Ahojte, je v niektorých škôlkach v BB reálne, že by dieťa nastupilo až v januári do škôlky kvôli veku (narodená vo februári). Ďakujem
@mogaa Ja by som to chcela od dalsieho roka, neupresnila som to, viem, ze na zapis musime ist teraz v maji. Skor som chcela vedieť ci je realne aj možnosť nastúpiť až v januari alebo sa mame pripraviť na nastup už v 2,5 roku alebo na variantu, že nebude vôbec miesto 🤷
ťažko povedať, na zápis samozrejme môžete ísť, záleží od mesta , niekde sa dieťa pod 3roky nedostane a niekde hlavne na dedinách keď majú volné miesta vezmú aj mladšie dieťa.....kapacity sa naplnia hlavne v septembri, je minimum škôlok ktoré vezmú menej detí aby im nejaké nastúpilo až v januári.....ale samozrejme sa nájdu aj také škôlky...ale skôr je to potom o známosti že nechcú vziať dieťa pod 3roky tak ho vezmú od januára....v každom prípade ak ti dieťa vezmú aj v 2,5roku tak ho do škôlky daj, veď potom ho necháš 2-3týždne doma že je choré , zase dáš na pár dní......ak si z BA alebo iného väčšieho mesta tam ti mladšie dieťa nevezmú.....
ano, je to mozne, my sme z centra bb a moje dieta bez problemov vzali od marca, ked dovrsilo tri roky, mohlo nastupit uz v januari, no bolo casto chore, tak sme pockali na jar. kamaratke vzali od 2.5 roka a viem o dalsich minimalne dvoch detoch, ktore prijali pred tretim rokom. je to o pristupe riaditelky a kapacite skolky.
Ano, urcite, do prihlasky sa dava datum nastupu a nedate si 1. 9., ale 2. 1. al. uz pre aky datum sa rozhodnete.
Treba ísť na zápis a "skúšať šťastie". Nám februárového nevzali, tak sme to vyriešili súkromnou škôlkou
no treba si obvolať všetky škôlky a spýtať sa či niekde náhodou nemajú voľné miesto....všade je kapacita a nemôžu prijať viac detí ako je kapacita zariadenia....takže ak sa náhodou uvoľnilo miesto(veľmi malá pravdepodobnosť) skôlka zoberie dieťa ktorého rodič sa prvý ozve alebo riaditeľka obvolá zoznam náhradníkov(detí ktoré boli zapísané pri zápise a nevzali ich lebo boli "pod čiarou", teda kvôli nedostatku miesta).....Bez toho aby si si škôlky obvolala to jednoducho nezistíš....