Caute chcem sa opytat. Som absolvent VS Mateja Bela v BB a hladam si pracu v BB. Snazim sa v BB najst pracu vyse roka a bez uspechu. Bral by som pracu v administrative a pod. Je realne sa zamestnat v BB na Tpp kedze poslednu dobu chcu len na dohodu alebo na zivnost alebo chcu nwm aku prax ?. Dakujem za rady a pripadne tipy.
@david124245 v BB, jedine cez známosti. 🙈 Ok, možno trochu preháňam, ale presne toto mi povedali, keď som hľadala ja. A mám pocit, že to platí stále.
@sisa_s Medzinarodne vztahy a bezpecnostne studia ako Mgr
@akvi A kolko si hladal pracu v BB?.
@david124245 s takou školou sa hlásia na prácu človeka s OA? To si potom načo študoval? Jasne že nie je o teba záujem, lebo tým hovoríš, že si si akurát len predĺžil detstvo, ale inak na viac nemas
A kde sa uplatnili spoluziaci, ked ty rok nevies najst pracu? V BA by si mal viac moznosti, MZV, diplomacia, prip.korporaty
@sisa_s Uprimne ja som v Ba nestudoval ale v BB a do BA sa mi moc nechce. Skusal som to aj v BA v ING ale zial bez uspechu ale aj v inych firmach. Tak aj oni si hladaju robotu kde sa da aj v BA ale tiez to tam nie je bohvie co.
@zmrzlinka2021 Ako nwm naco tu pises hejt ked ani nevies naco mam. A mam gympel ale nevadi. To ze ma dakto vysoku si nepredlzuje detstvo ale studuje dalej.
A aku si mal predstavu, ked si sa hlasil na takyto odbor?
@david124245 a v akej sfere si sa chcel s tym uplatnit?
@david124245 a čo teda chces robiť? Veď ty hore píšeš, akú máš skolu
Sú aj v BB možnosti, nikdy som nemala nikde známosti a dokonca po materskej som si našla novú prácu ihneď dva pohovory a na oboch ma hneď prijali, nemyslím si, že by tu bol problém z prácou, možno len zle hľadáš, alebo si vyberas prípadne máš nereálne poziadavky, kým nemáš prácu môžeš ísť do Tesca robiť a popri hľadať, myslím, že problém je inde
@martinkatinka Statna sprava, Administrativa, mestsky urad
@zuzubb007 Ja poziadavky nemam ziadne mne staci ked sa zamestnam v stabilnej robote. Posielam kde sa da bud nezavolaju na pohovor alebo sa neozvu
Aj výrobné firmy majú administratívne pozície a často majú aj medzinárodnú spoluprácu alebo zahraničnú spoluúčasť. Skús nejakú pozíciu hoci aj na logistike a časom sa môžeš posunúť ďalej v rámci danej firmy alebo aj u iného zamestnávateľa. Dôležité je niekde začať.
@zmrzlinka2021 No administrativu,statnu spravu alebo asistenta. S tou skolou mozem do tychto oblasti kludne ist len musia dat sancu.
@paulita jj preto som pridal tento prispevok ci aj dakto o dacom nevie alebo ma dakto skusenosti s hladanim prace v BB
@tanyan jj len to ti musia dat najprv sancu
@david124245 skús úrad vládneho auditu zvolen
@david124245 pár mesiacov pred skončením rodičovskej dovolenky som začala posielať, poslala som snáď 100 žiadostí a odozva taká, že ozvali sa asi z troch. Nakoniec mi dal prácu kamarát 🙈😅😁 Ale bolo to už dávno, takže to ber s rezervou. Ale mala som také déjà vu, keď som prečítala tvoj príspevok. 😅
@zmrzlinka2021 No tam nemaju ziadne vyberove zatial. Tam sa hlasi iba tak. Chcem skusit sukromny sektor potom snad ak sa podari tak aj tam
@david124245 Najskôr ty musíš presvedčivo prejaviť iniciatívu, až potom ti môžu dať šancu. 😉 Ja som tiež kedysi poslala najskôr jeden životopis do konkrétnej firmy bez záujmu o konkrétne miesto. O 2 týždne som poslala do tej istej firmy znova životopis, tentoraz už na konkrétnu pozíciu (asistent). Na konkrétnu pozíciu ma už pozvali a počas pohovoru som dostala ponuku na inú pozíciu, ktorá sa po 2 úspešných rokoch zmenila na inú a potom ďalšiu. Som v tej firme viac ako 10 rokov.
@martinkatinka Administrativa, statna sprava,asistent v dakej firme
A aky odbor si vystudoval?