Dobrý deň, kde v Banskej Bystrici alebo okolí zoženiem svätenú vodu, prosím? Ide mi o miesto, kde je verejne prístupná na nabratie, ako napr. nejaké pútnické miesto... Je aj na Kalvárii na Urpíne? Ďakujem pekne za rady.
@anna777115 tam ale nie je prístupná na nabratie, nie? Ja som ju tam nevidela... ide mi o to nabrať si do malej nadobky zo svätenej vody
Však, vpredu v kostole, kde sa krsti, je krstitelnica. Je to velká nadoba so sv. vodou, ktora ma normálne kohútik, cez ktorý si napustíš.
@anna777115 ďakujem, ja som evanjelička, ale muž je katolík a chodievame aj do katolíckeho kostola, a teda som toto nevedela a ani som si to tam nevšimla .. Ďakujem veľmi pekne 😊
@anna777115 toto citam prvykrat. A to som uz presla ozaj vela kostolov.
Chod do kostola ak nenájdeš nadobku na nábratie tak chod za kňazom určite nejakú ma. Ono väčšinou sa naberá na veľkú noc aspoň u nás. A tak máme zásobu na celý rok
Staci zaklopat v zakristii a odleju ti.
Len upozorňujem, keby to niekomu nebolo zrejmé, svätená voda NIE JE magický všeliečivý odvar a používať ju týmto spôsobom sa považuje za svätokrádež.
Nie je to síce v Banskej Bystrici, ale ak by ste tej vody potrebovali skutočne veľa - spomínam si, že po uvedení vodného diela Gabčíkovo tam bola omša, na ktorej biskup (myslím, že Sokol) vodné dielo aj vysvätil. Nazdávam sa, že tým u nás vznikla najväčšia nádrž so svätenou vodou na svete. Je ale pravda, že nakoľko voda do vodného diela priteká a odteká, nejde o tie isté molekuly ako v okamihu vysvätenia, ale k tomu by sa asi mal vyjadriť nejaký fundovaný teológ.
@hefo je to obyčajná "čistá" voda, ale dík za info 😉
@anna777115 to nie je pravidlom. Málokde je svätena voda na "kohútik".
@autor vypytaj si v sakristii,ale....pozor na úmysel.
Ďakujem pekne, ja chcem len trochu, na vysvätenie nového domu, trochu do kútov pofŕkať, nechcem volať kňaza, proste pre môj pocit chcem....
@jozko_z_lesa hej a ešte prach z jednorožca
@jozko_z_lesa tu písali aj, že svätená voda je z kohútika, alebo celé vodné dielo Gabčíkovo, ale môže tam byť soľ, nehádam sa. Soľ je úplne bežne dostupná , tak nie je problém nasypať či?
Na Fončorde v modrom kostolíku sa dá nabrať l.
@tomcimka ďakujem veľmi pekne a prosím ťa, je to niekde vpredu alebo pri vstupe? Aby som to tam nehľadala dlho 🙂
Keď vojdeš do kostola,tak po ľavej strane medzi sakristou a schodmi.
@tomcimka ďakujem krásne 🙂
V každom katolickom kostole.