Základné školy v Banskej Bystrici

25. jún 2024

ahojte zaujimaju ma skoly hlavne v meste a centre, mate niekto dobre pripadne aj zle skusenosti? Podelte sa s nimi

tanyan
25. jún 2024

Ahoj, dcéra chodí na Skuteckého a sme spokojní. Je to škola so zameraním na cudzie jazyky a celkovo má podľa mňa dobrú úroveň. Treba však úspešne absolvovať prijímačky.

zuzubb007
25. jún 2024

Bakossova, za mňa skvelá škola, nonstop dáky program mávajú, krúžky vsetko

karolinakk
25. jún 2024

Takto ti poviem, uplne klise, ale skola môže byt neviem aká ale ak schyta nejaku nepríjemnú p.uč tak koniec. Byt tebou urobim si rešerš budúcich triednych prvákov a konkrétne sa popytam na tie osoby 🙂

xsuzannex
25. jún 2024

V centre zs slovenskeho soobodnejo vysielaca, bakossova, cirkevna s.moyzesa, na sidlisku zs snp. Potom uz len sukromna rodinna skola. Inak v centre nie je nic. Myslim ze spadova z nich je len snp, tieto co su priamo v centre na neradia medzi spadove. Nas toto caka buduci rok, tiez z nich budem vyberat, lebo nechcem aby dcera sla na skolu snp, ktoru mame spadovu..

zuzubb007
25. jún 2024

@karolinakk dobrý vtip, urobí si resers, otvoria dve triedy a aj tak dostane učiteľku nevie akú, akože úplne odveci, ešte toto aby som robila, aká bude taká bude, môže sa učiteľka zmeniť počas roka ako nič, materská, odíde k čomu je toto dobre vyšetrovať nechápem a aj tak zistíš prs makový? Akurát názor na takého rodiča mám už teraz

tanyan
25. jún 2024

@karolinakk Súhlasím, že viac záleží na učiteľke ako na škole a predpokladám, že v prípade potreby sa dá ľahšie preradiť v rámci školy ako meniť školu.
Ak sa žiak a učiteľ nepochopia a nezladia, tak to môže byť problém kdekoľvek. Ale čo vyhovuje jednému, to nemusí vyhovovať inému a veľa záleží aj od kolektívu v triede. Kamarát alebo spolužiak zo škôlky vie pomôcť lepšie zvládnuť adaptáciu v novom prostredí a procese a je to aj výhoda smerujúca k potenciálnemu spoločnému učeniu či zdieľaniu prebratého pri chýbaní a podobne.

Tu je aktuálny zoznam triednych učiteľov na ZŠ SSV Skuteckého:
https://zsssvbb.edupage.org/forms/
Štvrtákov aktuálne učia Mgr. Andrea Vozárová a Jana Zacharovská.
Zároveň je tu aj aktuálny zoznam všetkých učiteľov a vychovávateliek:
https://zsssvbb.edupage.org/teachers/

Do úvahy by som pri rozhodovaní brala napríklad aj možnosti a realizáciu školského klubu, prípadne ponúkané krúžky či mieru zapojenia do mimoškolských aktivít (súťaže,...).

karolinakk
25. jún 2024

@zuzubb007 pobavila si ma, to potom otazka “poradte ktorá skola je dobra” je taktiež uplne na nič, lebo podľa čoho by rodicia hodnotili školu aby to niekomu kto školu len vyberá pomohlo? Najlepšie je to vyhladavnie zúžiť a zistit aké sú ucitelky na prvom stupni.

karolinakk
25. jún 2024

@xsuzannex môžem sa opýtať prečo nie snp? Ja pocujem len dobre na tu školu, dokonca ju idu aj celu prerabat

xsuzannex
25. jún 2024

@karolinakk u nas je to hlavne z osobnych dovodov, lebo vlani sme tam potrebovali zapisat syna (s asistentom) a odmietli ho prijat. A potom som sa dozvedela ze asistentov pridelili len malym spoluobcanom..

karolinakk
25. jún 2024

@xsuzannex :/ ach tak to je fakt nefér

xsuzannex
25. jún 2024

@karolinakk no asi tak, takze ja tam dieta dat nechcem. My skusime buduci rok vysielac a bakossku..

samarra
26. jún 2024

@karolinakk veľmi dobré odporúčanie👌

simca06022011
9. júl 2024

@karolinakk uplne suhlasim, mam dceru ns SSV a nie som vobec taka nadsena ako niektori rodicia :DDD prvy stupen vsetko pokazi ak deti nevychytaju dobru ucitelku/vychovavatelku. A dobrou nemyslim to, ze im vsetko dovoli a usmieva sa. Treba sa na ucitelov pozriet. Napr ja som si tak presla co dcera vedela po prvom stupni, teraz, aj kamosky a je to bieda. ANo jazyky spicka, ano maju tam talentovane deti, vyhravaju sutaze. ALe to su tie VYBRANE deti, by som povedala. Druhy stupen je lepsi pre mna, ale zase, triedny ucitel to taha.

karolinakk
9. júl 2024

@simca06022011 p uč Vozarovu nepoznáte náhodou? Aká je? Ta ma byt vraj triedna prvákom

simca06022011
9. júl 2024

@karolinakk nepoznám bohužiaľ a od dcéry nedostanem asi objektívnu odpoveď 😂