Ahojte, pred dvoma rokmi sme boli s manzelom na vikend v Banskej Stiavnici. Snazila som sa ho po pamati zobrat na taku nenapadnu rozhladnu, jednalo sa o obycajnu lavicku na kraji cesty, odkial bol krasny vyhlad na cele mesto. Bola som tam davno, cestu som si uz dobre nepamatala, viac-menej sme pobludili. Dostali sme sa vsak do takej zasitejsej casti mesta a natrafili sme tam na par hrobiek. Nejednalo sa o cintorin, praveze v okoli boli normalne rodinne domy. Tie hroby vyzerali dost zvlastne, bolo ich tak asi do 10, celkovo to tam vyzeralo ako daco pohanske. Ti z vas ktori tam zijete, neviete mi vysvetlit co je pod nimi pochovane? Komu hroby “patria”?
Spomenula som si na to po dlhej dobe a strasne ma to zaujima.
Dakujem.
@terkaaa248 sice netusim kde to je, ale verim ze by poradili na FB v skupine Banska Stiavnica nakolko su tam velmi aktivni aj miestni (vyber tu skupinu kde je 22tis clenov)
@terkaaa248 nie su to pohanské hroby, ale hroby domácich miláčikov, ktorých tam pochovali bez povolenia ms. úradu. Niekto to ale nahlásil na Ms. políciu a muselo sa s tým prestať.
Nasla som aj fotky