5-ročné bilingválne gymnázium v Bratislave

janka109
30. okt 2023

Ahojte
vyberam pre dieta bilingvalne gymnazium, nevadi mi ani platene (samozrejme nie tie typu 1000eur mesacne).
Zatial sa rozhodujem medzi gymnaziom Ceska, Matky Alexie a Spanielske. Neviete kolko sa hlasilo minuly rok a kolko brali? mate niekto skusenosti kde na doucko, spokojnostou deti na skole atd? dakujem

zic
30. okt 2023

poslal som ti sukromnu spravu nech to tu nespamujem...

zuzike123
30. okt 2023

Alexia nema bilingvalne studium. Pocty prihlasenych/prijatych si pozri tu: https://www.svs.edu.sk/prehlady.aspx

luccija
30. okt 2023

@janka109 Matku Alexiu sme aj my zvažovali bola som na online dni otvorených dverí a páčil sa mi prístup a aktivity školy.Nie je bilingválne.Ale nakoniec sme dali prednosť aj kvôli cestovaniu inému.Na španielskom poznám viac deti sú spokojní kamaratkina dcéra práve išla na farmaciu na VS.Kazda škola Ti dá len toľko koľko žiak bude chcieť🙂choď na DOD

lucik194
30. okt 2023

no doucko v ba ste docela zaspali.... to sa riesi v septembri, teraz vacsina uz je obsadena....

darkswan
30. okt 2023

Zacali ste s douckom sa obzerat dost neskoro, konkurencia v BA je mega, bilingualne su aj bilicka, l.saru, metodova….a treba zamakat aj doma, nielen na doucku

luccija
30. okt 2023

@lucik194 ale nestraste ju.Ja som názoru, že buď na to dieťa má, alebo nie.Teraz bude chodiť na doučovanie a potom nebude stíhať tempo.
@janka109 stiahnite si staré testy, ktoré sú na stránkach škôl, plus som kúpila v Panta Rhei testovnice a podľa toho sme robili testy.Doucovanie mala zo SJ chodila 2m tam mala rezervy, lebo nás Corona zastihla v najhorších rocnikoch

zic
30. okt 2023

@luccija to uz davno neplati... ak ti bude 95% deti chodit na doucko, tak nebude stacit na to mat, lebo ta predbehnu ostatne deti... prijimacky su na pretriedenie natresku (silne rocniky)... Nevravim, ze ked je dieta veeeelmi mudre, tak predbehne aj niektore, co chodia na doucko, ale je to skor nahoda... A samozrejme z 8cky to je potrebne ako sol, lebo na prijimackach su aj veci z 9teho rocnika... a to nemaju ako vediet...

jankaju
30. okt 2023

Treba si stiahnuť príjmačky z predchádzajúcich rokov a prepočítať. Na stránkach škôl sú aj výsledky, takže ich viete odkontrolovať. Mne išla dcéra z osmičky a musela sa doučiť deviatacke učivo čo sa týka SJ a MAT. Tak isto pomohli aj deviatacke monitory s výsledkami. Vypracovávali sme ich doma a čo sa ešte neučili, tak sa to dobralo.

lucik194
30. okt 2023

@luccija v BA toto davno neplati.....
vies kolko sa hlásilo deti napríklad na Vazku minuly rok na bilingual?
do jednej triedy 649 kusov deti......
vacsina skol v BA nedava na net starsie testy bilingual. takze smola

luccija
30. okt 2023

@lucik194 viem...absolvovali sme to pred 2 r na bilingval.Vsetky školy čo som pozerala mali testy, ale môže byť vazku sme nechceli.
@jankaju áno, z 8 r chápem, že je doučovanie potrebné zabudla som, že nemajú všetko učivo prebrate moja išla z 9 r.

kivivi
30. okt 2023

Viacero bilingvalnych gymplov ma len test z vseobecnych jazykovych a vseobecnych studijnych predpokladov. Vtedy su na tom osmaci aj deviataci narovnako, kvoli prijimackam netreba doberat SJ a Mat. Testy na strankach skol su, ale casto bez spravnych rieseni. A tieto predpoklady, to nie je ako matematika, ze vyratam spravny vysledok. Boli otazky, kde nikto z nas spravnu odpoved netusil, ani ucitelia ZS.
Suhlasim, ze deti, ktore chodili cely rok na doucka a dostali sa na bilingvalne gymple, tam potom trpia - to su viacere skusenosti v mojom okoli. Preto som dieta na doucko nedala. Nepokladam ju za nijako extra jazykovo a studijne nadanu, napriek tomu ju vzali na vychytenejsi gympel a zatial patri k tym lepsim ziakom v triede.

luccija
30. okt 2023

@zic inak to, čo píšeš je dosť veľké mínus pre tých čo idú z osmičky.Moja dcéra nemala rada matematiku a teraz na gympli má super známky čo na základnej mala aj trojky z pisomiek, keď som sa pýtala či je lepšia učiteľka, alebo prečo jej tak matematika ide tak povedala, že to sa učili v 9 r a tí, čo išli o rok skôr majú medzery aj v chémii aj matematike učiteľka na rodičovskom povedala, že prispôsobí tempo tým, čo odišli z 8 r.Viem, že sme rok stratili, ale ona v 8 r. vôbec nevedela kam chce ísť a bol COVID neverila som, že to dobre napíše po 2 r čo boli skoro doma.Tym chcem len povedať, že netreba tie decká nasilu hnať aj ten rok spraví veľa.

lucik194
30. okt 2023

no ja mam prave z BA vela deti co sa dostali z 8 rocnika na bilingual a nemaju ziadne problemy v uceni, ani im nic nechyba doucit sa(tvrdia rodicia) na doucko chodili vsetci (bilicka, lewis, vazka)

zic
31. okt 2023

@luccija len prides o jeden pokus umiestnit dieta (na dobru skolu)... zase na bilingvu vacsinou idu lepsi ziaci... nas syn sa v normalnej skole nudil (matiku vie velmi dobre)... 9tacke ucivo im akurat vysvetlili na doucku... na prijimackach je to asi preto, aby vyfiltrovali ludi...
V skole je to v cajku a to teda idu v inom jazyku...

janka109
autor
31. okt 2023

ok tak idem teda zachranit situaciu, syn ma doucko raz tyzdenne ale len u pani ucitelky, tak vseobecne, ziadne cielene . mate skusenosti s tymi spolocnostami typu intenzivne.sk, feedu alebo populo? dikes

mooonika1975
31. okt 2023

@darkswan my sme na doučko chodili od novembra. Pisali v marci. Úplne v pohode stačilo. Vlastne to ani nebolo doučko, to boli len testy, ktorými sa testovali. A venovali sa problémovým úlohám

janka109
autor
31. okt 2023

@mooonika1975 parada dakujem za povzbudenie 🙂 a este daku knihu alebo zbierku uloh na doma mate odskusanu? lebo je toho vela ale ako je to relevantne netusim. dakujem.
Ja som nasla kurzy od januara cize tam to zintenzivnime a do vtedy sa bude ucit doma. dakujem za rady

mooonika1975
31. okt 2023

@janka109 No mali sme , ale priznám sa , moc z toho neriešili, ba povedala by som , že vôbec . Takže ti ich nejdem ani odporúčať . Ale na doma skúste - Matematika - zbierka príkladov a testov, taká zelená. Slovenský jazyk sme nemali, slovenčinárku mali prisnu, naučila ich vyborne.

lulu2014
1. nov 2023

@janka109 dcera chodila na Vranovsku. Tiez 5r.biling. Isla z osmicky. Nechodila na ziadne doucko. A spravili testy aj so spoluziackou. Aj ho teda uspesne ukoncila. Natrafila na zle roky kvoli kovidu-vela americ.lektorov odislo. Tak to nebolo dobre. Uz dnes je to snad opat v starych slapajach. Aj ich triedna prof.hovorila hned na prvom rodicku ze je to hrozne narocna skola. Dalsia spoluziacka chodila na spanielske ale isla z deviny. Bola spokojna.
Drzim palce. 😊

luccija
1. nov 2023

@janka109 tiež chodila k svojej učiteľke na doučovanie, plus tie testovnice z kníhkupectva.

simoli
21. nov 2023

@janka109 ak by ste potrebovali doučovanie z matematiky naviac, prípravu kde sú náročné prijímačky, môj syn doučuje na testovanie 9 a príjímačky. Sám je študent na GJH a riešiteľ seminárov, olympiád, slovenských aj medzinárodných.