Prosim, viete mi odporucit kvalifikovaneho fyzioterapeuta na vojtovku alebo bobath v BB alebo ZV? Niekde, kde mate skusenosti s pokrokmi u zdraveho dietatka? Mame problem so znizenym svalovym tonusom. Dakujem
zdrave dieta necvici vojta nema dovod
Záleží aj aký má vek dietatko
Ak má hypotonus, tak asi naozaj prekonzultovať s fyzioterapeutom (v BB neporadím), ale na celkové posilnenie svalstva je výborné aj baby plávanie. Nám ho veľmi odporúčala aj rehabilitačná doktorka (malá mala diastázu a hypotonus).
@kacena4 mentalne zdrave predsa 😆
@evabb35 mam tam uz termin, ale az na februar...
@adamadent ako na tom zalezi..?
@petkapecka my sme cvičili do 8mes vojta a po roku bobath, bobath terapia je pre staršie deti, ktoré už rozumejú niektorým pokynom napr. tu si daj nozicku, chyť túto hračku.
@petkapecka žiaľ, to je dnešná realita v Detskej fakultnej nemocnici. Je mi úprimne ľúto.
@petkapecka ak môžem poradiť, priebežne sa telefonicky informujte, či nie je možný skorší termín, ak by náhodou niekto z objednaných ochorel a nemohol prísť, tak by ste mohli dostať jeho termín.
@petkapecka moja je tiež zdravá no má od narodenia tú istú diagnózu. Chodili sme ku rehabilitačnej doktorke do nemocnice. Vždy ju skontrolovala so záverom, že dieťa sa vyvíja správne a netreba s ňou cvičiť. Až keď mala rok aj dva mesiace zrazu nám prestala chodiť a viac len štvornožkovala a vysedávala. Konečne nás rehabilitačná doktorka poslala cvičiť. Tam nám povedala fyzio, že kde sme boli doteraz. No cvičiť s ročným dieťaťaťom, ktoré je živé je ozaj radosť. Nakoniec sme skončili u súkromnej fyzio- Zlatka Žigmundová a tá nám veľmi pomohla. Sídli v budove neďaleko úradu práce. Veľmi ju odporúčam. Keďže je súkromná,tak sa u nej aj platí.
@petkapecka BB - Detská fakultná nemocnica - pracovisko fyziatrie, balneológie a liečebnej rehabilitácie