24-hodinová PH metria na Kramároch

mirkaknm
27. mar 2023

Ahojte mamky, ma tu prosim niekto skusenost s 24h.PH metriou pre 4 rocne deticky?
Kde na SK to robia? Potrebujeme vysetrit reflux. Ako to cele prebieha? Davaju detom potom papat potraviny kt.im robia zle?
Ako to zavadzaju, vyberaju?
Vyzaduju na Kramaroch alebo inde najskor covid test?
Davaju maminky a deticky do jednej izby, spia spolu?
Ako efektivne je toto vysetrenie?

Dakujem moc.

drake122
27. mar 2023

pH metria je vlastne taká sonda... elektróda... hadička 🤣, ktorú zavedú cez nos do pažeráka, je napojená na prístroj, ktorý si dieťa potom 24 hodín nosí "v kabelke", zaznamenáva hodnoty pH v pažeráku počas bežného režimu. Žiadna extra "zlá" strava, alebo také, len bežný režim. Graf sa potom vyhodnocuje na počítači a zaznamená sa, koľko epizód refluxu sonda namerala. Zavádzanie bude pravdepodobne cirkus, dieťa bude revať, prskať, ale s tým sa nič nedá robiť u 4-ročnej. Väčšie dieťa už aktívne spolupracuje a prehltne tú sondu v podstate samo. Vyberanie nič hrozné, na jeden šup vytiahnu, to je rýchlo. Skôr bude treba dávať pozor, aby si to sama nevytiahla zavčasu.

mirkaknm
autor
28. mar 2023

@drake122 A pri sono bruska na gastre sa dava nieco vypit?

drake122
28. mar 2023
lucik194
28. mar 2023

@mirkaknm absolvovala som to s mladou pred x rokmi , prave na Kramaroch. mala 6 rokov.

zavadzanie je horsie, ako vyberanie, vyberanie moze byt len problem ked je hadicka sucha, moze drhnut, nic hrozneho.

s mladou som tych 24 hodin bola v nemocnici, na obed sme dosli, poobede zaviedli, na druhy den poobede vytiahli, absolvovala tam doobeda skolu 4 hodiny, vecer na druhy den (ked jej to vybrali) sme aj so spravou isli domov.

vsetko co vypila a zjedla, som zaznamenala do dennika na taky papier. vopchaju to nosom, dole hrdlom a smer dole. pristroj mala cely cas na sebe zachyteny. toto je uplne v pohode vysetrenie, su ovela horsie.

na izbe som bola s nou, akuratne to bol slusny zahul, kedze bolo plne oddelenie a v podstate ma nemali kde ulozit, aj my sme boli na izbe 3 deti plus 2 rodicia.

jest davaju uplne normalne, to nie je ze daju zjest nieco "zle" aby videli problem. oni potrebuju zmonitorovat vsetko, tekutinu, jedlo, takze odporucam aby dieta naozaj tych 24 hodin v nemocnici normalne jedlo, ziadne take toto nechcem, nebudem, lebo inak nebudu mat co diagnostikovat.....

mirkaknm
autor
30. mar 2023

@lucik194 lucka dakujem ze pises. Moja dcerka ma len 4 rocky Nechcela by som aby sa stalo ze nebudem na izbe pri nej. Na akom oddeleni to robia?

lucik194
30. mar 2023

@mirkaknm my sme boli na chirurgii

mirkaknm
autor
1. apr 2023

@lucik194 Tam vam robili ph metriu?

lucik194
1. apr 2023

zaviedla jej to gastroenterologicka, ale lezala na chirurgii,

mirkaknm
autor
1. apr 2023

@lucik194 kedy to asi bolo? Nemuseli ste tam byt 3 dni? Ako stare dietatko mate?.Ako to zvladla? Dakujem

lucik194
1. apr 2023

@mirkaknm 6 rokov dozadu, takze nie cerstva informácia, ale zavadza sa to cez nos stale rovnako. dieta prvy stupen v skole.
neboli sme tam tri dni. ako som napisala na obed sme prisli, poobede zaviedli, mala 24 hod, vytiahli, vecer prepustili 🏠.