Prosím, má niekto čerstvé skúsenosti s pôrodnicou v BB? Ako sa Vám rodilo? Dobré, zlé stránky? Mali ste zazmluvneného lekára? Ak áno, koho by ste poradili? A celkovo ako je to teraz v čase covidu s otcom pri pôrode a inými obmedzeniami? Veľká vďaka za každé info 🙂
@maybe888 tiez som rodila v maji minuly rok a vsetci na porodnej sale boli super a tak isto aj detsky dr vsetci boli super bola somtam 10 dni ziadne navstevy ani manzel pri porode a nikoho som nemala zazmluvneneho..
@jana1521991 preco 10dni?ak sa smiem spytat?dakujem
@maybe888 mala bola prenasana tak som nastupila na vyvolavanie porodu jeden den nic nerobili druhy den my vyvolavali porod aj som porodila a tym ze mala bola prenasana mala silny zapal takze atb jej davali 7 dni .. bolo to tazke tam tak dlho vydrzat ale zvladli sme to..
@jana1521991 my sme boli podobný prípad so synom. Pred tromi rokmi som rodila vo ZV, 4 dni prenášaný, nakoniec vyvolávaný pôrod, skalená plod. voda, vys. CRP u malého, tiež hodnotené ako infekcia, 2 týždne na ATB. Vtedy mi vraveli, že keby sme takto v BB tak by nemohol byť pri mne (vo ZV bol pri mne stále, na ATB podanie som ho odniesla kedy bolo treba, ale tam sa mi nepáčili iné veci...). Mohla byť malá pri Tebe? A čo podpora dojčenia v tej situácii, keď ste museli byť dlhšie a ešte aj s infekciou? Ďakujem
@maybe888 mala bola 3 dni na jiske ale kvoli tomu ze bola pridusena tazky porod a este sa my aj zasekla v porodnych cestach.. to my hovorili dr neviem mam len ju neviem posudit a uz asi rodit ani nechcem😂 ale dr boli ozaj uzasny vsetci aj sestricky naozaj.. ale davali jej atb 3 krat za den a vzdy my ju zobrali na hodinku a potom vratili takze bola pri mne a co sa tyka kojenia bola na umelom chvilku kym sa my rozbehlo mlieko ale laktacna super poradila chodila za mnou sa pytat ako my to ide s kojenim co nemusela.. takze som aj kojila😉
My sme v nemocnici a sme na ATB a je celý čas so mnou. Dnes už 5ty deň od narodenia.
@maybe888 jednoznačne iba dobré skúsenosti mám, rodila som v novembri. Odrodil ma MUDr.Hudec - topka. Bola som spokojná na 100% s personálom aj na pôrodnici aj na JISke aj na šestonedeli, skvelé sestričky.
@m_o_n_c_a_k
Vdaka za info,nech ste cim skor zdravi doma!🙂
@petina1986
@m_o_n_c_a_k
@jana1521991
@tete2203
A baby,zabudla som sa opytat v otazke na zaciatku a teraz nad tym dost rozmyslam,či ste riesili epidural? Treba tam predtym nejaku pripravu,poucenie...? Dakujem vsetkym
@maybe888 tu je aj oficial info... https://www.fnspfdr.sk/poucenia-k-podaniu-porod...
@maybe888 Ahoj ja som rodila 10.02. síce cisárom ale rodila. Za tých 6 dní rodenia sa pri mne vystriedali asi všetci dostupní lekári a sestričky. Pani sestričky sú super, zlaté, nápomocné, a ,,stoja,, pri Tebe. Poradia pomôžu. S doktormi je to už iné.. tí chodia ako s nasolenym zadkom 🤣 samozrejme majú toho veľa behajú z oddelenia na oddelenie. Ale chýbal mi tam kontakt doktor-pacient.. všetko som sa dozvedala nasilu, alebo domyslala.. 🤦 bola som ale pre nich speci prípad asi.. sú to ale odborníci.. to áno..
Pri pôrode ocko áno, na čakačke nie.. skôr by som rozmýšľala nad nadštandard izbou ako zazmluvnit lekára či sestričku. Sestrička je nápomocná..nieje s tebou stále ale čokoľvek treba sú tam pre Teba. Lekár hmm.. ak nemáš nejaké komplikácie odrodí Ťa ,, hocikto,, 😉
Ale to súkromie po pôrode kľud a starostlivosť na súkromnej izbe je na nezaplatenie.. 😁
@maybe888 a ešte ma napadlo.. veci po pôrode ak Ti bude dáke treba chodia brať dole na vratnicu (-1) nepustia nikoho hore. Ak pôjdeš rodiť potrebuješ test nie starší ako tri dni. Tak isto doprovod s vecami. Chodí sa cez urgent. Rúško pri kontrakciach som mala pod bradou, dýchanie 0 bodov.. pri cisári na ústach.
@maybe888 v poho 😊 Na nadštandard sa pýtajú pri príjme..či je záujem po pôrode ísť tam.. účtujú si 40€ za noc.. izieb bolo dosť..6 čo viem.. boli ale voľné priebežne sa uvoľňovali. Ja som bola tri noci..a to som rátala že nas pustia na 6 deň. Púšťajú rýchlo po pôrode..ak nie sú komplikácie..
Ahojte dievčatá,
15.5. začína kurz joga pre tehotne. Ak niekto nevie.😀 www.niyama.sk sekcia Kurzy
@maybe888 Dobrý večer, ja som rodila minulý rok v marci cez prvú vlnu corony. A bola som spokojná síce sklamaná lebo žiadne návštevy a ani muž nemohol byť pri pôrode ale prístup sestričiek ako aj doktorka pri pôrode veľmi príjemný. Na oddelení dookola dezinfekcia rúk a rúška ale na izbe po dohode spoluležiacej sme rúška nemali. Myslím že to bolo v rámci situácie fajn.