Ako je to s parkovaním v Bratislave?

2. okt 2023

dobry deň všetkým. chystám sa do BA študovať. bývala by som v byte s cudzími spolubývajucími a popri tom pracovala. rada by som tam šla autom keďže ho mám no o tej parkovacej politike skoro nič neviem. vážne sa tam neoplatí ísť autom? alebo mám hľadať inzeráty kde sa píše že "parkovanie nie je problém"? mohol by mi to tu niekto vysvetliť? nie je mi totiž nejako po vôli precházať sa po mne neznámom meste v noci, keď idem z práce domov.

pribinak
2. okt 2023

Ak hľadáš prenajom tak musíš hľadať aj s parkovacím miestom. Málokde už zaparkuješ len tak a najmä vo večerných hodinách

Zas na základe jednej tragédie nerobme z BA Bronx. MHD pokrýva celé mesto a dá sa ľahko všade dostať

autor
2. okt 2023

@pribinak Radila by si skôr električku, či bus? Alebo je to jedno? A je bezpečné chodiť v noci domov, povedzme v Ružinove, Petržalke?

3009
2. okt 2023

Ak idem neskoro v noci treba ísť taxíkom.

pribinak
2. okt 2023

Aj bus aj elina sú ok.

ivka225
2. okt 2023

Zvacsa nemas na vyber - niekam chodia elektricky, niekam trolejbusy, niekam autobusy. Ale myslim, ze medzi sposobom pohonu dopravneho prostriedku a bezpecnostou v nom nie je korelacia. Podla mna su vsetky v poriadku.

matula77
2. okt 2023

zalezi aj na tom kde si najdete byt. V petrzalke je napriklad rezidencne parkovanie, ale je aj kopec miest kde vie zaparkovat aj nerezident, len ratat s tym ze to nemusi byt rovno pred vchodom. a teda rezidencne nie je iba v petrzalke. Ja tu byvam uz dlho a nemala som nikdy pocit ze by som sa bala ist domov alebo rozmyslala nad tym ci to je/nie je nebezbecne. Za tie roky co som tu som sa do takej situacie nedostala

mistymay33
2. okt 2023

@matula77 Ja mám pocit, že. Petržalke už nie je žiadne miesto, kde by zaparkoval aj nerezident, a to hlavne teraz, ked zakazali parkovanie na chodníkoch ...

autor
2. okt 2023

@matula77 V mojom prípade asi Ružinov.

maranta_leuconeura
2. okt 2023

Najlepsie ti bude vedie povedat majitel nehnutelnosti alebo ludia co byvaju v okoli. ,,asi Ruzinov" je velmi siroky pojem. Aby si dostala normalne odpovede potrebujes vediet ulicu ak nie presnu adresu, kedze tych parkovacich zon je plno, niektore sa budu spustat v najblizsom obdobi, niekde sa o nich este ani neuvazuje.

nika11103
2. okt 2023

Dievčatá a ako to prebieha s tým parkovaním ? Vy čo máte rodinne domy naozaj si nemôžete pred domom zaparkovať ?

petamich
2. okt 2023

na zaklade tychto info ti fakt nikto neporadi 🤷‍♀️ ale vseobecne bud hladat prenajom so sukromnym parkovacim miestom alebo sa dohodnut s majitelom, ze si das v podnajme trvaly pobyt (co moze byt problem) alebo treba vediet konkretnejsiu lokalitu, Petrzalka cela uz ma parkovaciu politiku (ak sa nemylim), Ruzinov uz ciastocne tiez - a tam ako nerezident nezaparkujes, resp. zaparkujes ale vyjde ta to asi drahsie ako podnajom 😵‍💫

zuzanaete
2. okt 2023

Aktualne info mas na stranke paas.sk . Postupne sa zavedie rezidencne parkovanie v celej BA. Takze bud hladat novostavbu s parkovanim alebo riesit trvaly pobyt v najme, aby si mohla parkovat. Alebo potom platit, ale to uz bude dost drahe na cely mesiac.

petamich
2. okt 2023

@nika11103 ak pozemok pred rodinnym domom patri majitelovi nehnutelnosti, tak tam nie parkovacia politika a mozes, ak nepatri a patri mestu/mestskej casti, tak nemozes resp. mozes ale plati opat politika a jej pravidla

emalka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
emalka
3. okt 2023

Ako nerezident mas taketo moznosti
https://paas.sk/nie-som-rezident/

pallacinka29
7. okt 2023

my byvame v casti, kde este nie je spustene rezidentske parkovanie, ale presne kvoli takym ako Ty, ho cakame… kopec aut s mimobratislavskymi SPZ, piati v jednom byte, kazdy so svojim autom… pridi vlakom a pouzivaj MHD, da sa uplne normalne fungovat

emalka
8. okt 2023

@pallacinka29 my tiez na to cakame, ale mozno sa nedockame (stare mesto) a tym padom nemame narok na rezidentsku kartu 🤦‍♀️

tramtada31
9. okt 2023

@pallacinka29
@emalka no len podľa mna mate naivnu predstavu. Pred zavedením paasu som parkovala rovno pred bránou, teraz už o 19 tej nenájdem parkovacie miesto ani v rádiuse 150 metrov od brany. Vallovci nám zrusili kopec parkovacich miest, dokonca je tu slepý chodnik, ktorý sa končí smetiakmi a oni na ňom zrusili parkovanie - 14 miest, aj keď po ňom nikto nechodi, lebo rovnobežne s ním sú široké chodniky, ktoré sa aspoň niekam napájajú. A to nebudem hovorit ako do šikmých miest musíme cúvať, takze sa človek do kufra nedostane a decka musím pernamentne obkladať na zadných sedadlách nákupom. My hodnotíme parkovaciu politiku veľmi zle. Žiadne zlepsenie, ešte si za toto zníženie kvality bývania musíme platit.

bohus43
16. nov 2024

Parkovanie v BA je katastrofa, co je dovod, preco do centra - ani sirsieho vobec nechodim, neminam tam svojej peniaze. Bratislavcania to tak chcu, preto si zvolil Valla a poslanci sialene zhorsili situaciu zakazom parkovania na chodnikoch. Je to zle a bude uz len horsie. Stranka paas nikomu nijak nepomoze.