Zvažujeme kúpu chalupu v Banskej Štiavnici alebo v Kremnici. Ako sa býva v týchto mestách?

markoev
14. jún 2021

Čaute, už dávnejšie som tu vytvoril diskusiu ohladom sťahovania a miest aby ste mi poradili ako sa vnich žije. Medzi časom sa situácia vyvinula tak že z trvalého sťahovania rozmýšľame skor nad chalupou( trávili by sme tam buď víkendy alebo týždne a víkendy boli doma na východe.) boli sme si obzrieť viac miest a konkrétnych chalúp, no očarila nás najmä Štiavnica a Kremnica 🙂 tak som sa chcel opýtať tých čo tieto mestá poznajú na názor atd.

lily111
14. jún 2021

Dobry vyber🙂Moj sen je mat chatu na Polani🙂 Ja som vyrastala blizko Kremnice. Kremnica ma svoju atmosferu, je to take mile, prijemne mestecko,kde sa vsetci poznaju. Pesou zonou prejdete za 10min. Nejake romanticke zakutia necakajte, ale urcite si k nej vyvorite pekny vztah.Tak vy zas nebudete turisti, vy budete chalupari a chodit skor po vyletoch, turach, prechadzkach a tom pripade je Kremnica idealna volba. Velmi ma mrzi ze z nejakych "vyssich "dovodov nie je v prevadzke termalne kupalisko, kore bolo velmi oblubene. V Stiavnici je vzdy velmi vela ludi (ako nam povedali prevadzkari parkoviska)- a je jedno ci je utorok, ci je oktober alebo den pred Vianocami. Rozhodovat sa budete asi aj podla ceny a to mi pride Kremnica priatelnejsia. Zelam Vam, aby ste si nasli pre Vas to najkrajsie oddychove byvanie.

andreatytler
15. jún 2021

@markoev Ja by som volila Stiavnicu, kedze potrebujem miesto, kde to aspon trochu zije. Kremnica je celkom pekna ale je tam mrtvo.
Ak sa chcete vyhnut turistom, kupte chalupu v dedine pri Stiavnici. Stiavnicke Bane, Ilja, Antol, vsetko krasne zakutia ale najkrajsia je Horna Roven (tusim to patri uzemnospravne k mestu Banska Stiavnica ale je to uplne oddelena minidedinka)... skoro nikto z turistov o nej nevie a pritom to bolo v minulych storociach vyletne miesto bohatych stiavnicanov.

markoev
autor
15. jún 2021

@andreatytler súhlasím Kremnica je taká trochu mŕtva to je pravda ale je tam krásne, nuz piatok vybrat si kaviaren kde sa da dlhsie posedieť je asi náročnejšie ako v Štiavnici, boli sme pozerať dom v svätom Antone ale nejako nás to neohurilo. Boli sme aj v obci Badan a Pocuvadlo tam sa nam naopak velmi pacilo ale dialka to je relativne.

markoev
autor
15. jún 2021

@lily111 nuž do Kremnice sme sa zamilovali, hlavne z historickeho hladiska, mesto je to krásne aj ked trosku mu chýbajú opravy by som povedal, najmä hore pod hradom v uličke. Ale dispozične sa všade da dôjsť za 15 minut pešo... To je mi velmi sympatické a o Štiavnici sa to rozhodne povedať nedá. Štiavnicu by sme museli riešiť taxikmi.

luccija
15. jún 2021

@markoev Stiavnica je carovna, ale na mna vela ludi vsade a stale.Ale mesto ma vela vyzitia a kaviarne, ulicky sa mi pacia viac ako Ba...turistika Sitno, Pocuvadla....boli sme minule leto urvite sa chcem este vratit.Kolegyna ma chalupu v Kremnici su velmi spokojni.

simca06022011
15. jún 2021

@markoev ja osobne ked chatu, tak v divocine, mimo "mesto". Ja za Stiavnicu napriklad nie som, sme tam pomerne casto, ked sme byvali v byte tak aj kazdy tyzden sme cestovali tam a do okolia, ale v case "turistickej sezony" mi to tam pride prepchate, dostat sa do nejakej tej krcmy je problem, na zmrzlinu stoji clovek 20minut v rade, na tu "macaciu cestu" a tazke parkovanie uz mam nervy, len si predstavim ze tam ideme. To co tam je pekne, clovek obehne za par navstev a potom co..? V zime co? Kupanie je tiez podobne nejakej sardinkarni v lete, ale ano to by este ako tak islo, chatu pri niektorom tajchu zohnat. Ak okolie, tak vyslovene kvoli chate, nie stiavnici.. krcmu dedinsku ma kazda jedna obec v SR, okolie chaty by bolo pre mna dolezitejsie. Kremnicu poznam len malicko, boli sme tam len parkrat, kedze chodime sa lyzovat, je tam kupalisko, v podstate je tam vsetko.

izabela181
15. jún 2021

@markoev ja by som volila Kremnicu, aj preto že si myslím že ceny v okoli Štiavnice sú teraz extrémne vysoké, a ak chcete chatu niekde na okraji, ten nočný stiavnicky život si asi aj tak veľmi neužijete alebo budete musieť všade chodiť taxíkmi. Neviem presne aké sú rozdiely cien takýchto chalúp v okoli Kremnice a Štiavnice ale myslím že aj z tohto pohladu je Kremnica výhodnejšia a celkom aj to mesto ožíva v posledných rokoch takze možno je to aj dobrá investícia do budúcna 😊

markoev
autor
15. jún 2021

@izabela181 s tymi cenami uplne súhlasím, v stiavnici 5km od stareho mesta chcú takmer 2,5 násobok toho co v Kremnici takmer v centre 🙂