Dobrý deň, riešili ste si niekto výmenu balkóna/loggie v BB sami? Teda nie v rámci celého paneláku. Ako cenovo Vás to vyšlo, prosím? Ďakujem
@viestta súhlas ostatných vlastníkov bytu by nemal byť problém, ide o to, že sme sa nasťahovali do bytu, v ktorom je ešte povodne zhrdzavené zábradlie, ostatní už majú nové, len predošlá majiteľka ho na byte nedávala meniť, neviem, či aj na toto treba stavebko, podla mňa stačí ohlásenie, ale ešte som to nezisťovala, len ma zaujíma ako to cca je cenovo a ako to iní riešili ak bol takýto prípad, že sa nemenili komplet zábradlia na paneláku
Tak ide o zabradlie alebo o celu logiu? To je dost zasadny rozdiel. Na vymenu zabradlia nepotrebujes nic, len by malo byt rovnake ako na ostatnych balkonoch. A aj cena je ina za zabradlie a za cely balkon
@viestta o zábradlie, zrejme som sa zle vyjadrila, inak loggiu ako taku meniť nejdem ak si mala na mysli nejaké búracie práce alebo tak
Ja som to pochopila ako buranie ,murovanie... Spytaj sa susedov kto im robil tie zabradlia a oslov tu istu firmu, ak este existuje
A ako sa da vymenit lodzia?
Aha uz chapem. Zvlastne, ze tvoj balkon nie je prerobeny, take veci sa robia obvykle vsetkym v ramci nejakej komplexnej obnovy
@vanilkovazmrzka nerobia, aj u nas v baraku mame taky byt, co nemaju dorobenu loggiu, lebo majitelua nesuhlasili ( odmietli to zaplatit)
@vanilkovazmrzka v dnešnej dobe sa bežne menia alebo dorábajú balkóny. My máme napríklad dorobené, u mojej mamy menili, lebo chceli väčšie.
@kristiii no ty hovoris o niecom inom.
@vanilkovazmrzka tak ako si myslela ako sa dá vymeniť lodžia?
Mas na taku vymenu suhlas ostatnych vlastnikov bytov a stavebne povolenie? Pretoze na taku vymenu potrebujes aj posudok statika, aj projekt, je to zasah do obvodoveho plasta stavby, takze ci ti to vobec povolia