Operácia žlčníka v Banskej Bystrici alebo v Žiari nad Hronom

dankuk
11. aug 2022

Mate prosim niekto osobnu skusenost s operaciou zlcnika v Banskej Bystrici, alebo v Ziati nad Hronom? Dakujem

xsuzannex
11. aug 2022

Odporucam Gynpor Sliac

dankuk
autor
11. aug 2022

@xsuzannex kolegyne tam boli, ale na gynekologickych zakrokoch. Tak neviem, ci s tym zlcnikom maju dost skusenosti.

marca12
11. aug 2022

@dankuk ZH urcite nie. Gynpor Sliac odporucam aj ja,robia denne operacie zlcnika,je tam samostatne pracovisko a aj BB je dobra

olivia_s
11. aug 2022

@dankuk pred 2 mes som isla do gynporu na sliac na vyber zlcnika, 24 h od operacie ma prepustali domov. Je to tam v pohode.

dankuk
autor
11. aug 2022

@olivia_s vzdy robia operaciu laparoskopicky? Lekar mi totiz povedal, ze zlcnik je plny kamenov, nefunkcny. Dufam, ze sa da odstranit laparoskopicky, lebo svokra mala klasicku operaciu - vraj je to pri velkych kamenoch lepsie (bola v BB, zotavila sa rychlo). V Gynpore sa za zakrok plati? Mne az tak nezalezi na tom, aby ma hned pustili domov, pretoze zle znasam narkozu. Dlho sa z nej spamatavam. Vaham, ci neist radsej do BB.

olivia_s
11. aug 2022

@dankuk mne laparoskopicky a myslim, ze rez by robili iba v akutnom stave, treba si tam zavolat - popytaj sa, mila sestricka - vsetko ti odpovie. Platila som nejak 160 € tusim. No ja som mala len 4 mm kamienok a 1 zachvat po ktorom som isla hned o mesiac na operaciu, tak mi odporucili aby mi neupchal zlcove cesty.

xsuzannex
11. aug 2022

@dankuk maju, ja som tam bola pred 5 rokmi, tiez mi tam vyberali zlcnik.. platila som vtedy 100€, neviem kolko chcu teraz.. a narkozu asi aj ja horsie znasam, zvracala som celu noc, ale tak vraj niekto aj tak reaguje.. dalsie rano som sla domov..

olivia_s
11. aug 2022

@dankuk zakrok vsetko bolo ok, ale z narkozy som chytila tocenie hlavy a vselijake stavy kt.trvali 2 tyzdne tak aom ich doma predychalava a obvodna mi dala lieky, tiez som aai tych co narkozu nedavaju.

lulu1321
11. aug 2022

@dankuk Zdravomed BB, laparoskopia, každý utorok, 250€, zákrok o 17.00, ráno o 9.00 prepustacia správa.

babetto
12. aug 2022

@dankuk 2020 som bola v Rooseveltovej, mlady personal, ale velmi odborny a ludsky, operacia prebehla bez problemov, laparoskopicky - kamen mal cca 4cm. Ostali male jazvy, ta nad pupkom tiez v poriadku. Ak by som sa mala rozhodnut, idem zas BB.
Jedine by im prospelo viac personalu, ale to je vsade tak + mna operovali pocas covidu.

dankuk
autor
13. aug 2022

@babetto a ako prebehla priprava? Zavolala si na chirurgicku ambulanciu, dali Ti termin, spravila si si predoperacne vysetrenia a nastupila si na oddelenie? Lebo mne v ZH obvodna strcila do ruky kartu s vymennym listkom a mam sa rozhodnut, kde ma budu operovat. Zostala som zarazene stat na chodbe. Ako rychlo Ti dali v BB termin? V BB je to tiez jednodnova chirurgia?

babetto
13. aug 2022

@dankuk S vysledkom sona brucha som zavolala na chirurgicku ambulanciu, tam mi bol vysvetleny postup a objednali ma na oper cca o 6 mesiacov. Spravila som si u obvodnej predoperacne, v den nastupu v nemocnici poucenie o anesteze, potom sa "ubytovat", na druhy den rano/doobedu oper a na treti prepustaju.

dominika110
24. jan 2023

@dankuk ahoj kde si nakoniec bola?tiez sa rozhodujem

dankuk
autor
24. jan 2023

@dominika110 ahoj, bola som v BB minuly rok 17.10. Ako som bola objednana, tak ma zobrali. Na prijem na oddelenie som prisla v nedelu doobeda, v pondelok bola operacia a v utorok po obede ma prepustili. Predoperacne vysetrenia (interne, anesteziologicke) som si vsetky urobila v ZH. Operacia - vsetko OK. Po 10 dnoch prides na ambulanciu HPB a vyberu ti stichy.

dominika110
26. jan 2023

@dankuk a to nebolo ako jednodnovka?to ti nerobili laparoskopicky?

dankuk
autor
26. jan 2023

@dominika110 operacia bola laparoskopicky. Domov ma prepustili na druhy den. Po operacii mi dali infuziu, aj lieky od bolesti. Do druheho dna som mala zavedeny dren - taku hadicku. Ten na druhy den vybrali a ranku zalepili. V BB ta po operacii nechaju do druheho dna na oddeleni, aby odsledovali ci je vsetko OK. Prvy tyzden doma som lezala, oddychovala- vacsinou spala, lieky od bolesti som si nemusela davat, ale brucho ma bolelo pri zakaslani, alebo kychnuti.

bullinka
26. jan 2023

Baby ahojte, ja som od LV, tiež ma zaujíma,či v okolí niekoho nepoznáte. Čo ma možno viac zaujíma, v akom stave ste boli,keď ste šli na operáciu. Mne zistili 2cm.kamen. lekárka nepovedala,že by som mala niečo momentálne riešiť,ale samozrejme upozornila,že pôjde von. Brucho má pobolieva, občas chrbát, niekedy mám 2-3 dní pokoj, potom opäť bolesť občas v celom bruchu, niekedy len pichanie. Nezvraciam, krvné testy ,okrem trošku zvýšeného bilirubínu sú ok. Na gastro má neposlali.
Sú to príznaky, že riešiť, ale vyckat? Popravde sa bojím, ale asi to je normálne pri operacii

dankuk
autor
26. jan 2023

@bullinka to je velmi individualne. Ja som mala nespecificke tazkosti, tazobu po najedeni, palenie zahy, naduvanie, grganie. Svokra mala jeden vacsi kamen a ziadne problemy. Na operaciu isla mozno po 6 rokoch od zistenia kamena. Nedrzala dietu ani pred operaciou, ani po nej. Moja mama dostala zlcnikovy zachvat, cela ozltla, akutne ju operovali. Dlhe zotavovanie, vychudla na kost, ludia si mysleli, ze zomiera - mala pred 30- tkou. Spoluleziaca na izbe mala zachvat, potom drzala dietu, pila rozne zlcnikove caje. Uz si myslela, ze je v pohode a zase zachvat. Tak sa rozhodla pre operaciu. Mne lekar povedal, ze inak ako operaciou sa to nevyriesi. A radsej zoperovat, ked je to v klude. Povedal mi, ze ak by som mala zachvat, mam prist na urgent do nemocnice. Preliecili by ma a operacia by sa musela odlozit minimalne o 6 tyzdnov.

dominika110
27. jan 2023

Mne zistili vela malickych kamienkov a zlcnik je cely akoby nimi obaleny.mam to uz 2 roky tazkosti nemam takmer ziadne obcas ma slabucko pobolieva ten zlcnik ale to je taka slaba bolest skoro ziadna.teraz po 2 rokoch som bola na sone a ten zlcnik je este v horsom stave ako bol.ale neriesila som to doteraz lebo ked ma nic neboli nechcela som sa dat oeprovat.ale teraz uz musim nech to nebude este horsie.na jednodnovku nechcem ist radsej do nemocky.tak o 2 tyzdne idem do bb na konzultaciu len sa obavam ze cakacia doba na operaciu tam bude dlha

dankuk
autor
27. jan 2023

@dominika110 ja som bola na HPB ambulancii v BB na konci augusta a termin mi dali asi o 6-7 tyzdnov.

dominika110
27. jan 2023

Tak to rychlo ti dali termin.ja som obj.na chirurgicku amb.na konzultaciu.tak uvidime.dakujem

axa15
3. feb 2023

Ženy a kto vás operoval prosím? Ako sú tie čakacie lehoty, lebo väčšinou píšu v diskusiách, ze v nemocnici v bb sa čaká pol roka ale tu ste pisali aj 6 týždňov....😊

dankuk
autor
3. feb 2023

@axa15 operoval ma MUDr. Pavlus (mlady chirurg po 30-tke). Treba sa objednat na vysetrenie na ambulanciu HPB chirurgie v Banskej Bystrici a tam Ti daju termin a vsetko vysvetlia. Na stranke nemocnice som dodatocne nasla, ze si mozes za poplatok vybrat chirurga, ktory Ta bude operovat. Neviem kto cakal 1/2 roka, ale mne dali termin asi o 6 tyzdnov. Alebo pod do ZH - zoperuje Ta nejaky odvazny ukrajinec. 😉😁 V lepsom pripade primar chirurgie - Dr. Grolmus.

axa15
4. feb 2023

@dankuk ďakujem za odpoveď, už som si to vybavila tak na konci marca ma to čaká 😊 kvôli tomu, že som mala zápal tak vraj skôr nemohlo byť, až po 6-8 týždňoch.

dominika110
19. mar 2023

No takze v nemocnici v BB je najblizsi termin na september.ale ich primar aj docent kliniky operuju na sliaci na sukromnej klinike.tam mi dali termin za tyzden.takze 22.3 ma to caka...neskutocne sa bojim😬

bullinka
19. mar 2023

@dominika110 držím päste. Potom sa ozvi.

dominika110
20. mar 2023

@bullinka dakujem ozvem

axa15
21. mar 2023

@dominika110 drzim palce, a kto Vás ide operovať? ja som ochorela a bohuzial to budem musiet riesit aby mi dali druhy termin. Uz sa bojim ze aky bude ten dalsi 🙄

dominika110
22. mar 2023

Tak dnes ma operoval doc.Marko.joj ja som mala tiez ist pred mesiacom uz ale tiez som ochorela.ja som ale na Sliaci.on operuje aj v rooseveltke aj tu.len v rooseveltke sa caka do septembra a tu mi dali termin o tyzden.vsetko dopadlo dobre velmi spokojna som.strasne som plakala pred operaciou mala som panicky strach ale doktor ma upokojil ze sa nemam coho bat.

bullinka
22. mar 2023

@dominika110 no aj ja sa asi dorevem, keď k tomu dôjde. A ako sa teraz cítiš?