Pôrodnica - Banskobystrický kraj

21. máj 2023

Prosím vás aké skúsenosti máte s porodnicami v BB a okolí? Hľadala som súkromnú, bohužiaľ asi ani nie je -_- po prečítaní rôznych príbehov, som sa kompletne vzdala predstavy, že bude porod pozitívnym zážitkom

zuza265
21. máj 2023

A ake mas preferencie?🤗 co je pre teba dolezite, aby tam bolo. Napr pre mna nevadil mozny diskomfort (ak by vip izby boli obsadene a bola by som na beznej izbe s inou mamickou). Ale chcela som, aby ak sa nieco s babatkom nebodaj udeje, nebudu ho prevazat do inej nemocnice, ale bude tam oddelenie neonatologie a ostaneme spolu v 1 budove. Lekari, sestricky, personal su podla mna vsade aj lepsi aj horsi (menej vludni, menej sympaticky). Alebo je pre teba lepsie (napr pre psychicku pohodu) mat nove vybavenie, krajsie izby, zaplateneho porodnika a podobne🤗 mozno poziadavky ako bonding, hypnoporod a podobne veci… skus mozno svoj porodny plan poslat do zariadeni, kde by si chcela rodit, prekonzultovat ho a zistit kde vyhoveju. Alebo byvaju aj “navstevne” dni, kedy ti priestori ukazu a budu odpovedat na otazky🤗 skus mozno nejaky predporodny kurz u vas a tam ti tiez budu vediet povedat jednotlive “+” a “-“ kazdej porodnice

autor
21. máj 2023

@zuza265 ide mi aj o personál a hlavne aj o to aby sa neudialo to čo som nespočetne krát čítala, že rodička mala pôrod plný utrpenia úplne zbytočne (odmietnutie podanie epi, či dopichnutia na šitie, nútiť rodiť prirodzene aj v prípade kedy to už nie je na mieste, neviem, ako to je v pôrodniciach fakt netuším, ale mať vaňu k dispozícii by bodlo a možnosť urobiť si prítmie ( to som čítala že s tým majú problém aj keď je vedecky dokázané že to pomáha uvoľňovať oxy). Nepotrebujem vip izbu a súkromie, o to mi nejde, ale chcem aby sa uplatňovali aktuálne postupy v rámci možností.

autor
21. máj 2023

Keď mi bude po tej stránke komfortu vyhovené napríklad aj vybrať si pôrodnú polohu, bonding, rešpekt v (ne)kojení, tak mi je jedno na akej izbe som a aké staré vybavenie tam majú. A teda keďže som mala v minulosti depresie, chcela by som aby to personál bral na vedomie a po pôrode si ma všímal, či som v poriadku, tej poporodnej depresie sa dosť desím.

zuza265
21. máj 2023

Takto… toto su velmi subjektivne nazory. Dve zeny mozu mat uplne totozny porod a jedna bude z neho nadsena a mat narherny zazitok a druha celozivotnu traumu. Individualne precitenie je silna zalezitost v tomto pripade. Vanu ani netusim ci niekde mame tu v BB kraji ale sprchy su k dispozicii vsade. Neviem aku mas skusenost s nemocnicami ale nie je to ako napr v malych laskach😂 to ber ako vtip. Ano pritmie a ticho vie byt problem. Casto vedia mnohe veci aj odborne vysvetlit … vidim, ze mas vela nacitaneho a preto radim skusit ist zistit aka je realita. Uplatnovanie nejakych “sucasnych” postupov nie je bohuzial vsade mozne. Uz len uplne najprimitivnejsi dovod - nedostatok personalu…

xsuzannex
24. máj 2023

Nieco sa mi mari ze vanu maju v porodnici v liptovskom mikulasi, skus si prezistit, fakt sa mi to len zda.. co sa bb tyka, rodila som tam 3x.. prvy porod hotova katastrofa, ale boko to este za stareho primara ktory pretlacal prirodzene porody aj ked to nebolo treba.. vid aj moj pripad.. ale potom sa vedenie zmenilo a maju aj inu filozofiu co sa toho tyka takze urovnou to slo hore.. momentalne prerabaju aj vip izby na sestonedeli takze to je tiez fajn.. a co by mne po skusenostiach zavazilo asi viac ako vana a pritmie, ze v bb nemocnici je jedna z najlepsich detskych jis a jirs na slovensku.. mne samej tam zachranili syna.. kebyze ho maju prevazat bohviekde, neviem ci je tu este s nami.. takze treba zvazit aj tieto veci..lebo napr koch. Mam znamu, co tam rodila, nastali komplikacie, ona zostala tam a tieta prevazali do inej nemocnice.. takze napriek vysolenym tisicom € ma aj tak zazitok na milu jarmilu..

sianesy
16. jún 2023

BB: Rooseveltova nemocnica: Ja som rodila počas 2. vlny covidu a predsa boli všetci od primára až po sestry na neonatológii veľmi milí a ústretoví, ľudské, za čo im patrí moje veľké ďakujem. Odporúčam ale objednať si VIP izbu, aspoň mne to prišlo lepšie riešenie a bola som spokojná. Tiež podávajú analgetiká proti bolesti a s tym je pôrod krásnym zážitkom.