Ahojte . Viete mi prosím poradiť dobrého psychológa v BB? Viem že je dobrý pán Zaskalan ale jeho neprepláca poisťovňa. Našla som si na nete pani psychologickú Kristínu Kotrcovu. Ma s ňou niekto skúsenosti? Za každú radu veľmi pekne ďakujem 🙂
@karolinakk no Tohto psychológa mi ukázalo na nete že je v tej ambulancii ako tá pani Kotrcova. Lenže termín mi už dala ona tak neviem 😄 vie tento psychológ pomôcť z úzkosťou?
@katarina19970 ja som u neho bola kvôli úzkostiam a pomohol mi
@karolinakk a koľko sedení je zhruba potrebných? Alebo môžete mi prosím napísať správu? Ak by som sa mohla ešte popýtať nejaké veci ☺️
Ja ho zase neodporucujem. Konzultovala som priebeh sedení a jeho ,,pomoc,, s inou psychologičkou , a tá bola veľmi nemilo prekvapená z jeho prístupu a spôsobu práce. Urobená nie v dobrom zmysle, že takto sa to robiť nema. Ináč je príjemny to áno, ale je tam veľa ale...
@chupakabra a akú psychologicku ste mali vy?
@katarina19970 z iného mesta , z Krupiny
@katarina19970 Asi záleží na každom. Mgr. Záskalan - mne vyhovovalo že bol ochotný, stretnutie bolo do 3 dní, je skúsený a samozrejme záleží aj od očakávaní. Každý psychológ má svoj štýl práce a neexistuje jediný správny. Ide o to sadnúť si.. Ja som volila aby bol starší, skúsenejší, a mal rodinu. Aby naozaj vedel, ako to doma ide. Ak platíš kartou alebo na účet, časť nákladov Ti vie preplatiť aj poisťovňa u každého súkromného psychológa. Stačí si vopred podať žiadosť
@chupakabra neodporucujte zaskalana alebo novotu?
@kristina24020 novotu
@chupakabra a čo vám na ňom prekážalo ak smiem vedieť? Čo sú tie "ale"? 🙂
@kristina24020 pri každom sedení ticho sedel, k ničomu sa dáko extra nevyjadroval, najviac mi asi vadilo, že si napríklad nič nezapísal. Neviem ako pri toľkých pacientov si dokáže zapamätať informácie a problémy u každého. Keď som prišla na ďalšie sedenie tak sme práve preto začínali od znova, veľa veci som musela opakovať , aby som ho dostala do obrazu. Na konci iba navrhol nejaké spôsoby, riešenia, ktoré by mohli pomôcť a ktoré vyskúšame na ďalšom sedení. To ale samozrejme nešlo keďže ani nevedel poriadne o čom sme sa bavili naposledy. Ak ale potrebujete niekoho komu sa môžete vykecat, bude ticho sedieť a počúvať tak je to v poriadku. Niekomu stačí aj to, ale mne chýbal dáky jeho názor a pokus o pomoc.
@chupakabra jasné, rozumiem. Ja mám s ním len dobré skúsenosti, tak som zostala prekvapená. Psychológ názory nesmie dávať, avšak pokus o pomoc by ste tam cítiť mali. Mám skôr pocit, že vám nevyhovoval psychoterapeutický smer (Novota je gestaltista). U mňa si tiež nikdy nezapisoval, ale viackrát si aj po mesiacoch pamätal na totálne malichernosti ktoré som mu hovorila. Je však pravda, že viac počúva ako hovorí. Myslím si, že je to však o dohode s ním, na niektorých sedeniach viac hovoril on, na niektorých ja. Ale držím vám palce pri výbere toho správneho terapeuta - sto ľudí sto chutí 🙂
@katarina19970 psychológ Novota je TOP! Tiež ho nepreplaca poisťovňa, ale ak máš doveru po ukončení sedení (ktoré si zaplatíš z vlastného vrecka) ti dôvera vráti 75% zo všetkých poplatkov