Kontrola - strihanie uzdičiek u bábätka v Banskej Bystrici

gabigf
15. mar 2021

Zdravím mamičky, neviem sa nikde dopátrať k nejakému dobrému doktorovi, ktorý by sa venoval kontrole a strihaniu uzdičiek. Alebo teda, nikde o tom neviem nájsť info. Boli ste niekde v BB a okolí? Alebo viete o niekom konkrétnom? Ďakujem ☺️

maud13
15. mar 2021

mne strihali tú pod vrchnom perou keď som mala asi 9 alebo 10 rokov, bola som vo Zvolene. A ak sa dobre pamätám, pán doktor sa volal Ábelovský, alebo tak nejako.

maud13
15. mar 2021

@maud13 to bolo cca pred 10 - 12 rokmi, myslím, že tam ešte stále ordinuje, pred rokom a pol som u neho zháňala termín (v januári a dal mi až na jún)

tanyan
15. mar 2021

V skupine Laktačná poradňa odporúčala moderátorka ešte v roku 2017 MUDr. Kralinskú.
https://www.zzz.sk/zariadenie/4457-orl-ambulanc...

Osobnú skúsenosť nemám, lebo naša pediatrička mi až na opakovanú dôraznú žiadosť bola ochotná asi vo veku 3 roky dať papier na podstrihnutie. V tom veku som to už riešila v Medikline na dentálnej chirurgii u MUDr. Kaspera aj s lokálnou anestézou a stehmi.

ansa22
15. mar 2021

Synovi to robil Dr. Kasper v Medikline v Radvani, stomatológ. Malý mal asi mesiac. Bolo to bez anestézy, bez krvičky, rýchle a drobec len trošku plačkal.Potrebovala som len výmenný lístok od obvodnej dr.

sonkam
16. mar 2021

Aj my sme boli s malým u Kaspera s malým keď mal cca 2 mesiace a úplne super to zvládol a hlavne to bolo bez anestezy

valdovalda
16. mar 2021

@gabigf Ja som bola priamo v BB u stomatologa, tusim sa vola Liska, jeho manzelka je laktacna a ta mu pri tom asistuje, velmi prijemni su obidvaja.

gabigf
autor
17. mar 2021

@ansa22
@valdovalda
Ďakujem krásne, a išli ste tam po kontrole uzdičiek niekým iným? Alebo ste sa samé rozhodli ísť strihať? Alebo to vie stomatológ aj vyhodnotiť, či je strihanie potrebné? Ja mám len pocit, že má syn príliš veľkú tú pod vrchnou perou. Manželovi ju tiež strihali asi cca 10 ročnému ale už to bolo neskoro a je dosť pravdepodobné, že kvôli tomu má medzeru medzi zubami 😊 ale žiadny doktor malému tie uzdičky nekontroloval. Primárne mám ale pocit, že sa nevie dobre prisať pri kojeni, nevie tú vrchnú vyhrnúť ako je treba.. Ďakujem vám ale za odporúčania ☺️

valdovalda
17. mar 2021

@gabigf boli sme tam kvoli kojeniu na odporucenie laktacnej, strihali dcere obidve uzdicky, bola to minutka, trochu krvi, kriku ale pri kojeni som nezbadala ziadne zmeny. Mozno vam to pomoze, ja som to chcela skusit, aby som mala pocit, ze som spravila vsetko pre zachranu kojenia.

valdovalda
17. mar 2021

@gabigf este som zabudla napisat, ze jeho manzelka ti potom skontroluje prisatie babätka, neviem ci je teda ona vzdy pritomna a takto to prebieha ale ked sme tam boli my, tak to takto fungovalo, bolo objednanych viac mamiciek a boli z roznych kutov Slovenska az som nechapala, ze niekto prisiel z takej dialky

leniel
17. mar 2021

@gabigf ja mam tiez odporucanie na pana doktora Lisku. Urcite to ries, kvoli dojceniu aj do buducna, cim skor, tym lepsie. Po strihnuti urcite odporucam cvicit, aby sa neprirastla opat! Ak potrebujes viac info, napis mi, nasmerujem ta na videa, zial na SK sa o cviceni nic nehovori a preto sa casto uzdicky opat zrastu a problem sa nevyriesi. A aj mne hornu strihali 10 rocnej, medzera mi nastastie zmizla.

gabigf
autor
18. mar 2021

@valdovalda
@leniel
Ďakujem vám veľmi pekne, ste zlaté ☺️ tak ja nemám žiadne odporúčanie od nikoho, iba mám sama ten pocit tak dúfam, že je opodstatnený a neprídeme tam zbytočne 😅

juliet86
18. mar 2021

@gabigf ja radim mat doma cipok ns bolest pre babo. moja sa prisala hned po prestrihnuti ale doma.po hodine a pol uz nie. plakala bolelo ju to nevedela sa prisat potiahla raz a plakala od hladu a placu. skusala som co radila stomatologicka a zaroven laktacna nosit koza na kozu a pod a nic. potom som jej dala.cipok a do 20min sa uz zvladla prisat a napapat. tolko moja skusenost

gabigf
autor
18. mar 2021

@juliet86 dobre, radšej sa vybavím dopredu 😊 ďakujem ☺️

ansa22
19. mar 2021

@gabigf konzultovala som to s detskou lekárkou, lebo som si všimla, že nevie vyplaziť jazyk, mal spodnú prirastenú viac a tiež to kojenie nebol ideal. Ale samozrejme aj doktor posúdil, či treba či nie. Určite by povedal, keby nie. Synovi sa však začala aj samovoľne "trhať" akoby mu to samé začalo odumierať a naprávať sa, ale aj tak to ešte doštikol Dr. Kasper. Ono nie je problém len pri kojení, ale môže byť problém aj s rečou neskôr, takže myslím, že tento zákrok nemôže byť na škodu.