Vyzdvihnutie balíčka

dzt
24. nov 2022

Ahojte, bol by tu niekto ochotný mi prevdziat balicek? čítam tu diskusie kedy ľudia pošlú peniaze a tovaru nikde… ak by sa našla dobrá duša 🙏🏼🙏🏼🙏🏼

janai1
24. nov 2022

Prečo si ho nemôžeš prevziať sama?
A ako s tým súvisia podvody? Či nahuckas cudzieho človeka a potom ho obviníš že ti ukradol balíček?

dzt
autor
24. nov 2022

@janai1 prosim? 🙄 som 300 km mimo

janai1
24. nov 2022

@dzt čo prosím? Sa pýtam ako súvisia podvody s tým, že chceš aby ti cudzí človek prebral balík

maranco
24. nov 2022

@dzt napíš mesto z ktorého je predajca

@janai1 ona skôr myslí vyzdvihnúť osobne u predajcu tovar (overiť že existuje) a potom ho poslať poštou autorke
skôr pošle peniaze na účet niekomu odtiaľ kto má históriu, fotky a rozumné komentáre ako celkom cudziemu človeku z bazoša

janai1
24. nov 2022

@maranco kriste a toto nevie normálne napísať?
A to akože cudzí človek má vyzdvihnúť tovar, zaplatiť zaň a potom dúfať ze tuto autorka mu zaň pošle peniaze? 😀 To sa už nebojí že ten 3. človek jej pošle prázdnu krabicu?

dzt
autor
24. nov 2022

@maranco na MK je už zbytočné všetko mám taký pocit 🫣 tu aj keby som chcela podarovat niečo, tak ma obvinia že ich chcem okradnúť 🤷🏽‍♀️

dzt
autor
24. nov 2022

Je to BB

unicorno
24. nov 2022

@dzt tak si to tak mala napísať. Prevzatie balíčka je napr. pre susedu od kuriera keď nie je doma. Určite nie aby cudzia osoba zisťovala stav a funkčnosť nejakej veci pre inú osobu a potom ešte bola zodpovedná za jej prepravu, príp. poškodenie. Už vidím predávajúcu ako prípadnu reklamáciu rieši miesto osoby ktorej predala balík s osobou B ktorú nikdy nevidela.

maranco
24. nov 2022

@unicorno viem si predstaviť ak som z rovnakého mesta, autorka mi pošle na účet vopred peniaze, pôjdem za predajcom, zavolám cez videohovor autorke, uvidí tovar aj ako funguje, povie že áno chce to, vyplatím predajcovi peniaze a autorke pošlem balík.
A buď mám času a mám to ako prechádzku a dobrý skutok, alebo mi pošle na účet trochu viac €.

unicorno
24. nov 2022

@maranco dobre, peniaze budú vyriešené prevodom.
Ten čo sa ponúkne pošle balík poštou a zásielka sa poškodí/stratí s kým bude autorka riešiť vrátenie peňazí?
Predávajúca balík predala nepoškodený osobne a má peniaze zaň. Osoba ktorá balik odoslala peniaze nemá a teda nemá ani čo vrátiť.

maranco
24. nov 2022

@unicorno stať sa môže všetko, aj to, že kuriér na doručení balík ukradne
podľa hodnoty tovaru ten balík poistím a keď nám kurér ukradol balík, tak pošta vyplatila sumu tovaru (ale mali sme od neho faktúru). Pri bazárovom predaji je to kus zložitejšie dokazovať hodnotu balíka.
Aj to sa môže stať, že príjemca peňazí si zruší účet na MK a "zmizne".
Riziko je vždy, záleží čo je menšie riziko.

dzt
autor
24. nov 2022

A tak jednoducho som si to predstavovala…😔

maranco
24. nov 2022

@unicorno cestou na poštu ma zrazí auto, telefón sa rozbije, pobudnem pár dní v nemocnici a autorka založí novú tému ako som ju hrozne okradol, neregujem na maily a nedvíham/vypol som telefón.
Keby som tak kombinoval čo všetko sa môže stať, tak nevyjdem z domu lebo mi spadne na hlavu susedkyn kvetináč.

dzt
autor
24. nov 2022

@maranco asi tak

unicorno
24. nov 2022

@maranco polemizovať tu môžme nad hocičím. Mňa iba zaujímalo v čom si autorka myslela, že je bezpečnejšie poslať po balík 3. osobu a ako by to následne chcela riešiť

dzt
autor
24. nov 2022

@unicorno tak nepolemizuj o tom, ako by som to chcela riešiť 🤷🏽‍♀️