Kto sa zúčastní osláv SNP v Banskej Bystrici?

fido69
29. aug 2024

Kto sa zúčastní osláv SNP V BB? Pride tam niekto?
Pozerám, že na ceste sa už tvoria zapchy... teda myslím na ceste na hranici s Rakúskom, kde nám slováci utekajú na nákupy do Designer Outletu v Parndorfe alebo Shopping City Sud vo Viedni.

Majú štátne sviatky nejaký zmysel? Slúžia aj na niečo iné ako deň voľna naviac? 🤔

zmrzlinka2021
29. aug 2024

@fido69
Ked statny sviatok zmanipulujes a urobis svoju propagandu, tak nemaju svoj zmysel.
To iste, ako so stefanikom, ktory bol tazky progresivec, miloval svoj narod, bol to mudry a rozhladeny muz, komunisti ho chceli v mysliach ludi "zlikvidovat" - dnes spikuju o nom prave ti, ktori nenavidia progres, nenavidia slobodu, nenavidia nase zapadne hodnoty....

lizatko1009
29. aug 2024

S tymi obludami mam ja oslavovat a pozerať sa ako prídu na nemeckych limuzinach? Nie dakujem, ideme si uzit este posledne dni prázdnin a ideme sa kupat a do Madarska 👌

vyrovnanaosoba
29. aug 2024

@fido69 možno tam príde nejaká sexi a v sietke 😝

ivka225
29. aug 2024

@fido69 Vážim si hodnoty a odkaz SNP, a práve preto ho oslavovať spolu so súčasnou vládnou mocou nejdem. Uznávam, že je to tak trochu paradox, ale nie je prvý - tak napríklad vďaka kontextu, v ktorom sa používa, sa slovo "protislovenský" pre mňa stalo slovom označujúcim pozitívne hodnoty.

annm81
29. aug 2024

Bratčíkov asi príde, že? Aj vlci. Aj ďalší podobne zmýšľajúci ľudia. Škoda, spomienka na SNP už od začiatku bola zneužívaná - komunisti si privlastnili niečo, čo bolo bojom za slobodu a demokraciu. A keď sme si mysleli, aké to bolo smutno-paradoxné, to sme ešte netušili, že jedného dňa si to privlastnia fašisti.

really8
29. aug 2024

@fido69 ja by som sla rada ale nemam na to zaludok. Keby to nebolo politicke teatro urcite sme tam

fido69
autor
29. aug 2024

@vyrovnanaosoba napísala "možno tam príde nejaká sexi a v sietke"
Toto nie je predmetom tejto diskusie. 😉

fido69
autor
29. aug 2024

Kedysi som sa smial na scénke Kaiser + Labus ako je mladá slečna Kaiserová v škole skúšaná z udalostí v roku 1989 a nič o nich nevie. Dnes už to nie je na smiech, pretože sa to stalo realitou. A to uplynulo len 35 rokov.
Moje deti nevedia kto boli komunisti a čo znamená oslovenie súdruh/súdružka. Nevedia nič o ľudových milíciach, o štatnej bezpecnosti a hrozne ich prekvapuje, ak na hraniciach niekto kontroluje autá kvôli migrantom... a to je fajn.

Ale aký je potom odkaz SNP okrem toho jedného dňa voľna? Je to už 80 rokov cca 3-4 generácie. Preživší bojovnici - pamätníci sa dajú spočítať na jednej-dvoch rukách. Ale tie nekonečné prázdne reči o povstaní majú politici, ktorým sa naramne pači prezentovať sa na pompéznych oslavách. 🤔

fido69
autor
29. aug 2024

Spomínaná scénka Hodina dejepisu v roku 2010

https://www.youtube.com/watch?v=sCVMAXqK0t0
micusa2222
29. aug 2024

@fido69 tí, čo sa o slobodu najviac zaslúžili, už nežijú, a táto chamraď sa tam ide predvádzať, ako si uctievajú hrdinov...ďakujem, neprosím...

sevrin
29. aug 2024

Povstalcom všetka česť, ale ak si vládna chunta má z toho spraviť promo, tak nech si to sledujú akurát tak dezoláti. Tam si môžu liečiť svoje mindráky.

annm81
29. aug 2024

@fido69 Nespoliehaj sa na školu, spraviť z dieťaťa občana, ktorý si váži slobodu, musí rodič, pretože toto treba robiť od útleho veku. V 15. rokoch, keď sa vo výuke dejepisu dostanú k moderným dejinám, je už neskoro. Moje dieťa vie, kto boli komunisti, že existovalo Československo, so svojou prababkou bolo zapáliť v auguste sviečku pri pamätníku obetí invázie, vie aj kto boli nacisti a svetová vojna. A to má sedem a nechodí do slovenskej školy. V múzeu Varšavského povstania som videla kopec jeho rovesníkov, ktorých tam vzali rodičia.

brendaa
29. aug 2024

@fido69 určite by som nešla do BB oslavovať a môže byť ktokoľvek vo vláde, ak chceš diskusiu a cieľ bol kritika vlády je to samozrejme tvoja vec.
Som rada za SNP... veľká česť povstalcom.....

zuzanita1609
29. aug 2024

Partizánom,povstalcom, všetkým odvážnym všetka vďaka,česť a večná sláva za odvahu a chuť sa vzoprieť proti zlu 🤍 pán Strmeň v mojom 🤍 navždy. ....ale nehodlám sa podieľat, zúčastniť sa na tomto divadle,šla by som odtiaľ znechutená "vďaka" tejto vláde a možno aj pokryvená.

petronelag
29. aug 2024

Pre mňa tento sviatok je nie ani o tom, že zúčastniť sa osláv, ide skôr o pripomenutie si významnej udalosti z dejín, ktorá sa pripomína za každej vlády.
Táto vláda pripravila zodpovedajúcu oslavu a nikomu nezakazuje ani neprikazuje nič ohľadom účasti.

zuzanita1609
29. aug 2024

Ale tie paradoxy...tak Ukrajinci,keď sa bránia, sú od niektorých (väčšinou tejto vlad.koalicie a ich voličov zhejtovani,zosmiesnivaní,musia byť ticho a znášať) a potom sa tí istí oháňajú našim SNP a vzoprenim proti zlu. Preto to považujem za frašku a hnus pod vedením tejto sebranky vo vláde.

marsmykkok
29. aug 2024

Pôjdem si pozrieť techniku, kedže som to naživo nevidela ešte nikdy a nemám to daleko. A rozum mi tam nikto hádam nevymení, mám svoju hlavu a politikom moc neverím, nemienim počúvať nikoho reči a brať ich vážne a je mi jedno či vládne Fico, Matovič, či by vládol Šimečka alebo niekto iný.

fido69
autor
29. aug 2024

@petronelag napísala "ide skôr o pripomenutie si významnej udalosti z dejín, ktorá sa pripomína za každej vlády."

Podľa mňa je celé SNP najmä komunistickou a v sučasnosti vládnou propagandou. Prečo napriklad neoslavujeme vznik Československa - prvého samostatného štátneho útvaru, v ktorom mali slovaci po prvýkrát práva ako národ? 🤔

marsmykkok
29. aug 2024

@fido69 Také oslavy si zaslúži určite region, čo nám tu slobodu vybojoval a bol tým traumatizovaný a aj je, naši starí rodičia zažili veľmi škaredé veci, s ktorými sa nezmierili za celý život a často sa nejaké traumy prenášajú aj na súčasné generácie. A rovnako aj veteráni a ich príbuzní, kedysi ked som mala 16-17 som mala s tromi z nich osobný rozhovor ked išli z vlakovej stanice na oslavy a pre nich to tiež veľa znamená a myslím, že je to najmenej čo sa môže pre nich urobiť.

victoriab
29. aug 2024

@fido69 budu dochodcov autobusmi zvazat

fido69
autor
29. aug 2024

@marsmykkok napisala "Také oslavy si zaslúži určite region, čo nám tu slobodu vybojoval "

A ktorý región to bol, čo nám vybojoval slobodu? 🤔

marsmykkok
29. aug 2024

@fido69 tak si vygoogli, ktoré mesto bolo centrom povstania? V akom meste je najväčší masový hrob so 747 obetiami nezmyselného vyvraždovania?

fido69
autor
29. aug 2024

@marsmykkok Lenže to povstanie nič ale vôbec nič nevybojovalo. Naopak vypuklo predčasne. Vojaci museli bojovať, pretože nemali inú možnosť. Nakoniec bolo za 2 mesiace úplne zlikvidované. Čo sa stalo s generálom Golianom a Viestom ostalo naveky zahadou.
Tvoje znalosti sú bohužiaľ povrchné. Čítaj viac a budeš sama prekvapená.

nevenka
29. aug 2024

@petronelag ved to...ze oslavy boli aj predtym, pred covidom. Boli sme aj s detmi. Odvtedy mam dalsie deti, dost male a sli sme na brigadu k starkym, vyberat zemiaky, aj ked sme z BB a mame to "na skok". V tejto horucave so 4 detmi, je to samovrazda.
Ale to chcem napisat, ze keby neurobili oslavy, tak by ludia zase somrali, ze 80 rokov od SNP a nevieme si vazit to, co nam vybojovali...ludom nevyhovies.

marsmykkok
29. aug 2024

@nevenka áno na 75tku boli tiež veľké oslavy. To som chcela ísť tiež poobede, ale nejako vyzeralo na búrku, tak ma to odradilo, Tak dnes idem pozrieť aj napriek vyšším teplotám vonku. Lebo sa plánujem aj sťahovať a možno mimo regionu BB, tak ked to mám pod nosom, tak aspoň raz si tu techniku chcem pozrieť naživo a je mi fuk kto vládne práve. Neviem prečo je okolo tých osláv toľko negativizmu a hejtov. Keby nie sú, zase rečí, že Fico a spol si nevážia slobodu a preto nič neurobili alebo urobili smiešne oslavy nízkonákladové. Ak urobia bombastické zase je to ich propaganda a vyhodené peniaze,

victoriab
29. aug 2024

@fido69 inak najviac ma pobavilo ked som si precitala ze ocakavaju 30 000 - 50 000 ludi 🤣🤣🤣 a ja si hovorim ci im komplet svitori uz 🤣🤣🤣

1ryba
29. aug 2024

Mne sa páči ako tuto autor je odborník na všetko. Počnúc trčiacimi bradavkami až po výsledky SNP. Skutočne obdivuhodné, takýto záber. Klobúk dole.😂

fido69
autor
29. aug 2024

@1ryba Ďakujem za uznanie. 😉

fido69
autor
29. aug 2024

Kittsee - Jarovce D4: v smere do Rakúska zdržanie 30 min
Berg: v smere do Rakúska zdržanie 20 min
Podspády - Jurgów: v smere do Poľska kolóny

jankalukasova
29. aug 2024

@fido69 nerozumiem... Keď nepôjdem do Bystrice na oslavy SNP, tak to ten sviatok nemá zmysel? No dlabem takto zabitý deň. Strávili sme ho s rodinou na výlete. Vôbec neviem čo by som v tej Bystrici robila. Stála s tromi deťmi v dave? Ak tam nejaký bude...