Poprosím mamičky, ktorých deti navštevujú toto gymnázim o hodnotenie a skúsenosti. Tiež deti, ktoré sú na internáte. Dcéra uvažuje o tejto škole, tak skôr ako by sme sa prihlásili a následne šli na deň otvorených dverí, rada by som vedela ako Vaše deti hodnotia túto školu. Za všetky názory budem povďačná.
@neluskas Ďakujem, mohla by som poprosiť o ďaĺšie informácie ? Teda kde sa nachádza internát, niekde v areáli školy ? Majú tam v týždni voľno teda možnosť ísť do mesta. Aká je cena za mesiac v internáte ? Moja dcéra tam chce ísť ale vychádzala by z 8. ročníka teda ako čerstvá 14. Ako mama mám obavy ako by to tam zvládla. Budem povďačná za všetky informácie. A ešte k prijimacím skúškam, boli podľa dcérkinho názoru náročné ? Ďakujem🙂
@baboadel internát je hneď vedľa školy.za pár sekúnd je v škole.v areáli školy.maju režim na internáte,ale aj osobne voľno kedy môžu ísť do mesta samy.poplatok za internát je 27 eur.zvladne to úplne v pohode.vychovavatelky sú úžasné,aj s prístupom.prijimacie skúšky neboli,kvôli coronavirusu,rátal sa priemer z vysvedčení
@baboadel tiež som mala obavy ako to zvládne,ale úplne v pohode,až som prekvapená.kazdy štvrtok si riadia izby.velmi je spokojná.za stravu na internáte platíme 81,20 eur za raňajky,obed a večera.na obed ma výber z dvoch jedál a večeru má na výber buď suchú alebo teplú.porcie sú veľké,k obedu dostane ešte buď ovocie alebo niečo sladké
Skola je to vynikajuca,internat vedla skoly. Do mesta je to kusok. Studenti si vzdy najdu cas,dostat sa do mesta. Studovala som v BS a poviem ti,ja by som tam svoje dieta na intrak nepustila. Niektori sa velmi pokazia,zachuti im zivot,lahky pristup k drogam...
@neluskas Ďakujem za všetky informácie, trošku som sa dostala do obrazu. Dcéra by chcela na internát. Verím, že by jej bolo na intráku dobre a určite sa tam o deti dobre postarajú.
@marca12 áno teraz je veľmi zlá situácia a to všade, deti sa dostanú k rôznym drogám. ale to je aj u nás v dedine, dokonca sa už prehliada aj na základných školách. Jasné, že by som sa v tomto ohľade o ňu veľmi bála, aj keď by som tvrdila, že ona je zodpovedná. Je to len dieťa a ľahko ovplyvniteľné. A v BS je to také zlé ?😢
@baboadel dost zle asi ako vsade,ale tam boli tieto latky vzdy vo vacsom mnozstve. Neviem,ci je to tym,ze su tam umelecke odbory a chemicka skola,ale co nam na stretavke hovoril ucitel,tak z nasej ery sa pilo,ale teraz mlady vo velkom droguju. A to som bola zdesena,ze kam to spejeme.
@baboadel Nezda sa mi, ze by to tu bolo take moralne zle pre mladez.Praveze vidim vacsie riziko vo vacsich mestach.Toto mesto ma praveze taku lahku dovolenkovu energiu.
Clovek sa tu naozaj moze citit ako v takej romantickej bublinke.
Ja som praveze spoznala BS, ked som sem chodila za kamaratmi, ktori tu studovali...a prezili tu krasne, nezabudnutelne casy.
Jedny susedia sa tu teraz prestahovali...z nostalgie na ich studentske casy v BS.
@baboadel chodila naň naša brigádnička a akurát odišla študovať na VŠ do Birminghamu, školu si chválila veľmi (dochádzala z Detvy)