Dobrý deň,viete mi prosím poradiť nejakú dobrú reštauráciu, vhodnú pre rodinku s dieťatkom a kam by ste mi odporučili ísť na výlet v Banskej Štiavnici? Ďakujem za odpoveď 🙏
@lucia0211 dobrý deň. V pizzerii UV je pekný veľký detsky kútik. V kaviarni divná pani je tiež detsky kútik, ale maličký. Oproti tejto kaviarni cez ulicu je ešte jedna, neviem názov, ale je tam príjemne a pre detičky tam majú kuchynku.
Neviem, koľko ma vaše dietatko, ale zaujímavé je banské múzeum, jazda stiavnickou ancou, prechádzka na kalváriu (skôr pre dospelých) a pre deti je zábavná hoplandia.
dá sa ísť aj okolie Počúvadla,, na Sitno. Kalvária, Banské múzeum, Tajchy, Je tam toho veľa, zavísí od toho, čo preferujete. Arborétum - priamo v meste nejaké múzeá, blézko je Antol.
Restauracia Monarchia a vylet urcite by som neobisla banske muzeum v prirode, prechadzky k blizkym tajchom, napr. Klinger ci pokojnejsi Ottergrund s malebnymi vyhladmi, dalej s detmi urcite nevynechajte skolu v Stiavnickych baniach (5km od BS), kde maju sokoliarstvo a mini zoo (papagaje, opicky, vraj najnovsie aj klokany…) a robia uzasne prehliadky pre verejnost a v dedine su aj krasne tajchy, naj na vyhlady Bakomi, na kupanie Evicka a Windsachta..
zalezi ake velke dieta