Ahojte
Chcem sa opyatat ci aj Vam niektorej sa stava,ze Vam dieta odmieta pit mlieko (u nas UM) ked je vonku teplo..dnes bolo 27 stupnov a maly (3 a pol mesiaca) mi o 10:30 vypil iba 100ml a potom som s nim az do 18:30 bojovala a sotva som do neho dostala 50ml mlieka..musela som spalnu vyklimovat,nehat ho doslova ochladit ..dole oblecenie aj plienka ..a jak sa ochladil az potom mi zjedol jeho beznu davku 200ml.
Stava sa to niekomu? Ako to riesite?
Dakujem za odpovede
My sme mali dnes rovnaký problém. Od 11 nepapal
@zaborakahana my aj dnes mame to iste..zas odmieta mlieko..a teraz to uz teplom nebude..uz ma napada hocico..ci aj tie zuby nahodou nezacinaju robit sarapatu
@mia2244 Nijak. Kazde dieta ma predsa vybudovany echanizmus, ktory mu hlasi ze ma hlad, ze ma smed, ze toto mu chuti a toto nie. Takze ak asi pit mlieko nechce, tak to nie je preto, aby nahnevalo mamu, alebo uspokojilo modreho konika ....
Ak clovek hlada vysvetlenie preco, tak mozno preto, ze v lete je clovek viac smedny ako hladny a mlieko nie je od smedu, ale od hladu ... Tolko sedliacky rozum ...
S dcérou som to tak mala. Ako prišli horúčavy, odmietala cez deň UM (veď ani nám dospelým nechutí extra jesť v teple). Skúšala som aj chladnejšie, aj teplejšie. Proste nie. Vodu mi ale čiastočne vypila. Nebadala som na nej známky, že by jej cez deň UM chýbalo, bola veselá, reagovala na okolie, hrala sa (primerane teda mesiacom). Tak som to do nej netlačila. Jedine som tým seba a aj ju zbytočne nervačila.
Dobehla si svoj príjem potom večer, keď sa ochladilo. Takže sa mňa rada: ak nechce, zbytočne netlač. Samozrejme, ak by si videla na dieťati, že je malátne, bez nálady, málo ciká - potom by som to riešila.
Inak len aby boli tekutiny, aspoň vodičku skúšaj.
@teegreen joj, to nie teraz. Neuviedla som, že to bolo vo veku porovnateľnom s autorkou dotazu. Dnes má dcéra 2,5 roka, a čo nezje ju, to zje ona. A svoju odpoveď som smerovala na jej prvé leto, to mala 1/2 roka.
Ale inak nie, okrem vody a fakt minima UM cez deň vtedy nič nechcela a nepotrebovala.
hm, neboli ste niekde, kde sa mohol prehriat?
nam sa toto stalo raz, ked sme boli s malym v neklimatizovanom aute na kontrole u lekara. tiez bol vtedy taky malicky, tusim este mladsi ako vas. zrejme sa v aute prehrial a po prichode domov bol zrazu spavy a nechcel nic jest. trvalo to takmer cely den, ale davala som mu potom aj nasilu, lebo bolo teplo a mohol sa dehydrovat (ono je to potom taky zacarovany kruh - nepije, spi, nema energiu, tak zasa nepije a spi, ale ani neplace, takze vytvara klamlivy dojem, ze vsetko je ok...)
ak to bolo toto, treba davat pozor na to prehriatie.
druhy raz sa nieco podobne stalo, ked mal 4m. zistili sme, ze mu idu zuby. tiez sme potom par dni krmili aj nasilu, lebo bol august a zdalo sa mi, ze coraz menej cika.