Prosím o tipy, na tento víkend, od soboty do nedele.... 😃
Js budem skepticka ale už nič, ale keď ste neboli, tak kúpele a kostol, tam sa skončil život a veľká škoda... Jedine ak vás zaujímajú zrúcanina zborovskeho hradu.
@huginko My sme si dali konečne vlani trip Bardejov okolie. Boli sme na dva dni keďže od nás je to dosť ďaleko. A môžem za seba povedať,že je tam čo pozerať aj tri. Pozreli sme si všetko čo popísali vyššie. Od krásneho námestia,Bardejovské kúpele,prekrásny skanzen,izbu cisárovnej Sissi,večerné mesto s krásnou svietiacou fontánou a posedeli večer na vonkajších terasách. Druhý deň sme vybehli na zrúcaninu hradu Zborov a potom Prešov a boli sme nadšený .Stihli sme všetko čo sme si dlho plánovali a naozaj sa len potvrdilo,že Slovensko je nádherné. Len sme boli prekvapení,že nato že bolo leto bolo všade vyľudnené. Takže v podstate akýsi kľud oproti iným Slovenským mestám kde to žije oveľa viac.
To čo je hore na obrázku je podstata. To unescové námestie, íst hore do veže, radnica zo stredoveku, hradby aj chodiť sa po nich dá kde je to spravené. Kúpelný areál - tam je všeličo: historické budovy, drevený most, skanzen, egyptská cukráreň jak hviezdna brána také oné sú tam na stene namalované, to sa mi lúbilo, výstup na 2 výhladne. Kalvária a na kopci zatvorený kostol výhlad lavičky že troška byť tam, chodieva vláčik dráčik čo prevezie v podstatnej časti mesta a aj areál kúpelov prejde. Zborovský hrad z ktorého je výhlad na rómsku osadu. Je tam vela cigánov všade.
Ja som behal na tej chodbe čo prepája kúpelné domy to ma bavilo. Ale krinica zdroj je lepšie to je jak piešťany ešte peknejšie vyzerá ešte aj pozemnú lanovku majú aj ulice sú krajšie. Kolonádu majú úplne super. Tam hybaj.
Hybajte si dat kávu horúcu čokoládu. Taká balkónová budova hore je diskotéka kryštál ale tam sa bijú. Dole je taká faraónovská cukráreň. Hore jepizzeria ešte. Ja som jedol všade aj hore aj dole. My sme sa báli lebo chceli sme ít do kryštálu a bitka velká bola, a my sme sa nechceli márovat lebo nemali sme tam bandu inák by sme išli do nich.
Tak sa ide do Hervartova. Inák zopár kaplniek sa opravovalo. Nie všetky ale niektoré. A aj na hrad budem zvedavý kolko pokročili.
@huginko Bardejovské kúpele - okrem fajn prechádzky pozri Skanzen, pamätnú izbu cisárovnej Sissi, v meste Bardejov námestie, ulička Johna Lennona.