľ kam chceš ísť a nájde ti to všetky možné trasy. Ale to by nemohli byť ľudia leniví si niečo vyhľadať samy

lienka.7
12. apr 2024

@babkaland niektoré ulice sú tak dlhé, ze su tam 2 aj 3 zastávky. Napr. Gagarinova, či Tomasikova ulica...Cize bolo by to podľa teba lepšie ze napr. Hrobakova 1, 2, 3?
Detto niektoré zastávky sú len z 2 strany ulice, vystupis z autobusu zájdeš za roh a si tam. Nemôže predsa na každej ulici stat autobus 🤦‍♀️

babkaland
12. apr 2024

Obvykle kombinujem Google Mapy a CP. Na google mape nájdem adresu a priblížim tak blízko aby ukázalo piktogramy so zastávkou. Kliknem naň a zobrazí mi názov. Potom otvorím CP a tam si zadám.

janai1
12. apr 2024

@babkaland ideš na to riadne cez Košice 😀 a pritom tak jednoduché

maranco
12. apr 2024

@babkaland používam rovnako, akurát preferujem mapy.cz vyzerajú krajšie a asi aj podrobnejšie

cukorfalat
16. apr 2024

@janai1 no to je tak, ked niekto chce ist niekam, a sam nevie kam 😀

lulu2014
17. apr 2024

@katkateo zober si Taxi bolt mas to 5-10e

katkateo
autor
17. apr 2024

@lulu2014 ďakujem,to je rozumna cena

lulu2014
18. apr 2024

@katkateo nemas za co. 🙂sikovnejsie ako prestupovat… a listky tiez nieco stoja 🙃

babkaland
18. apr 2024

Že 5-10? Tak od toho je MHD lacnejšia. Dokonca aj bolt kolobežka vyjde drahšie. Najlepšie je mať taký mobil kde sa dá používať CP. Také by ani mňa nenapadlo že od auparku do volkswagenu sa ide tak že musíte vojsť ešte hlbšie do petržalky na zastávku dvory a potom na 92-ku. Pritom logika by vás ťahala do mesta smerom. A ešte som musel kombinovať aj google mapu a CP lebo keď som napísal že hlavná stanica aupark nič nenašlo tak som musel zisťovať že zastávka sa volá pri sade.

Preto som vravel že sa hnevám na to že sa to nevolá rovnako ako ulica alebo nejaký známy objekt. Napríklad čo by sa stalo keby sa Einsteinova volala Incheba a Pri sade by sa volala Aupark? Vedeli by to aj Bratislavčania aj mimobratislavskí.

babkaland
18. apr 2024

A že niekto sa spýta na fóre na tom nič neni lebo čo ak má tlačidlový telefón a tým pádom nemôže používať aplikácie a internet. Ale keď sa na fórum dostanú, tak asi z toho počítača doma si môžu aj cestu naplánovať. To by ste sa smiali ako chodím na výlety keď mám tlačidlový telefón. Kopa papierikov s poznámkami lebo som doma pri počítači všetko naplánoval dopredu.

janai1
18. apr 2024

@babkaland Pri sade sa volalo Aupark kedysi. Z dôvodu komerčnosti (asi aupark prestal platiť 🤣) sa nemôžu zastávky volať podľa súkromných budov. Pri sade sa vola lebo je to pri Sade Janka Kráľa, logicky... Keby si používal BA stránku imhd tak ti to nájde aj podľa slova Aupark

babkaland
18. apr 2024

Díky za typ. Inák umelá inteligencia už je na takej úrovni že boli v databáze všetky veci okolo zastávky. A tak keby som hladal zastávku Pod stanicou a napíšem že SAVka tak by mi ju našlo. Aj Pri sade keby som napísal aupark, most snp, ufo, incheba, ponuklo by mi to najbližššie zastávky. Keby som bol IT-čkar aj by som takú appku naprogramoval 🙂

janai1
18. apr 2024

@babkaland taka appka už existuje a volá sa imhd predsa

babkaland
18. apr 2024

Tak ju stiahnem a vyskúšam. Fakt to pozná aj pojem SAV lebo niesom si istý ale zdá sa mi že pod stanicou zastávky poznám pod názvami Námestie Franza Lista a druhú že SAV. Nevolali sa tak? A poštovú si predstavujem ako obchodnú. Mišmaš v tom mám. Keby ste sa aj na výcbodnom slovensku spýtali že čo im hovorí J.Jonáša 1 alebo Volkswagen tak každý by poznal volkswagen. Pritom to je to isté.

babkaland
18. apr 2024

V Košiciach ide električka do US Steel a zastávka sa volá rovnako. Takže už na tabuli čo je na zastávke som vedel kam mám ísť. A medzitým je zastávka Pereš to poznám z mojseyovcov. Príde cigán z východu muklovať do VW a na zastávke by bolo že Opletalova a J.Jonáša. Vedel by? Keď tam je napísane VW už by vedel. Inák išiel trolejbus na letisko. Už tam natiahli vedenie?

janai1
18. apr 2024

@babkaland kedysi áno, už dávno sa volajú Pod stanicou. Áno, keď tam napíšeš SAV nájde ti zastávku pod Stanicou. Píšeš furt dookola to isté, otvor si tu stránku a pozri si to.

Autobusy čo chodia do VW sú tak aj označené. Zastávky sa volajú Jana Jonáša, VW1 a druha sa vola Volkswagen VW2. Rovnako aj pri zastávke Opletalova je skratka VW5. Ak nevieš čo je skratka VW tak to ti už nepomôže nič.
Na obchodnej sú 2 zastávky Vysoká a Poštová. Už zas sme pri tom čo sme ti vysvetľovali vyššie. Na jednej ulici je viac zastávok.

Na letisko nikdy trolejbus nechodil