Kde zoženiem svätenú vodu?

18. júl 2024

Dobrý deň, kde v Banskej Bystrici alebo okolí zoženiem svätenú vodu, prosím? Ide mi o miesto, kde je verejne prístupná na nabratie, ako napr. nejaké pútnické miesto... Je aj na Kalvárii na Urpíne? Ďakujem pekne za rady.

anna777115
18. júl 2024

V každom katolickom kostole.

autor
18. júl 2024

@anna777115 tam ale nie je prístupná na nabratie, nie? Ja som ju tam nevidela... ide mi o to nabrať si do malej nadobky zo svätenej vody

anna777115
18. júl 2024

Však, vpredu v kostole, kde sa krsti, je krstitelnica. Je to velká nadoba so sv. vodou, ktora ma normálne kohútik, cez ktorý si napustíš.

autor
18. júl 2024

@anna777115 ďakujem, ja som evanjelička, ale muž je katolík a chodievame aj do katolíckeho kostola, a teda som toto nevedela a ani som si to tam nevšimla .. Ďakujem veľmi pekne 😊

jozko_z_lesa
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
maryetta
18. júl 2024

@anna777115 toto citam prvykrat. A to som uz presla ozaj vela kostolov.

ivka21
18. júl 2024

Chod do kostola ak nenájdeš nadobku na nábratie tak chod za kňazom určite nejakú ma. Ono väčšinou sa naberá na veľkú noc aspoň u nás. A tak máme zásobu na celý rok

zuzinka888
18. júl 2024

Staci zaklopat v zakristii a odleju ti.

hefo
18. júl 2024

Len upozorňujem, keby to niekomu nebolo zrejmé, svätená voda NIE JE magický všeliečivý odvar a používať ju týmto spôsobom sa považuje za svätokrádež.

ivka225
18. júl 2024

Nie je to síce v Banskej Bystrici, ale ak by ste tej vody potrebovali skutočne veľa - spomínam si, že po uvedení vodného diela Gabčíkovo tam bola omša, na ktorej biskup (myslím, že Sokol) vodné dielo aj vysvätil. Nazdávam sa, že tým u nás vznikla najväčšia nádrž so svätenou vodou na svete. Je ale pravda, že nakoľko voda do vodného diela priteká a odteká, nejde o tie isté molekuly ako v okamihu vysvätenia, ale k tomu by sa asi mal vyjadriť nejaký fundovaný teológ.

dominikamacakova
18. júl 2024

@hefo je to obyčajná "čistá" voda, ale dík za info 😉

jozko_z_lesa
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
terezka1947
18. júl 2024

@anna777115 to nie je pravidlom. Málokde je svätena voda na "kohútik".
@autor vypytaj si v sakristii,ale....pozor na úmysel.

autor
18. júl 2024

Ďakujem pekne, ja chcem len trochu, na vysvätenie nového domu, trochu do kútov pofŕkať, nechcem volať kňaza, proste pre môj pocit chcem....

dominikamacakova
18. júl 2024

@jozko_z_lesa hej a ešte prach z jednorožca

jozko_z_lesa
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dominikamacakova
18. júl 2024

@jozko_z_lesa tu písali aj, že svätená voda je z kohútika, alebo celé vodné dielo Gabčíkovo, ale môže tam byť soľ, nehádam sa. Soľ je úplne bežne dostupná , tak nie je problém nasypať či?

tomcimka
25. júl 2024

Na Fončorde v modrom kostolíku sa dá nabrať l.

autor
25. júl 2024

@tomcimka ďakujem veľmi pekne a prosím ťa, je to niekde vpredu alebo pri vstupe? Aby som to tam nehľadala dlho 🙂

tomcimka
25. júl 2024

Keď vojdeš do kostola,tak po ľavej strane medzi sakristou a schodmi.

autor
25. júl 2024

@tomcimka ďakujem krásne 🙂