Ako ste si našli byt/dom/pozemok v Bardejove?

vanesnicol
18. dec 2020

Ahojte, chcela by som sa spýtať prípadne ak by mi mohol niekto poradiť. S partnerom už niekoľko rokov hľadáme bývanie v Bardejove. Zatiaľ bez úspechu. Ked sme mali aj ponuku bola v ten čas pridrahá a mi sme zaváhali lebo sme videli lacnejšie ponuky v tej dobe len sme ich nestihli. A myslím si že nie ame v Bj sami ktorý nemajú na 90 až 100 tisicove byty. Mal by niekto nejakú radu /typ? Nevadí nám ísť ani na dedinu ale nie prilis daleko. Ďakujem

oli18
19. dec 2020

Daj si inzerat, ze kupis. Ohlasia sa ti aj realitky, ktore ponukaju. Luskaj internetove ponuky.

vanesnicol
autor
19. dec 2020

@oli18 ďakujem ale inzerátov už sme davali asi 100. Aj sme lepili po meste papieriky, aj inzerat do novin... Ale izvu sa ludia s ponukami že 100 000€

vanesnicol
autor
19. dec 2020

A takisto už všetky realitky mame prejdene maju nas napisanych v poradovniku......
A inzeraty pozerame každý deň...

marryen
19. dec 2020

@vanesnicol a nebude problém v tom, že ste ochotní " dať málo" ? Neviem po koľko sa pohybujú byty v Bardejove..ale myslím, že po 60 - 70 tisíc už dlho nie....... aký máte strop?

maryetta
19. dec 2020

@marryen no moja kamoska ked hladala byt tak ceny presova sa rovnali bardejovu.

vanesnicol
autor
19. dec 2020

@marryen max 80. Ale to uz aj s prerabkou. Bohužiaľ bežný človek ktorý tu pracuje nema na viac. Sme zamestnanci nie podnikatelia.

vanesnicol
autor
19. dec 2020

Ja som videla byty v Košiciach lacnejšie než tu v Bj veď to je smiešne. BJ žijú asi sami milionari. A za tie 20 rocne prerabky v 60 ročných bytovkach pytat tolko ale tak taka je situacia. Mlady nemaju kam ist pokiaľ nie su z bohatych pomerov alebo nezdedili.

stary_ujco
19. dec 2020

Akú máš predstavu o kúpe byvania? Ze byt v Bardejove stojí pausalne 100 tisíc a najdes niekoho nezorientovaneho, kto predá už prerobený za 80? Ak obides realitku, usetris možno 2 3 tisícky. Ale nie 20... Nikto na strane kupujucich nie je nadšený rastom cien, mna tiež vysiel teraz nový barak na vyse 300 tisic. Ale ked budem čakať ďalších 10 rokov, lacnejšie nebude

vanesnicol
autor
19. dec 2020

@stary_ujco akurat že ja nemám už odkiaľ vytiahnuť peniaze....

vanesnicol
autor
19. dec 2020

@stary_ujco ono by stačilo aby ľudia dostaly rozum a nekupovali predražené ponuky. Lebo takto to navisili umelo realitky. A teraz to tak ide.

marryen
19. dec 2020

@vanesnicol akože ja chápem, my sme tiež nie žiadny milionári a nikto nám nič nedal. My sme stavali dom, hľadali sme pozemok..je to už pár rokov dozadu. Tiež neskutočné ceny za všetko, dlhé hľadanie. Nakoniec sme našli, mne sa zdalo dosť aj tak. Ale napokon som rada, že sme kúpili, teraz už by sme za neho dali minimálne raz toľko. Takisto hodnota domu pekne stúpla, minimálne o 50 tisíc, oproti tomu, čo sme zaň dali my. Takto to funguje všade..... V Prešove tiež sú neskutočné ceny za byty...mám pocit, že cez koronu to ešte išlo všetko hore.

vanesnicol
autor
19. dec 2020

@marryen môžem sa opýtať kde ste našli pozemok?

terina25
19. dec 2020

A kde si prosim ta tie byty hladala?lebo ja som nasla pod 100tisic. 2 izbovy .

terina25
19. dec 2020

@vanesnicol a dalsi 3ixbovy rekonstruovany

iveska
19. dec 2020

@vanesnicol Ceny v Bardejove sú neskutočne prehnane. Mali sme v najme dom. Zvažovali sme kúpu, ale keď nám zadreli 165000 🤣🤣🤣 Tak sme nevedeli ci sa smiať ci plakať. A ďalších 50 daj do prerabky. A teraz pre koronu si dvihli na 200 000. 🙈🙈🙈 Lacnejsie bude keď si kúpim a postavím nový dom 🤣 veľa šťastia v hľadaní.

vanesnicol
autor
19. dec 2020

@terina25 ano dvojky viem aj ja najst aj za 65 ale 3jky je ineeee. Sme rodina dvojka je pre nas mala. A VNB nie.

vanesnicol
autor
19. dec 2020

@iveska ahoj. Ano mi sme mali mat trojku v kúpeľoch čakali sme na ňu pol roka. Odmietli sme 3 izbovy komplet prerobeny byt za 80 000€ na Komenského. Lebo sak radšej dáme za novostavbu toľko. Ale keď prišlo na davanie zalohy zdvihly si cenu bytu o 10 000€ a ešte aj to co malo byť v cene už tam zrazu nebolo. Tak mame prd a nie byt. Peniaze nečurame.

stary_ujco
19. dec 2020

@vanesnicol realitka si vezme 2000 eur aj pri dome za 50 tisic a vezme si ich aj pri dome za 150 tisíc. Akým spôsobom dvihli realitky cenu? Ze predávajúcemu povedali, nech pyta o 5 viac a on blbec počúval a zarobil viac? 12 rokov dozadu som zháňal byt. Trvalo mi to 2 roky, chcel som presnú lokalitu. Ceny šli medzitým hore o 25 percent. A daný byt som nakoniec získal tak, ze v piatok prešiel dedičom zapis na katastri, v nedeľu som bol na obhliadke a v pondelok rano som s hotovosťou stál pred dverami realitky, aby som zaplatil. Lebo realitka na mojej obhliadke narobila fotky, v nedelu vecer dala inzerát a do rána mala pani 25 telefonátov od ľudí, čo byt ani nechceli vidieť a chceli rovno kupovať. Vsetci moji známi sa drzali za hlavy, ze som z fleku vyplatil 1000 eur za meter štvorcový. Dnes ten istý byt stoji 2000 eur za stvorak a keby ho dám na web, ešte tento rok je predaný. A dnes je situácia taká, že každý kto ma zvyšných 300 eur mesačne, tak ich vrazí do kúpy bytu na prenájom.

vanesnicol
autor
19. dec 2020

@stary_ujco realitky to vyuzili tak ze nadhodili ovela vyzsiu cenu za byt a cakali ci sa preda a on sa predal. A predal sa tak ďalší a ide to.... No ked na to niekto má tak si to môže dovoliť.....

vanesnicol
autor
19. dec 2020

Potrebovala som skôr ci ste boli napr na meste sa informovať ci sa dajakú nejaké mestske pozemky odkúpiť alebo niekde na nejakej dedine na za starostom ci su pozemky... Ja aom aj pisala ze nemam na 100 000 ve byty. Tak si ich asi tazko kupim ked na to skratka nemam.

iveska
19. dec 2020

@vanesnicol koľko km si ochotna dochádzať do bj? Ešte by som skúsila nalepiť v dedinách kde by ste Teoreticky mi záujem o pozemok alebo dom inzerát. Videla som už take vylepene na zastávke MHD

vanesnicol
autor
19. dec 2020

@iveska max 10 ale dlha luka a zborov nie. Ten smer ani velmi nechceme ostatne nam nevadia.

vanesnicol
autor
19. dec 2020

@iveska už som tiež rozmýšľala ísť po dedinach a skúsiť tam vylepovat. Tu v meste to nemalo uspech. Večer sme lepili sli sme rano okolo a bolo 90% strhnute

iveska
19. dec 2020

@vanesnicol určite choďte smer dediny a vylepujte inzeraty, možno aj počas tejto krizi by predalo veľa ľudí pozemok. Choďte smer na lukavicu,tam je viac pozemkov na predaj.

vanesnicol
autor
20. dec 2020

@iveska ďakujem za radu určite pôjdeme 🙂

spadnutaslivka
20. dec 2020

@vanesnicol ja ale nechápem, keď nemáš 100 000 na byt, tak prečo si myslíš, že za menej kúpiš pozemok a ešte aj postavíš dom.... resp. postaviť dom je riadna pálka a ešte keď nemáš ani pozemok, tak sa naplatíš ešte viac. a byt kúpiť priamo v kúpeľoch ste nemali váhať...no ale tak čo. keď nemáte peniaze, tak nekúpite. a ceny určite len tak neklesnú, len pôjdu vyššie, lebo je nedostatok a veľký dopyt. Ja to vidím skôr len na kúpu po známosti, aj to nemáte moc veľké šance.

marryen
20. dec 2020

@vanesnicol tiež Ti nechcem brať nádeje, ale ak nemáte 100 tisíc na byt, tak so stavbou domu ani nezačínajte...vyjde to viac ako 100 aj s pozemkom...určite. :(

darinka52
20. dec 2020

@vanesnicol umelo nenavysili realitky, ale samotny kupujuci, kedze ponuka bytov na predaj je ovela nizsia ako samotny dopyt. Ja som kupila byt dva roky dozadu. Ano bol drahsi ako bola jeho skutocna hodnota, ale bud beries alebo su iny kupcovia. Nemala som badcim rozmyslat, kedze som byt zhanala dlhodobo. Nelutujem. Viem, ze teraz by som za ten byt dala o 10 az 12 tis viac. Inak tomu ani nebude. Nehnutelnosti budu len drahsie a drahsie (dopomaha k tomu konkurencny hypotekarny boj). Na Vasom mieste by som brala aj 100 tisicovy byt a uskromnila sa, lebo o rok take byty budu uz stat 120 tisic.

sunflower109
21. dec 2020

@vanesnicol byt minule v gaboltove za 36tis komplet prerobeny, v zborove tiez su ponuky ale chapem romovia tam prevysuju , tazko najst. My sme nasli na dedine 3 r dozadu tiez sme hladali dlho predlho🙈 viem ze na dedinsch stavaju najomne byty alebo lacnejsie na odkupenie. Pozemok v Bj minimlne 50e za m² cize len pozemok by ta vysiel 50tis kde to este hruba stavba, siete a celkove zariadenie. Andrejova smer BNV mala teraz pozemky okolo 20-30tis ak na stavbu domu. Dvojizbovy byt ktory sa da prerobit na mezonet je teraz v BNV za 66tis komplet novy a zariadeny, co je super ked by si chcela to poschodie dorobit mala by si zaco ak je limit do tych 80tis.

vanesnicol
autor
21. dec 2020

@sunflower109 ďakujem veľmi pekne za info. V Bj pozemok viem že to nie je sanca. S tym ani neratame.