Kto robí na pohotovosti v Banskej Bystrici?

13. máj 2023

Maminky, prosím neviete ktorý lekár má dnes službu na detskej pohotovosti v BB?

autor
13. máj 2023

.

colsami
13. máj 2023

Vzdy mi napadne pri takejto otazke, ze asi stav dietata nie je vazny a netreba pohotovost, ked vysedavam na nete a ma zaujima, kto dnes sluzi...

Bud mam akutny problem a letim na pohotovost, alebo nemam vazny problem a vtedy pohotovost asi netreba. Neviem, nic v zlom autorka, len proste mi to hlava neberie...

pallacinka29
13. máj 2023

@colsami presne toto som minule napisala… ked je problem, tak trielim doslova v slapkach a pyzame a necakam pri kavicke, co mi odpisu, kto sluzi…

leniel
13. máj 2023

@colsami a ked to uz tak silno potrebujem vediet, zdvihnem telefoň, zavolam a opytam sa na recepcii...

pallacinka29
13. máj 2023

@leniel keby som na tej recepcii pracovala a niekto by mi takuto otazku polozil, tak by som treskla ten telefon, ze by sa divit nestacil…

colsami
13. máj 2023

Mozno ma zlyncuju niektori, ked na plne usta poviem ze presne kvoli takym "stavom" co na pohotovost nepatria (keby to bol pohotovostny stav tak bezim, a nie ze davam bodku na forum po hodine co som pisala prispevok) su tie pohotovosti plne, ozaj chore deti cakaju v zbytocne plnej cakarni a ozaj vycerpani dr maju zbytocne nalozene viac a navyse ludmi spekulantmi, co sa odraza potom na pracovnej nalade a vztahu k pohotovostiam a pacientom. Zial.

Naozaj mi nenapada racionalny a padny dovod ze je to inak... Smutne.

autor
13. máj 2023

Joj maminky aké ste múdre zase 😄. Potrebovala som vedieť kto slúži aby som vedela či ísť na pohotovosť v našom meste alebo ťahať manžela zo služby a ísť na pohotovosť v druhom meste . Trieliť v šlapkávh a pyžame nemá význam keď prídete na pohotovosť kde má službu šarlatán.

pallacinka29
13. máj 2023

jedina “mudra” si tu akurat tak Ty… ze sarlatan… 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️
tak ked si otazku dala o 13.15 a este stale ste doma, tak isto netreba nikam ist… vsetky bezne lieky ma mat priemerne inteligentna zena doma a nie zneuzivat system a urazat lekarov

autor
13. máj 2023

@pallacinka29 zneužívam systém? pred 4 týždňami som letela na pohotovosť do BB s dvojmesačným dieťaťom, ktoré počas víkendu zdrapili vysoké horúčky nad 39, kašeľ a sopeľ. Vzhľadom k tomu, že to je ešte aj predčasne narodené dieťa, ktoré určitú dobu pobudlo na jirs pripojené na kyslík ,tak som lekára navštíviť musela . Prišla som na pohotovosť odsedela tam 3 hodiny kým nás vzali do ambulancie.. dieťa vyšetroval pediater od ktorého som začiatkom roka odhlásila staršie lebo je to všetko možné len nie kvalifikovaný doktor. Samozrejme aj toto vyšetrenie stálo za to. On žiadny kašeľ nepočuje, hlieny sú bežné a horúčku má len 38. Sú to koliky a odchod viac sa s nami baviť nechcel darmo som tam do neho hučala nech to dieťa riadne pozrie . O 6 hodín som sedela na stoličke vedľa nemocničnej postieľky a so strachom čakala na výsledky vyšetrení. Dieťa na podpore dýchania, s krvou v stolici. K takémuto odborníkovi mám ja znova vziať svoje dieťa?

pallacinka29
13. máj 2023

a Ty mas aku kvalifikaciu…? Asi bez medininskeho vzdelania, vsak…?

autor
13. máj 2023

@pallacinka29 a to je podstatné? Keby mám medicínske vzdelanie tak by pán doktor moje dieťa vyšetril riadne?

colsami
13. máj 2023

I tak stale nerozumiem co moze byt tak vazne ze potrebujem pohotovost, no zaroven sa nedvihnem ze tam idem, ale mam cas cakat v online diskusiach a po hodinach to tu "ozivovat bodkami".
Snad je Tvoje dieta v poriadku.
A ak vynasas take vazne sudy ako odborne pochybenie dr (bez ohladu na objektivne skutocnosti v akom stave bolo dieta na pohotovosti, co sa potom zmenilo o par hodin a mnoho dalsich premennych co nikto tu nevie), naozaj sa to nerobi na internete ale su na to prislusne organy, ktore to objektivne presetria.

autor
13. máj 2023

@colsami podnet som podala , a žiadne súdy nevynášam len som opísala svoju skúsenosť aby ste pochopili, že niekedy je ozaj potrebné vedieť, za kým na tú pohotovosť človek ide. .. a aktuálne som nič také čo by ma časovo tlačilo nepotrebovala . Boli sme so starším dieťaťom v nemocnici kvôli nastaveniu liečby . Dostalo lieky, ktoré musí zo začiatku užívať pod dozorom lekára . Len nás nemohli dlhšie hospitalizovať, preto chodíme každý večer na detskú pohotovosť kde službukonajúci lekár podá liek, dve hodinky posedíme v čakárni, dr priebežne sleduje stav a a potom ideme domov. Chodíme na pohotovosť v druhom meste aby sme sa vyhli tomuto konkrétnemu lekárovi akurát dnes sme nemali ako ísť lebo manžela stiahli kvôli futbalu do služby tak som chcela ísť na pohotovosť sem aby nemusel on odbehovať z práce. Nechce sa mi to viac rozoberať, vy ste si sem aj tak prišli len povrtkať do niekoho. Dobrú noc dievčatá.