Pôrodnica Banská Bystrica - čerstvé info

maybe888
1. feb 2021

Prosím, má niekto čerstvé skúsenosti s pôrodnicou v BB? Ako sa Vám rodilo? Dobré, zlé stránky? Mali ste zazmluvneného lekára? Ak áno, koho by ste poradili? A celkovo ako je to teraz v čase covidu s otcom pri pôrode a inými obmedzeniami? Veľká vďaka za každé info 🙂

tete2203
2. feb 2021

@maybe888 Dobrý večer, ja som rodila minulý rok v marci cez prvú vlnu corony. A bola som spokojná síce sklamaná lebo žiadne návštevy a ani muž nemohol byť pri pôrode ale prístup sestričiek ako aj doktorka pri pôrode veľmi príjemný. Na oddelení dookola dezinfekcia rúk a rúška ale na izbe po dohode spoluležiacej sme rúška nemali. Myslím že to bolo v rámci situácie fajn.

maybe888
autor
2. feb 2021

@tete2203 a prosím ťa, doktorku ste mali zazmluvnenú? dakujem

tete2203
2. feb 2021

@maybe888 nie nemala som nič dohodnuté.

jana1521991
2. feb 2021

@maybe888 tiez som rodila v maji minuly rok a vsetci na porodnej sale boli super a tak isto aj detsky dr vsetci boli super bola somtam 10 dni ziadne navstevy ani manzel pri porode a nikoho som nemala zazmluvneneho..

maybe888
autor
2. feb 2021

@tete2203 dakujem

tete2203
2. feb 2021

@maybe888 za málinko

maybe888
autor
2. feb 2021

@jana1521991 preco 10dni?ak sa smiem spytat?dakujem

jana1521991
3. feb 2021

@maybe888 mala bola prenasana tak som nastupila na vyvolavanie porodu jeden den nic nerobili druhy den my vyvolavali porod aj som porodila a tym ze mala bola prenasana mala silny zapal takze atb jej davali 7 dni .. bolo to tazke tam tak dlho vydrzat ale zvladli sme to..

leniel
3. feb 2021

@maybe888 je tu skupina Porodnica Banska Bystrica, tam najdes viac info

maybe888
autor
3. feb 2021

@jana1521991 my sme boli podobný prípad so synom. Pred tromi rokmi som rodila vo ZV, 4 dni prenášaný, nakoniec vyvolávaný pôrod, skalená plod. voda, vys. CRP u malého, tiež hodnotené ako infekcia, 2 týždne na ATB. Vtedy mi vraveli, že keby sme takto v BB tak by nemohol byť pri mne (vo ZV bol pri mne stále, na ATB podanie som ho odniesla kedy bolo treba, ale tam sa mi nepáčili iné veci...). Mohla byť malá pri Tebe? A čo podpora dojčenia v tej situácii, keď ste museli byť dlhšie a ešte aj s infekciou? Ďakujem

maybe888
autor
3. feb 2021

@leniel Ďakujem za info, no nenašla som takú skupinu :( do vyhľadávania som zadala Pôrodnica Banská Bystrica, zrejme je niečo zle??

jana1521991
3. feb 2021

@maybe888 mala bola 3 dni na jiske ale kvoli tomu ze bola pridusena tazky porod a este sa my aj zasekla v porodnych cestach.. to my hovorili dr neviem mam len ju neviem posudit a uz asi rodit ani nechcem😂 ale dr boli ozaj uzasny vsetci aj sestricky naozaj.. ale davali jej atb 3 krat za den a vzdy my ju zobrali na hodinku a potom vratili takze bola pri mne a co sa tyka kojenia bola na umelom chvilku kym sa my rozbehlo mlieko ale laktacna super poradila chodila za mnou sa pytat ako my to ide s kojenim co nemusela.. takze som aj kojila😉

leniel
3. feb 2021

@maybe888 pise mi, ze uz si clenom skupiny

m_o_n_c_a_k
4. feb 2021

My sme v nemocnici a sme na ATB a je celý čas so mnou. Dnes už 5ty deň od narodenia.

petina1986
6. feb 2021

@maybe888 jednoznačne iba dobré skúsenosti mám, rodila som v novembri. Odrodil ma MUDr.Hudec - topka. Bola som spokojná na 100% s personálom aj na pôrodnici aj na JISke aj na šestonedeli, skvelé sestričky.

maybe888
autor
6. feb 2021

@m_o_n_c_a_k
Vdaka za info,nech ste cim skor zdravi doma!🙂

maybe888
autor
6. feb 2021

@petina1986
@m_o_n_c_a_k
@jana1521991
@tete2203
A baby,zabudla som sa opytat v otazke na zaciatku a teraz nad tym dost rozmyslam,či ste riesili epidural? Treba tam predtym nejaku pripravu,poucenie...? Dakujem vsetkym

niky1234
6. feb 2021

@maybe888 ano treba ist na pripravu.. robi sa kazdy stvrtok v bude riaditelstva na 7 poschodi od 13:00 do 14:00... tam pride doktorka vyvsetli vsetko okolo toho a treba suhlas podpisat a to potom treba doniest k porodu😊😊

maybe888
autor
6. feb 2021

@niky1234 dakujem pekne za info. a to rovnako plati aj teraz v case korony?nic sa nezmenilo? A komu sa vlastne mam nahlasit,ze mam o to poucenie/epidural zaujem? dakujem

niky1234
6. feb 2021

@maybe888 no predtym to bolo toez takto isto ale v budove porodnice teraz je to v tej budove riaditelstva... a nie nic netreba len tam prist o tej 13:00 😊ja som bola pred 2 tyzdnami

maybe888
autor
8. feb 2021

@niky1234 dakujem za info a v akom odstupe pred porodom (dni, týždne) treba to doporučenie absolvovať? vdaka 🙂

niky1234
8. feb 2021

@maybe888 to neviem ja som bola v 32tt asi je to jedno kedy ides..ja som isla skor nech mam pokoj😊😊

maybe888
autor
9. feb 2021

@niky1234 Dakujem

bibusss
17. mar 2021

@maybe888 Ahoj ja som rodila 10.02. síce cisárom ale rodila. Za tých 6 dní rodenia sa pri mne vystriedali asi všetci dostupní lekári a sestričky. Pani sestričky sú super, zlaté, nápomocné, a ,,stoja,, pri Tebe. Poradia pomôžu. S doktormi je to už iné.. tí chodia ako s nasolenym zadkom 🤣 samozrejme majú toho veľa behajú z oddelenia na oddelenie. Ale chýbal mi tam kontakt doktor-pacient.. všetko som sa dozvedala nasilu, alebo domyslala.. 🤦 bola som ale pre nich speci prípad asi.. sú to ale odborníci.. to áno..
Pri pôrode ocko áno, na čakačke nie.. skôr by som rozmýšľala nad nadštandard izbou ako zazmluvnit lekára či sestričku. Sestrička je nápomocná..nieje s tebou stále ale čokoľvek treba sú tam pre Teba. Lekár hmm.. ak nemáš nejaké komplikácie odrodí Ťa ,, hocikto,, 😉
Ale to súkromie po pôrode kľud a starostlivosť na súkromnej izbe je na nezaplatenie.. 😁

bibusss
17. mar 2021

@maybe888 a ešte ma napadlo.. veci po pôrode ak Ti bude dáke treba chodia brať dole na vratnicu (-1) nepustia nikoho hore. Ak pôjdeš rodiť potrebuješ test nie starší ako tri dni. Tak isto doprovod s vecami. Chodí sa cez urgent. Rúško pri kontrakciach som mala pod bradou, dýchanie 0 bodov.. pri cisári na ústach.

maybe888
autor
17. mar 2021

@bibusss super,dakujem velmi pekne,za vycerpavajucu odpoved,ze ste si nasli cas to takto pekne podrobne napisat. 🙂 A tu nadstandardnu treba riesit nejako dopredu? Este pred porodom?aka je tam cena aktualne?tych 40/den? Je dostatok izieb?dakujem pekne

leniel
17. mar 2021

@maybe888 neda sa to riesit dopredu

bibusss
17. mar 2021

@maybe888 v poho 😊 Na nadštandard sa pýtajú pri príjme..či je záujem po pôrode ísť tam.. účtujú si 40€ za noc.. izieb bolo dosť..6 čo viem.. boli ale voľné priebežne sa uvoľňovali. Ja som bola tri noci..a to som rátala že nas pustia na 6 deň. Púšťajú rýchlo po pôrode..ak nie sú komplikácie..

dads69
7. máj 2022

Ahojte dievčatá,

15.5. začína kurz joga pre tehotne. Ak niekto nevie.😀 www.niyama.sk sekcia Kurzy