neviete ci sa daju pouzit na nejake kruzky aj mimo ZS?
U nas ich napriklad vezme ZUS,ale neda sa to odratat zo skolneho.Len jej to darujete a oni si za to vedia kupit nejake pomocky.
vzdelavaci poukaz je skoro zdrap papiera, moje deti chodia na sportove kruzky mimo ZS a nikde to neberu, ani len ZUS statna to neberie, resp berie, ale oni si to nejak uplatnia ale rodic z toho nic nema, ziadnu zlavu. Jedine CVC.
@katulienkax ani u nás to nikde neberú. Taký sprostý Matovičov výmysel, nikomu to nepomohlo,hlavne, ze išli miliardy zo štátnej kasy na to. Peniaze na všetkých.
@stanulienkat nebolo to už pred matovicom?
Tak či tak - u nás to neberu tiež nikde inde.. nevravím že naša škola má krúžkov malo, avšak nevyužívame ich, lebo majú krúžky inde.. ako som zisťovala, nikde inde ich neberú.. aspon ZUŠ by na to mala mať nárok, avšak to nikoho nenapadlo ešte 😒 my máme iba súkromnú ZUŠ a je teda dosť drahá, najmä preto že tam mám tri deti.. ale som rada že majú tú možnosť mať ju..
@jana_eyre_2 bolo určite ved ešte ja keď som chodila do školy a to je 20 rokov dozadu 🤣 viem ze do kina to brali u nás vtedy
@ptvw
@jana_eyre_2 tiež sme to mali v škole , dalo sa to použiť aj na rôzne divadlá a predstavenia, ktoré boli v škole
@stanulienkat tak vzdelávacie poukazy fungovali ešte, keď som ja chodila na ZŠ, takže to nie je mantakovicov výmysel a myslím, ze ešte 'svateho' Fica, ak to bolo medzičasom zrušené a dali to znovu tak sa ospravedlňujem
Jedine v CVC, u nás to neberú ani v ZUS, ani v športových kluboch. Používame to buď na SKD, alebo na zápisné ku salezianom (majú CVC), alwbo v škole na krúžok.
Bolo to určite pred Matovicom, syn ma 14 a používali sme to v jeho 1.triede.
@jana_eyre_2 je možné, že sa mýlim, je možné že to vymysleli za ficovej vlády. Nepamätám si. Tak či tak je to hlúposť, ktorá vyťahuje peniaze z kasy. Takisto kultúrne poukazy... Dostali sme ich jeden jediný krát za šesť rokov, takže netuším, či sa to medzitým zrušilo. Kultúrny poukaz mal hodnotu jedného eura a stat na to vynaložil minimálne 10 eur. Takže hospodárenie 0 bodov a zaplatíme to my všetci. Ludia sa tešia, že dostali kultúrny poukaz a nerozmýšľajú nad tým, že všetkých nás to stojí desaťkrát toľko.
@stanulienkat Trochu sa mýliš. Kultúrny poukaz mal hodnotu 4€ a školy ho najčastejšie použili na zaplatenie nejakého koncertu, či divadelného predstavenia. Ale máš pravdu, že zbytočne vyhodené peniaze, lebo naša kultúrna úroveň tým nevzrástla a náklady boli veľké.
@akinomel viem, len ci neviete niekto o kruzku kde sa daju realne pouzit. Nasa skola ich nasilu pyta naspat od vsetkych aj ked na skoske kruzky deti vobec nechodia...
Vo všeobecnosti sú to športové kluby, ZUŠ, CVČ - tie aj pri školách. Viac poradiť neviem.
Vzdelávacie poukazy použijete tam, kde si vyberiete, nemusí ZŠ